Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

gratuluje zakupu!!!!!!!! 8)

czyli pierwsza roslinka do ogrodu jest!!! :lol: :lol: :lol:

...a murator kupiony??? :wink:

a wiesz, kupowałam wierzbę w LM na parkingu (były ostatnie 2), nawet nie weszłam do środka... :oops:

ale z drzewka się cieszę, mam nadzieję, ze nic mu nie będzie. Muszę pomyśleć, kiedy je wsadzić do ziemi, bo już śnieg prawie stopniał i leje, ale chyba jeszcze zimno? :roll:

po inne roślinki wybiorę się do Obi jutro, jak będzie mniejszy tłok (no i muszę wziąć ściągę, bo jest pełno odmian i się pogubiłam)

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a juz widze ze polazlas po chabazia i kupilas ... tez sobie wierzbe kupie ale ive czy jak jej tam, piekna jest ... mialam taka pare lat temu, ale mi mrowki mrowisko pod nia zrobily takie, ze zdechla bidula :roll:

ps to ja mam sznauca ktory nie linieje ... w gospodarczym w przyziemiu bede miala dosyc spory zlew gospodarczy i tam bede urzadzac psie kapiele hihi

tym bardziej ze zawsze po zabawach snieznych jest jak wielka kula sniegu ktora trzeba pod prysznicem rozmrozic :lol:

up-date - o moja byla taka

http://img51.imageshack.us/img51/5324/img1763et8.jpg

wierzby iwy tez były, płaczące, ale mój miły oprotestował roslinki ze zwisającymi gałązkami, czemuś mu się nie podobają... :roll:

nie będę mu robić na złość, zaplanowaliśmy inne, z "penduli" jest chyba tylko jedna roślinka...

i jeszcze będzie taka wierzba:

http://www.alpinissimum.de/Homepage/gartenrdg/Fotogalerie/Salix%20subopposita.jpg

salix subopposita

ps. już sobie wyobrażam, jak wsadzam moją psicę do zlewu... :lol:

nawet, jeśli jest nisko, to ona waży około 35 kg!

W koncu do Ciebie trafilam - musialam specjalnie Cie wyszukac na forum dziennikowym - a w podpisie linka zrobic nie laska? :roll: :lol: :lol: :lol:

Bardzo mi sie u Ciebie podoba, wszystko takie dopasowane i ciepelko domowe sie czuje :p

Mam dwa pytanka: co to za fajna umywalka nablatowa? I co to za stolik z przedostatniego posta za 290? Naprawde tylko 10x drozszy a nie 100? ;)

W koncu do Ciebie trafilam - musialam specjalnie Cie wyszukac na forum dziennikowym - a w podpisie linka zrobic nie laska? :roll: :lol: :lol: :lol:

Bardzo mi sie u Ciebie podoba, wszystko takie dopasowane i ciepelko domowe sie czuje :p

Mam dwa pytanka: co to za fajna umywalka nablatowa? I co to za stolik z przedostatniego posta za 290? Naprawde tylko 10x drozszy a nie 100? ;)

Cześ DorciaIQ, fajnie, że do mnie trafiłaś, zapraszam, zapraszam! :D

W dzienniku za bardzo nowości nie przybywa, więc link wyrzuciłam. A stolik - już się doliczylysmy, że jednak 100x , gdy pisałam tekst, chyba to przekroczyło granice mojej wyobraźni! :lol:

Ale i tak jest fajny, znajdziesz w Bo Concept.

Jesli masz na myśli tę umywalkę z dużej łazienki, to jest Galassia, model chyba SA 02, w małej jest Duravit Vero...

ja moja iwe trzymalam dosc krotko tz w formie parasola ... chociaz ladnie wygladala jak byla dluzsza, ale to bylo bez sensu, bo wtapiala sie w zielen zywoplotu jak byla puszczona dluzej.... ale te chabazie i tak dosc szybko rosna, to trzeba ciagle uwazac zeby nie przesadzic z nasadzeniami.

Na razie sobie poszaleję, a uważać zacznę za parę lat. Żeby mi się choć trawnik udalo porządny załozyc, będę szczęśliwa. Własnie sobie ustawiałam priorytety, to znaczy przejrzalam projekt nasadzeń i wybrałam to, co muszę mieć koniecznie i natychmiast bo inaczej będę cierpieć! Jakoś poszło... ;)

Wierzba w kształcie parasola, mówisz? Muszę ją jeszcze przemyśleć!

uhu, taka parasolka wyglada calkiem ciekawie, na moja sie nie patrz bo jest "wygryziona" z jednej strony, tz w tym miejscu ciut w lewo ma wyciate badyle ... bo tak sie rozrosla ze nie moglam dojsc do korby w parasolu (widac na zdjeciu kawalek szarej sztangi, to wlasnie od parasola) :wink:

ja zrobilam pare bledow ktore wylaza z czasem, np posadzilam 3 m od okna kuchennego forsycje - po pieciu latach pomimo trzymana jej w ryzach, musialam sciac do gola, bo cale swiatlo w oknie zaslanialo. Tak samo jak dwa iglaki ktore byly na brzegu tarasu i okna pokojowego - obecnie iglaki zaslaniaja wiecej niz pol okna :roll: pieknie wyglada, ale swiatlo zabiera.... w lecie to rybka, ale zima juz nie za bardzo...

Niom, całkiem poważnie. Przydaloby się mojemu kocurkowi towarzystwo do zabawy, a ja bym nie narzekała, gdyby to towarzystwo lubiło głaskanie... ;)

kot powinien mieć towarzystwo, wtedy łatwiej znosi nieobecność domowników w ciągu dnia czy nawet wyjazd na weekend

moja kota strasznie mi się żali jak wracam z pracy, tak jakby robiła wyrzuty, że sama cały dzień siedziała :roll: