Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja gdzies 2 lata temu dostalam itch i strasznie Kanada mnie przyciagala.....jakbym namagnesowana byla.....pozniej palcem po mapie szukalam, gdzie by tu sie wyniesc z tego Dublina, bo juz sie znudzil...Pan Maz stwierdzil, ze trzeba mi znalezc jakies dodakowe zajecie, bo to co Mu jeszcze nie wylysialo to osiwieje przeze mnie :lol: :lol: :lol: cale szczescie budowa na Kaszubach ruszyla :lol: :lol: bo moze bylaby jakas Malta czy inne Sydney :lol: :lol:

Wiem Malgos o czym mowisz...chyba kazdy emigrant ma tego bluesa badz itch'a, by sprawdzic czy ta trawa po drugiej stronie jest faktycznie bardziej zielona :lol: :lol:

Sure, twój dom pięknieje w oczach :D

A zaspy tylko dodają mu uroku :wink:

Acha,masz świetny płotek i zastanawiam sie czy mozesz polecic swoją ekipę od ogrodzenia?

Też bedziemy miec sztachety, a znając przeboje naszych sąsiadów z ekipami od ogrodzenia i widząc efekty ich działan, boję sie ryzykowac z niesprawdzonymi fachowcami :roll:

Hmmmmm, szkoda :-?

No, właśnie. Niektórych ekip zbyt szybko nie mozna polecic, ich wartośc da sie ocenic dopiero po penym okresie.

Ja na przykład dlatego nie polecam jeszcze dekarzy, choc - jestem z nich BARDZO ZADOWOLONA. Zobaczymy jak dach poradzi sobie po zimie i wiośnie - wtedy byc moze polecę :wink:

A wracając do płotu- ech, myslałam,ze ten problem bedę miec z głowy, a tak muszę dalej szukac :roll:

to co mi ten mój kierbud wymyśla? :-?

myślałam, ze za kolejny świstek bedę musiała zapłacić, a jeszcze niie mam świadectwa energetycznego (chyba teraz obowiązkowe?)

Ja nie płaciłam nic :-? Moze sam to załatwił..... Hm... no to teraz nie jestem pewna :lol: :oops: W każdym razie ja nic nie płaciłam i nie załatwiałam w tej sprawie a odbiór mam calosci :lol:

Dzień dobry :)

Przyszłam popodziwiać pomocnika murarza :lol: a tu widzę 150% przeprowadzki wykonano.

Gratuluję i życzę aby się cudnie ciepło i rodzinnie w nowym domku mieszkało. :)

Ojej, jak mogło mi umknąć! Przekażę pomocnikowi... :)

...i dzięki za dobre życzenia! Mieszka się super (pomimo zasp), tylko miejsce działa trochę demotywująco, do pracy mi się nie chce jeździć! 8)

Jak pleśń :oops: :-?

ALe powiem Ci, że moi teściowie zrobili płot wiosną a jesienią już był zazieleniony mimo tego, że sami go robili, wiedzielijakie drewno i jaki impregnat. Ale ich działka sąsiaduje z granicą lasu. Pyłki tak sprawiają, ze płoty szybko w okolicy zielenieją. Dach zzieleniał miejscowo po 2 latach.

W Twoim rejonie napewno nie bez znaczenia jest jód w powietrzu.

Zielonego na dachu to się nawet spodziewam, ale czarnego na płocie neikoniecznie. Tym bardziej, że nie minęło pół roku, no i tylko niektóre przęsla tak wyglądają, a kolor impregnatu się spłukuje (był Bondex, czyli chyba nie najgorszy). Raczej stawiam na niedosuszone drewno, albo t.p...