Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sure - co ty na to ?

i tutaj robi się ciekawie. jeśli gmina zamierza budować kanalizację, będzie robić problemy z wydaniem pozwolenia na poś przy budowie nowych budynków. pozwoli wyłącznie na szambo. a wtedy robi się to tak, że jak już odbiorą tobie budynek, składasz zgłoszenie w starostwie i po miesiącu, jeśli nie ma żadnego odzewu ze starostwa, możesz montować poś.

Jeśli cię zaintrygowało - tu masz resztę :

http://forum.muratordom.pl/oczyszczalnia-czy-szambo,t150989-120.htm

no, to rzeczyiscie ciekawe - własnie jestem w trakcie załatwiania formalności "odbiorowych", czyli wszystko przede mną! :D

Aga, dzięki za linka, złota z Ciebie kobieta! :D

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

rozumiem!! :-?

ja mam już kanalizacje.....mam nawet zrobiony odbiór przyłącza.......i tez powstał problem!!! :evil:

dostałam pismo z wodociagów,że mam zamontowac szybko wodomierz, bo w przeciwnym razie nastąpi zablokowanie przyłącza!! :evil:

nie rozumieja, że ja jeszcze nie mieszkam, do jest w trakcie budowy, i ja nie korzystam jeszcze z ich kanalizacji!!!!! :o :o :o :o

No własnie, jak Aga pisała, największy problem z kanalizacją jest taki, ze jej nie mam! :wink:

W sumie to szambo nie byłoby takie złe, gdyby prawidłowo podłączono instalację do punktu odbioru, a nie pod kątem prostym... :-?

Teraz trzeba otwierać bramę i podnosić klapę, co szczególnie przy tych śniegach było uciązliwe, za szambiarką tworzył się korek, bo na drodze mieścił się 1 samochód... :roll:

Kala, to jakiś absurd. Trzeba im uświadomić, że wody jeszcze nie masz!... :roll:

Rany, dlaczego z tymi "dostwacami energii" zawsze taki problem? Ja mam ciągle drakońskie ceny za prąd, opłaty, które naliczono mi w trakcie budowy i nadal mam tzw. prąd budowlany, który kosztuje nieziemsko.

Ciekawe, jakie będą koszty ew.użytkowania kanalizacji? Czy mi się ta inwestycja zwróci kiedykolwiek?

Mam takie "średnie" fotki, kiedyś chyba coś wrzucałam. Lepsze to ew. jutro mogę zrobić... :roll:

http://img42.imageshack.us/img42/2765/p2220221.jpg

dzięki :)

jeśli mogłabym prosić, to cyknij jeszcze parę ujęć z bliska (chodzi mi o to, jak przy granicie wygląda 8) )

jak Ci się "używa" tego zlewu? zadowolona jesteś?

podoba nam się ten zlew i chyba taki sam kupimy

Sure ty nie w KRK? Myślałam, ze świetnie sie teraz bawisz z dziewczynami :roll:

Nie pojechałam w końcu z powodu teściowej, a ostatecznie nie było wizyty, bo mi się chłopaki pochorowały...

a poza tym pomysł był nagły i może i tak by nie wyszło? :roll:

jeśli mogłabym prosić, to cyknij jeszcze parę ujęć z bliska (chodzi mi o to, jak przy granicie wygląda 8) )

jak Ci się "używa" tego zlewu? zadowolona jesteś?

podoba nam się ten zlew i chyba taki sam kupimy

Używa się fajnie, choć na poczatku mnie trochę zaskoczyła jego wielkość, teraz się przyzwyczaiłam... jest też głęboki, a to akurat duża zaleta!

mogę Ci zrobić jakieś zdjęcia makro tego połączenia granit - zlew, mój jest antracytowy, ale był jeszcze jeden kolor czarny z drobniejszym ziarnem...

ja znalazłam ekspozycię z antracytem i próbką onyksu, przykładałam swój kawałek granitu do obu, wyszło mi, że antracyt będzie pasował bardziej, bo grubsze ziarno - a teraz mój blat ma ziarno właśnie drobniejsze! ;)

moim zdaniem i tak dobrze pasuje, niedługo sprzatnę paprochy i porobię fotki... pamiętaj, że onyks ma te drobinki trochę połyskliwe, nie wiem, na ile w większym kawałku to widać?

ja znalazłam ekspozycię z antracytem i próbką onyksu, przykładałam swój kawałek granitu do obu, wyszło mi, że antracyt będzie pasował bardziej, bo grubsze ziarno - a teraz mój blat ma ziarno właśnie drobniejsze! ;)

moim zdaniem i tak dobrze pasuje, niedługo sprzatnę paprochy i porobię fotki... pamiętaj, że onyks ma te drobinki trochę połyskliwe, nie wiem, na ile w większym kawałku to widać?

czy onyks jest ciemniejszy niż antracyt?

może powinnam z zamówieniem wstrzymać się do czasu aż będę pewna, jaki ma być blat :roll:

czy onyks jest ciemniejszy niż antracyt?

może powinnam z zamówieniem wstrzymać się do czasu aż będę pewna, jaki ma być blat :roll:

na pewno lepiej dobrac do konkretnego blatu... onyks ciemniejszy raczej nei jest, ma drobniejsze ziarno i nieco inaczej odbija światło - tu masz w katalogu na str. 31: http://www.teka.com/html/pl/downloads/category/CAT-0000008.pdf

łączenie zlewu z blatem - żbliżenia (sorki, na makro jednak okazał się niezbyt czysty :wink: ):

http://img717.imageshack.us/img717/4205/p3140175.jpg

http://img17.imageshack.us/img17/2843/p3140172.jpg

http://img163.imageshack.us/img163/3495/p3140180.jpg

...czy o to chodziło?