Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajne! :D

...ale na cały ogród to jeszcze strasznie mało! Dlatego zamówiłam sobie własnie derenie i berberysy! ;)

rano sfotografowałam taras po deszczu, w jednym miejscu stoi woda. Ciekawe, czy to ma jakieś znaczenie strategiczne, czy nie ma się co przejmować?? :rolleyes:

http://img406.imageshack.us/img406/8262/p4240002j.jpg

Połóż poziomicę i zobacz czy nie ma łódki w tym miejscu, ale woda zwykle odparowuje dookoła, a środek na końcu :), a w ogóle to taras powinien mieć lekki spadek na zewnątrz http://img156.imageshack.us/img156/3412/umieszekzamylonyok9.gif Edytowane przez Sloneczko

Słoneczko, wiem, ze jesienią, kiedy zaczynali tarasy, był zaplanowany spadek, legary były wypoziomowane. Ale w jakim stanie to dotrwało do wiosny, nie wiem. Chyba rzeczywiście trzeba sprawdzić poziomicą. Tylko czy teraz to się da (i czy trzeba) poprawiać?? Pytanie o tyle na czasie, że własnie dokończyli drugi taras i mamy się rozliczać... :rolleyes:

Fenix, rzeczywiście to była "prognoza" na pół roku, tylko po odczycie licznika korekta jest niewielka, zużycie około 5000 kW, tylko nie pamiętam, ile minęło czasu (chyba niecały rok). teraz mi policzą prognozę na podstawie taryfy G12, chyba wyjdzie taniej...

Słoneczko, wiem, ze jesienią, kiedy zaczynali tarasy, był zaplanowany spadek, legary były wypoziomowane. Ale w jakim stanie to dotrwało do wiosny, nie wiem. Chyba rzeczywiście trzeba sprawdzić poziomicą. Tylko czy teraz to się da (i czy trzeba) poprawiać?? Pytanie o tyle na czasie, że własnie dokończyli drugi taras i mamy się rozliczać... :rolleyes:

Ależ oczywiście, że każ sprawdzić i pokaż im tę fotkę. A poza tym, nie pytasz o gwarancję? Np. taka kuchnia z IKEA - Fagerland ma jej 25 lat ;)