Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szuruś, ja znowu uderzam z pytaniem, jako że już jesteś użytkowniczką pewnych rozwiązań, a ja dopiero się do nich przymierzam :roll:

Tym razem chodzi o te listwy NMC - testowałaś jakoś ich wytrzymałość? no nie wiem... mopem? kotem? butem? czymś innym? :roll:

a najkrócej to polecasz czy nie? 8)

NMC mi się dobrze trzymają, chociaz specjalnie ich nie testowałam, mopa wytrzymują, kot na razie je oszczędza. Ale myślę, że ślady pazurków by na nich zostały... :roll:

dzięki :) a wystarczyło jednokrotne malowanie czy trzeba dwa razy z pędzlem podchodzić?

my malowaliśmy akurat wałkiem, tą farbą 2x, zresztą i tak trzeba poprawiać po docinkach, bo będą białe ślady. Ale pewnie są farby do jednokrotnego malowania? :roll:

kot mnie obudzsił o 6-tej! :-?

dzięki :)

czy pobudka była ala Simon's cat? 8)

http://twojezwierzaki.org/film/13/kot-simona-pobudka/

Czasem Kocilla od kota Simona różni się tylko kolorem... ;)

A, jeszcze tym, że raczej nie siada na człowieku! :roll:

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bry Vecer

Sure , co na litość boską zrobiłaś z dziennikiem ? :o

z dziennikiem jako takim nic nie zrobiłam, to znaczy, ze nowości to w nim też za bardzo nie ma... :roll:

rano przed pracą fotograafowałam wiewiórkę, ale zdązyła odkicać z tarasu, zanim włączyłam aparat, zdjęcia będą na pewno zamazane... :-?

Witaj sure :D

podglądam Was od dawna (patrz: samego początku), ale dopiero teraz postanowiłam się ujawnić. Najpierw, żebyś się do mnie przekonała i żeby nie wyjść na intruza 8), wklejam, zdjęcie mojego pluszaka kołami do góry :p (proszę nie patrzeć na śmieci :wink: )

http://images36.fotosik.pl/161/7510260ace52d6e6med.jpg

a teraz rzucam bombę: mamy wspólnego architekta - Pana T. Rostkowskiego :D . Mieszkamy w niedalekiej odległości od siebie :D

cześć Karolino, miło, że jesteśmy sąsiadkami - obejrzałam Twój domek i galerię - widoków nie rozpoznaję, czy to bliżej Wróblówki?

Pluszak super, wygląda bardzo egzotycznie, co to za rasa?

a przy okazji. dostałam fajny przepis na sernik świąteczny, jak ktoś ma ochote spróbować, jest tu :D

efilo,

chcę sprzedać melanię, bo za szybko ją kupiłam , a potem musieliśmy sprzedać działkę na której miała stanąć, a na kolejnej projekt był niezgodny z WZ :roll: :lol:, a w ogóle urodziło się trzecie dzieciątko :D i domek okazał się za mały... wiem, wiem - mówcie mi oszołomka :p

sure

mieszkamy za Otominem w górę...

pluszak? toż, to Bryś tzn. Brytyjczyk tylko colourpoint

Karola, myślałam, że nieco bliżęj jest Twój domek, tamtych okolic tak dobrze nie znam. To już chyba inna gmina? Podobno zresztą fajniejsza od naszej, bo kanalizację i drogi robią... :roll:

Sorki, ze nie poznalam kotka, ale od strony brzuszka ich nie oglądalam! ;)

Efi, moje deski tarasowe maja 2 cm, nie wiem, czy to dużo, czy mało?

Danusia, to masz podobnie jak ja z tym szambem. "Niedługo". to u nas pewnie za 5 lat! :-?

