Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To Twój płotek, Słoneczko? Wyglada na zdecydowanie porządniej wykonany. W moim te deski to nawet nie są gladkie, moze nie były maszynowo szlifowane? Na razie są pociągnięte Bondexem orzech, myślałam, że może dodatkowa warstwa coś pomoże. Chyba kupię też Duluxa i possprawdzam. A masz może więcej fotek? :)

To są sztachetki z modrzewia, kupowane w tartaku. Po każdym malowaniu (jak wyschną) trzeba je przeszlifować papierem ściernym. Są jeszcze w marketach budowlanych takie specjalne gąbki do ostatecznego wygładzenia powierzchni lakierowanych. Drewno potem jest gładkie jak jedwab :)

Mam takie zdjęcie z budowy śmietnika, ale nie jest zbyt wyraźne:

http://img2.imageshack.us/img2/6495/wartownia.jpg

Dzięki, dziewczyny, cieszę się, że tak myślicie. Ellaj, fajnie , że Ci się podoba płotek, bo wymienić desek niestety nie mogę.

Słoneczko, z rad na pewno skorzystam, dam sobie czas na zastanawianie się, poczekam, aż to wszystko będzie dokończone. A skoro masz modrzew, to dekoracyjne jest już samo drewno, mam nadzieję mieć takie na tarasie (syberyjski). :D

Na razie frustruje mnie ta rozgrzebana robota, ale fakt, że przy tych deszczach za bardzo nie da się pospieszyć...

...hm, z czasem chyba te sęki mnie coraz mniej rażą? :-? Może wystarczy tylko jeszcze raz przemalować tym Bondexem?

...hm, z czasem chyba te sęki mnie coraz mniej rażą? :-? Może wystarczy tylko jeszcze raz przemalować tym Bondexem?

To by było najlepsze wyjście, zwłaszcza że masz ciemną stolarkę. Przed malowaniem Duluxem, musiałabyć zeszlifować Bondex, bo lakier mógłby się zacząć łuszczyć.

A nie masz jakiejś sosnowej deseczki, by zrobić na niej próbę?

Bałaganem wokół domu się nie martw :) Sprzątanie i doprowadzanie obejścia do porządku zwykle długo trwa, ale to przecież cała przyjemność "robić" na swoim i oglądać efekty :)

Ha, gdyby to był zwykły bałagan, to nie byłoby problemu, z przyjemnościa zabrałabym się za porządki. Na razie jeszcze jest sporo rzeczy, które musi dokończyć ekipa budowlana - elewacja, reszta podbitki, brama wjazdowa... ...i nie wiem, co jeszcze! No i w środku dopiero mam wylewki. Za to jest szansa na fajny projekt ogrodu, jak doczekam swojej kolejki... ;)

sure

co to za skrzynka i jak wygląda z drugiej strony? masz jakiś namiar internetowy? bardzo mi się spodobała bo taka yyy niewidoczna :D

http://img205.imageshack.us/img205/969/skrzynka.jpg

z przodu wygląda jeszcze tak sobie, bo brak domofonu, to taka zwykła skrzynka marketowa, z Castoramy. Wybraliśmy, bo była prosta i mało widoczna po zamontowaniu... ;) w sumie miłemu bardziej się podobała, bo mnie trochę przeszkadzają te śrubki widoczne z przodu, ale ogólnie jest ok. Przy większym wysiłku można chyba znaleźć nieco bardziej estetyczną?..

dzięki :D

a co do zdjęć z budowy - co prawda nie wiem na co patrzę ale u nas też było oberwanie chmury

na szczęście od jutra ma być super

ależ proszę bardzo... ;)

a na placu budowy wszystko wygląda podobnie, różne wykopy i skarpy się tak samo rozpłynęły... :(

niech oni szybko dokończą to odwodnienie, bo nawet w garażu była kałuża! :evil:

Hejka!

Ty juz na ukonczeniu/wykonczeniu (niepotrzebne skreslic :wink: ) jestes.....

Fajnie...bardzo podoba mi sie plot!! Tez taki chce...przypuszczam, ze panowie popukaja sie w glowe jak kaze im tyle kamieni na moja gorke taszczyc :lol: :lol: :lol:

Sure, Twoje wizualizacje sa super...jak myslalam na poczatku, ze to byly normalne zdjecia....zdolniacha z Ciebie!!

:lol:

Maja