Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hejka!

Ty juz na ukonczeniu/wykonczeniu (niepotrzebne skreslic :wink: ) jestes.....

Fajnie...bardzo podoba mi sie plot!! Tez taki chce...przypuszczam, ze panowie popukaja sie w glowe jak kaze im tyle kamieni na moja gorke taszczyc :lol: :lol: :lol:

Sure, Twoje wizualizacje sa super...jak myslalam na poczatku, ze to byly normalne zdjecia....zdolniacha z Ciebie!!

:lol:

Maja

Z tych dwóch określeń oczywiście bardziej to drugie.. :-?

Witam, Maju, w moich skromnych progach. Super, że Tobie płot się podoba, mnie już prawie, prawie też... A jeśli chodzi o wizualki, to rzeczywiście były kiedyś normallne zdjęcia. Wstawiłam tylko elewację, drzwi, bramę i płotek, no i trochę "posprzątałam" otoczenie... :D Drobiazg, co to dla mnie!.. Moi wykonawcy dużo dłużej się z tym bawią... ;)

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sorki, dopiero wróciłam...

brama Hormann złoty dąb, chyba po prostu "bo tak", nieco bardziej podobał mi się dąb u Hormanna niż u innych, a wcześniej dobre rzeczy na temat firmy słyszałam od użytkowników... trudno było dopasować kolorystycznie bramę do stolarki, bo w trakcie budowy zmieniła się nam koncepcja i kolor okien zrobił się ni w pięć ni w dziesięć.. :-?

Ogrodzenie (front) jest wymurowane, tzn. murek betonowy wykończony granitem. Teraz wcale nie jestem pewna, czy to było tańsze rozwiązanie, niż murowanie z pełnego kamienia, ale już przepadło (kolor też inny niz chciałam - pomyłka dostawcy). Ech...

Hormann, dobre bramy. Ale słyszałam też opinie "niby Hormann -droga jak pies, a już nawala" :-?

Ja też myślalam o Hormannie, potem o bramach marki Normsthal - ale nie ma ich w 3city, przynajmniej jeszcze ich nie namierzyłam.

A tu na forum trojmiejskim zachwalają Megabud z Rumii... No, i już nie wiem :roll:

A płotek masz fajny i murki - murkami, ale masz pieeeeeeeeeeeeeekne sztachety! :D A my też takie planujemy, tyle że ciemnobrązowe lub czarne. No i stąd moje pytanie - skąd macie sztachety i jak wykonywaliście przęsla itd?

Bo nie wiem jak się zabrac za rozglądanie się za płotem :roll:

Sztachety zamówione w tartaku, szlifowane przez mojego wykonawcę (niezbyt dokladnie, bo nie wszędzie gladkie). Wykończenie góry to też nasz pomysł, proste. Sam material to sosna (a miał być świerk lub modrzew) - teraz się przyzwyczajam do tych sęków... :wink: Konstrukcję zrobiono na - miejscu, słupki metalowe, poprzeczki z drewna (metalowe tylko w bramie wjazdowej, ale jeszcze nie ma). Zależało mi na tym, żeby słupki ukryły się za sztachetami, co się udało...

...ale i tak następnym razem zrobilabym inaczej! :D

Sztachety zamówione w tartaku, szlifowane przez mojego wykonawcę (niezbyt dokladnie, bo nie wszędzie gladkie). Wykończenie góry to też nasz pomysł, proste. Sam material to sosna (a miał być świerk lub modrzew) - teraz się przyzwyczajam do tych sęków... :wink: Konstrukcję zrobiono na - miejscu, słupki metalowe, poprzeczki z drewna (metalowe tylko w bramie wjazdowej, ale jeszcze nie ma). Zależało mi na tym, żeby słupki ukryły się za sztachetami, co się udało...

...ale i tak następnym razem zrobilabym inaczej! :D

witaj Sure, jak można się wtrącic :wink: dlaczego płot zrobiłabyś inaczej bo ten jest jak najbardziej ok?

Tak? Ale z ogródkiem mnie ogromnie wyprzedzilaś! Ale pocieszyłam się, bo mam juz koncepcję.. :D

Płotek miał być ze świerka, ciemniejszy, murek niższy i tylko z szarego kamienia. Byłoby prościej, a elewacja bardziej by kolorystycznie pasowała... ..i w ogóle, budując kolejny dom zrobiłabym dach z dachówki płaskiej i zupełnie innej konstrukcji! ;)

u mnie z ogródkiem to było tak, że dużo osób mówiło: im wcześniej zasadzisz tym bedzie większe jak się wprowadzisz. Budowę rozpoczęliśmy w marcu zeszłego roku i tak cały czas coś dosadzam :lol: troszkę metodą prób i błędów, troszkę z pomocą np. Danusi i teraz już mam kawałek ogrodu:D