Mohag, Twoje kocisko jest super, bardzo mi się podoba. A ja teraz marzę jeszcze o czekoladowej kotce... ;)

Moja sasiadka ma czarnego brytka - jest cudny 8) wyglada jak aksamitny wielki pluszak dla dzieci :lol:

ps ja niestety jak juz moja trzoda zemrze, to nie bede zapelniac miejsca po nich, bo jak bardzo lubie zwierza, to jednak czlek albo jest uwiazany przeokropnie, albo musi z tego uwiazania ciagle jakies rozwiazanie wymyslac :roll:

Cześć Kociary :D

Sure - serniczek zapisałam... wygląda bardzo smacznie. W rewanżu zostawiam "mniej kaloryczny " sernik na zimno :wink:

Sernik cytrynowy

Dół wykładamy biszkoptami

- 3 x 400gr serków homogenizowanych

- 2 x cytrynowe galaretki

- 2 x całe cytryny (owoce)

- 1 x olejek cytrynowy

- 1 x śmietana kremówka

- jakaś galaretka i owoce najlepiej z puszki, żeby była pewność, że galaretka się zetnie.

Serki mieszamy ze śmietaną i 2 opakowaniami galaretki cytrynowej (na te 2 galaretki dajemy tylko 0,5 litra wody, żeby serki homogenizowane i śmietana się ścięły). Z 2 całych cytryn trzemy skórkę i razem z olejkiem cytrynowym dodajemy do serków, śmietany i galaretki. Nie używamy soku z cytryny.

Jak się lekko zacznie ścinać, wlewamy to do formy, w której leżą na dnie biszkopty. Jak się zetnie, układamy na górę owoce, jakie kto lubi. Mieszamy z gorącą wodą galaretkę pasującą do owoców i jak się zacznie ścinać, wlewamy ostrożnie na górę, do formy. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

Smacznego :wink:

napisałam strasznie długi post i wszystko mi zżarło... :(

nawet wszystkie "nei" poprawiłam! :roll:

no to w skrócie:

A ja teraz marzę jeszcze o czekoladowej kotce... ;)

eh, ja też chciałabym jeszcze jednego kocura, ale moja alergia sprzeciwia się już przy jednej szutce :roll:

to podziwiam, ze z jednym wytrzymujesz, alergia bywa upierdliwa, dopiero odkąd mam taras mogę zaprosić jedną z moich koleżanek, inaczej by dostała duszności... :roll:

Moja sasiadka ma czarnego brytka - jest cudny 8) wyglada jak aksamitny wielki pluszak dla dzieci :lol:

ps ja niestety jak juz moja trzoda zemrze, to nie bede zapelniac miejsca po nich, bo jak bardzo lubie zwierza, to jednak czlek albo jest uwiazany przeokropnie, albo musi z tego uwiazania ciagle jakies rozwiazanie wymyslac :roll:

Ja psa raczej nie będę zastępowiac, chyba by się to nie udało, bo bardzo się do niej przywiązaliśmy... a z opieka nad zwierzyńcem nie mam problemu, bo na razie Mlody mieszka z nami... ;)

czarne brytki tez sa cudne, ale postanowilam się leczyć z mojego upodobania do czerni, tylko swojego samochodu nie wyobrażam sobie w innym kolorze... :roll:

Cześć Kociary :D

Sure - serniczek zapisałam... wygląda bardzo smacznie. W rewanżu zostawiam "mniej kaloryczny " sernik na zimno :wink:

Smacznego :wink:

Dzięki Alunek, dobrze, ze mniej kaloryczny, bo ten mój to tylko od święta, ale podobno pyszny - zaświadcza koleżanka z pracy i połowa jej sąsiadek! ;)

na razie staram się dbac o linię, nie wiem, czy długo wytrzymam... 8)

Ależ mnie tu dawno nie było :)

Sure ładny domek Ci się zrobił!

Ale najcudniejszy to Kitek wyrósł :)

Wygłaskaj go odemnie :)

Zauważyłam że kiedy ludzie budują domh zazwyczaj w ekspresowym tempie w okolicy przybywa kotów.

Ja już mam dwie kitki i jednego tygrysa:)

I nawet moje piesy ich nie odstraszyły...

Pozdrawiam serdecznie