Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No i tu zaczynają się 'schody'... :( Bo kolor okien, któryi wybraliśmy, to taki czerwonawy brąz, fajnie pasowal do deski merbau, którą chcemy mieć na podłodze. A że nazywa się calvados, teraz niepokoję się, że będzie bardziej czerwony, niż bym chciała... Na szczęście w przyszłym tygodniu przekonam się naocznie, może łatwiej będzie dopasowywać inne kolorki. W grę wchodzi też szary piaskowiec...

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

znalazłam rzut :) nie ma się do czego przyczepić, szkoda :) :wink:

Dzięki, Irma. A ja się jednak przyczepiłam - ostatecznie zmienimy trochę ustawienie ścianek przedpokoju. Prawdopodobnie będzie bez skosów, ale jeszcze do końca nie wiem. No i kominek na pewno nie narożny. Niedługo postaram się wrzucić jakieś wstępne wizualki, może coś podsuniesz?

No i jeszcze można się przyczepić, że jak na tę powierzchnię jest za mało pomieszczeń... Chociaz na razie mi to bardzo odpowiada, jest przestrzeń... :-?

Projekt od początku był robiony tak, aby uwzględnić nasze oczekiwania. Właśnie chcieliśmy dużo przestrzeni w części dziennej, żeby widok na drzewa był już od wejścia, itp. Ale teraz przy koncepcji wnętrz jeszcze sporo zmieniamy. Nie ma z tym zresztą problemu, zanim nie pojawią się ścianki (no to faktycznie już niedługo)...

Tez długo mi się te najbardziej podobały, albo jeszcze w wersji z dwoma tylko paskami pośrodku. Teraz zastanawiam się nad tymi pierwszymi, gładkimi. Muszę je obejrzeć w realu, może jutro zdążę - przede wszystkim mam nadzieję na sesję fotograficzną z montażu okien... :-?

W do dziennika wrzuciłam wizualki łazienek. Sama nie wiem, który układ lepszy? Może macie jakiś pomysł?...

przyszłam powydziwiać nad łazienkami :wink:

pierwsza jest bardziej praktyczna i łatwiejsza. Umywalka może być jaka chcesz, jest dostęp do okna, prawdopodobnie kafelków mniej zużyjesz i zdaje sie, że mniej też za tę łazienkę zapłacisz.

Druga jest bardziej na bajerze, zwłaszca przez umywalkę na podeściku, ale tę umywalkę musisz wybrać już teraz. I musi byc dośc wysoka. Jakieś 25cm...

Ponieważ jest to łazienka rodzinna, wybrałabym wariant bardziej praktyczny czyli nr1.

No właśnie. W tej drugiej jest też taka fajna ścianka prysznicowa zamiast kabiny. Ciekawie to wygląda, ale zestawu do hydromasażu tez już raczej nie wstawię bo ochlapię okno... :-? To znaczy, tak myślę, że się nie da, jeszcze tego nie ćwiczyłam. W sumie mnie bardziej odpowiada układ pierwszy, a moja druga połowa uważa, że to za bardzo "uporządkowane". Ja tam chętnie wprowadziłabym w swoje otoczenie nieco więcej porządku, teraz mam za dużo rzeczy na wierzchu, np. w kuchni. I dlatego teraz nawet ściereczki schowałabym do cargo!

Junona, okna są z firmy Ortis, takie ze 'średniej półki'. Na razie wyglądają dobrze, zobaczymy, co będzie w użytkowaniu, czyli za pół roku. Trochę delikatne wydają mi się kotwy mocujące, ale dają gwarancję, więc ok. Kolor calvados, z palety gori - wygląda w słońcu jak kasztan (powoli się przyzwyczajam do niego). Na pewno małe próbki nie do końca dają wyobrażenie, jaki będzie ostateczny efekt. Drewno meranti, bo nie chcielismy wyraźnego usłojenia.

A nasz dach skończony! Po powrocie powklejam fotki. I chętnie zobaczyłabym Twoje płytki kosmo na kominach!... :D

no narazie sie nie nadaje ta kuchnia, :D ale jak zrobisz ja do konca to bedzie pieeeekkknnniiieee.

no ja tez bym chciala zobaczyc te moje plytki juz na kominie, cos sie ostatnio malo cierpliwa zrobilam, jak dawniej nie mialam zastrzezen do ekipy, tak teraz mi sie wydaje, ze sie strasznie grzebia. a moze po prostu juz bym chciala miec stan surowy skonczony...

Ha, a ja dziś już dostałam klucze! :D

Wprawdzie drzwi może jeszcze mało dekoracyjne, ale to już można zamykać. Mnie się każdy etap strasznie dłużył, a przecież patrząc na to, że zaczęliśmy końcem sierpnia - i tak niezle tempo, nie można narzekać. Wykonawca nawet mnie naciska, żeby szybciej, a ja jeszcze się nad łazienką zastanawiam...

:D :D :D

No nie no! Ja tam w s z y s t k o widzę! To jest bardzo piękne wykończenie okien. Nastepnie kabelki - rozprowadzenie prądu. Pstrykasz - i robi się jasno. A na ostatnim zdjęciu jest profil aluminiowy - i to poczatek pierwszej ściany g-k (nie wspominając o tym, że jeszcze widzę teak na podłodze, piękną umywalkę i wannę, ale tego to już od innych nie wymagam)... 8)