Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sure, my mamy Cosmowater Home i sprawia się doskonale:

http://www.bimsplus.pl/UserFiles/File/CosmoWATERhome%20-%20ulotka.pdf

stąd: http://www.bimsplus.pl/

Mają własnych montażystów i oddziały w całej Polsce, dodatkowo zajmują się też solarami, więc mam ich w ulubionych na zaś :)

oooo my z tej hurtowni całe ogrzewanie robimy to muszę u nich popytać :roll:

Alunek, a te filtry, które montuje Twój wykonawca, to jakie są? Ja mam zamiar zamontować go jak najszybciej, jeżeli woda jest rzeczywiście tak twarda, jak pasek pokazuje, to duzo więcej stracę, jak mi się instalacja zakamieni. Czy jest szansa, że twardośc wynika z tego, że instalacja nowa? Jakieś zanieczyszczenia? :roll:

Wybacz, ale o takie szczegóły nie pytałam.

Aniahubi, a możesz napisac, jakie ma parametry ten net Play?

Alunek, tylko nazwy filtrów są ważne, jesli możesz się dowiedzieć (bo reszta to już moje wlasne rozważania teoretyczne)... :roll:

Gwożdziku, jutro już za 1,5 godziny, opowiedz mi o Cyfrze wszystko, ok? :wink:

(a przede wszystkim, co z dzieleniem sygnału i jakie ma wady??)

ale wiesz... ..wyglądasz dziś jakoś inaczej! :o

jutro już za 1,5 godziny, opowiedz mi o Cyfrze wszystko, ok? :wink:

... wyglądam jak bałwan .... proste ...

... a o cyfrze napiszę Ci jutro ... czyli wg. mojego czasu ... za 20 godzin ... :wink:

jutro już za 1,5 godziny, opowiedz mi o Cyfrze wszystko, ok? :wink:

... wyglądam jak bałwan .... proste ...

... a o cyfrze napiszę Ci jutro ... czyli wg. mojego czasu ... za 20 godzin ... :wink:

to będe musiała pożyczyć neta od małżonka, bo jutro śpię w domku! :wink:

(a on niestety uprzywilejowany w tym wzgledzie, bo mobilny)

cześć ... pytaj .... najlepiej napisz listę pytań ...

... odpowiem

trochę mi trudno, bo nie wiem, o co można pytać (tzn. na tv się za bardzo nie znam, mało używałam dotychczas) :wink:

tak ogólnie:

- jak jest z jakością, dostepnością sygnału?

- czy masz hd i co o niej sądzisz?

- czy można na 3 odbiorniki (i czy to drożej)?

- jakie wady ma dla Ciebie?

- czy ma znaczenie rodzaj sprzętu (a jeśli tak, jaki warto brać)?

hmm.. ..nie wiem, o co jeszcze mogę zapytać? :roll:

- jak jest z jakością, dostepnością sygnału?

jakość satelitarna, czyli bardzo wysoka... jeżeli zapłacisz to w HD ... lepszej na te czasy nie ma (oczywiście przy dobrze ustawionej antenie (można to zrobić samemu, podpowiem Ci jak będziesz instalować)

ja akurat mam adhd :wink:

..dobra zacznijmy jeszcze raz ...

mam, obraz jest bombowy, (zakładam, że masz Tv full HD, bo to jest warunek) ... dobrze jest wybrać dekoder PRV, z nagrywarką, oglądasz jedno nagrywasz drugie, przydaje się ... możesz ustawić cykliczne nagrywanie np seriali lub nagrywać ad hock

- czy można na 3 odbiorniki (i czy to drożej)?

... można, ALE w każdym z nich będzie ten sam program. Możesz wziąć tzw multiroom, taki dodatkowy dekoder na kartę, nie mam tego bo mam jeszcze antenę siatkową i w razie co tam też mam kilka podstawowych programów z TVN i Polsatem ... wracając do multiroomu, opłata jest większa, bo musisz jakby doładowywać kartę, coś takiego - może mylę z telewizją N (proszę kogoś o sprostowanie, gdybym pisał bzdury) ... musisz dopytać w Cyfrze

- jakie wady ma dla Ciebie?

... kto i co ich nie ma

po pierwsze, dekoder z nagrywarką nagrywa tylko na twardy dysk, nie można tego zgrać na żaden nośnik (być może są fachowcy, co próbują, ale praktycznie nie da się)

po drugie, w przypadku bardzo wielkich burz i chmur możesz utracić sygnał ... a HD to na bank ... (ale to nie tylko problem Cyfry)

po trzecie, dekoder PRV był u mnie wymieniany dwa razy ... i będę wymieniał trzeci raz, bo włącza się jak chce, tzn. czasami włącza się od razu, a czasami włącza się po kilku naciśnięciach różnych klawiszy (krew mnie zalewa),

... i nie ma to nic wspólnego z aktualizowaniem oprogramowania, kiedy to raz np na miesiąc pobiera oprogramowanie z satelity i to kilka minut może trwać.

- czy ma znaczenie rodzaj sprzętu (a jeśli tak, jaki warto brać)?

... pomimo problemów z PRV (wiem, że nie tylko ja mam pecha) wziąłbym jednak ten ... bo nagrywa ... a to się przydaje, ... zresztą nie jestem pewien, czy nie ma już nowszych

hmm.. ..nie wiem, o co jeszcze mogę zapytać? :roll:

... jak się miewam

Potwierdzam słowa Gwoździka :) :) :) brać dekoder PRV - mój syn nagrywa coś ciągle a i wypożycza też często filmy :evil:

my się zastanawiamy nad multiroomem ale trzeba mieć ten najdroższy abonament i i tak jeszcze dochodzi dodatkowa opłata :roll:

wiem, że N też ma dekodery z możliwością nagrywania i zupełnie inną ofertę programową :roll:

...

my się zastanawiamy nad multiroomem ale trzeba mieć ten najdroższy abonament i i tak jeszcze dochodzi dodatkowa opłata :roll:

... dobrze, że mi przypomniałaś ... to prawda

wiem, że N też ma dekodery z możliwością nagrywania i zupełnie inną ofertę programową :roll:

... w N bym wszedł ... ale za rok ... na razie jest z nią full problemów ... a obsługa klienta ma cię (tzn nie Ciebie) w nosie ...

... ale za rok będą niesamowitą konkurencją, tak myślę, bo śledzę ten temat