Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teraz na niego patrzę, jak śpi na kanapie, wcześniej budził się na chwilę, zeby zrobić parę błędnych kroków i zapadał w sen tam, gdzie się na moment zatrzymał. Żal mi go, jest taki biedny i nieswój. Szkoda, że taką umowę mieliśmy z hodowcą i szkoda, ze kocury miewają zwyczaj "znaczenia" terenu. Inaczej bym mu tego nie robiła... :(

Teraz na niego patrzę, jak śpi na kanapie, wcześniej budził się na chwilę, zeby zrobić parę błędnych kroków i zapadał w sen tam, gdzie się na moment zatrzymał. Żal mi go, jest taki biedny i nieswój. Szkoda, że taką umowę mieliśmy z hodowcą i szkoda, ze kocury miewają zwyczaj "znaczenia" terenu. Inaczej bym mu tego nie robiła... :(

Sure, kocurek dojdzie do siebie, jutro już będzie lepiej. Znaczenie terenu jest bardzo uciążliwe dla domowników, więc wydaje mi się, że wcześniej czy później zdecydowalibyście się na kastrację. Ale dlaczego hodowca zobowiązał Was do kastracji kota?

Nasza kota po sterylizacji też była strasznie słabiutka, ledwie słaniała się na nogach, ale dzielna była i mimo cierpienia po zabiegu do kuwety powolutku sunęła.

Ale dlaczego hodowca zobowiązał Was do kastracji kota?

Mogę się tylko domyślać, ze chodziło o uniknięcie konkurencji... ;)

Koty do hodowli pewnie mają też wyższe ceny?

no dobra, ale przecież nie będzie chyba sprawdzał, czy kocur wykastrowany? :roll: monopolista jeden :-?

czy narzucił Wam również, w jakim terminie trzeba zabieg wykonać?

Ale dlaczego hodowca zobowiązał Was do kastracji kota?

Mogę się tylko domyślać, ze chodziło o uniknięcie konkurencji... ;)

Koty do hodowli pewnie mają też wyższe ceny?

no dobra, ale przecież nie będzie chyba sprawdzał, czy kocur wykastrowany? :roll: monopolista jeden :-?

czy narzucił Wam również, w jakim terminie trzeba zabieg wykonać?

Właśnie będzie - trzeba przedstawić zaświadczenie. I termin jest chyba do 10 m-ca życia... umowa i takie tam..

heloł Sure.. dziewczyny,

wpadłam na chwilkę ... podczytuję tu tam u was :wink: A ja właśnie znowu na wyganiu tzn. we Wrocku. Jutro wracam do domciu. U mnie w ogrodzie już całkiem wiosennie zrobiło się. W niedzielę nie mogłam usiedzieć i zrobiłam obchód po włościach : powycinałam trochę gałęzi z wierzby mandzurskiej - wstawię to wody to ładnie wypuszczą listki i wosna zagości w domu... krokusy i inne cebulowe powychodziły z ziemi ... ale fajnie się juz robi :D