Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć Kala, a i owszem - na tej polowie bez sniegu wylażą chaszcze! ;)

jeszcze niczego nie wsadzałam, bo mi budowlańcy deptali, z ladnych roślin to mam paprocie i konwalie rosnące pod drzewami (na nie trzeba trochę poczekać)... muszę odkopać projekt Elfirka i obmyślić plan!

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to przed Tobą tez sporo pracy!! 8)

Niom, caly ogród! :-?

Wróciłam z Castoramy, cudów specjalnych nie było. Oprócz thujek i magnolii, jak wszędzie, były jeszcze wierzby, niestety płaczące (ja planuję japońską wesołą :wink: ), poza tym lilaki i dużo owocowych drzew i krzewów. Chyba trzeba poczekać na nowe dostawy...

nawet sporo tych resztek, około pół działki... ziemia jeszcze zmrożona, o sadzeniu na razie nie myślę... :-?

chciałam zakupic conieco i postawić w garażu, chyba jutro zacznę rundkę od poczatku - Obi, LM itp., może coś przybyło? :roll:

przede wszystkim zalezy mi na wierzbie japońskiej, a tu same płaczące!

Mi też się japońska podoba, tyle że na razie nie mam pomysłu gdzie ją wsadzić :wink: Nas trochę blokuje brak docelowego ogrodzenia, bo po pierwsze jest długie - 70m, a po drugie wzdłuż niego będzie najwięcej nasadzeń. Nie chcę teraz sadzić, a potem drżeć że mi przy robieniu fundamentów coś uszkodzą.

No i koniecznie chcę magnolię - nigra (chyba) takie ciemnofioletowe/purpurowe kwiaty ma. Jak ją znajdę gdzieś w dobrej cenie to od razu kupię, bo miejsce już mam wymyślone dla niej :wink:

sure,

wedle życzenia wstawiam na razie zdjęcie kocurka :D. Jak znajdę czas to napiszę więcej :D . Jak tam włosy? Zadowolona?

http://images48.fotosik.pl/274/b6874e9246676ed1.jpg

:D :D

ale super fotka, dzięki!

miny robi jak mój Assir (czyli Kocilla) :wink:

włosy nawet fajnie wyszły, a to dobrze robi na poprawę nastroju... :roll:

taka?

http://www.hootowlhollow.com/photos/trees/magnolia_nigra.jpg

wydaje mi się, ze widziałam w któryms z marketów - był dośc duży wybór... mam nadzieję, ze nie pomyliłam z różową? :roll:

Tak, dokładnie taka :D Jest piękna :D

W poniedziałek robię kolejny objazd po marketach i do mojej ulubionej szkółki wpadnę, może będzie coś ciekawego?

Może się kiedys zmieni, na razie się bawi - najchętniej urządza gonitwy i polowania po domu, a jeśli Mlody się dołączy, kot jest zachwycony!...

trzeba przyznać, ze teraz jest słodki, spi zwinięty na kanapie, a łepek mu zwisa w dół (i jakoś mu to nie przeszkadza)