Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W mieście to chyba niezbyt często ktoś ma miejsce na ognisko, ale na wsi - dziwi mnie, kiedy ktoś nie ma, no ale wiadomo - na małej działce trudno wygospodarować miejsce, szczególnie, jeśli komuś trawniczka szkoda :). Moi rodzice w zeszłym roku sobie zrobili i latem prawie codziennie je rozpalali i siedzieli sobie we dwoje. Przy grillu w sumie też tak można :)

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

policja na to "jeżeli ktoś się skarży, oni muszą zareagować" ;)

to ja chyba powinnam się poskarżyć, ze ktoś się na mnie skarży, i żeby interweniowali? ;)

zastanawiałam się, czy może jakoś zakłóciłam porządek tym ogniskiem??

(ale nie była to impreza, tylko było trochę gałązek do spalenia po prostu)

Cześć sure, ale zakupy ogródkowe porobiłaś ! Dereń się rozrośnie, poza tym możesz w przyszłym roku na wiosnę przyciąć te które masz i z nich dorobić sobie sadzonki. Ja tak zrobię z dereniem rozłogowym.

Ja też co chwilę coś wsadzam i mało to widoczne...chociaż nie, tulipany ładnie zakwitły :)

Dobry pomysł, chyba sama je rozmnożę. Nie wiem, jak szybko rosną derenie, ale mają spore przyrosty?

Ha, zrezygnowałam z robienia specjalnego miejsca na ognisko! Ostatnio, gdy je rozpaliliśmy, ktoś wezwał policję... :rolleyes:

Zaskoczyło mnie to, bo dym leciał w stronę niezamieszkałą, nie wiem, komu to przeszkadzało??

my kiedyś też paliliśmy ognisko na działce i wezwaliśmy straż pożarną - nie, nie do pożaru:no: - do gniazda os, które jakoś nerwowo się zachowywały i też nam zwrócili uwagę, że nie wolno, itd., ale zaraz sami skwitowali, że to bez sensu :rolleyes:

Ups, nie mam pojęcia, jak stanowi prawo miejscowe, może faktycznie tak jest, muszę doczytać. To byłaby wielka szkoda, bo miejsce na ognisko było w planach.

A co do dereni, patrząc na nie trudno uwierzyć, że kiedyś urosną. Muszę znowu się pozbierać i spróbować je podlać, bo ta wielka chmura, która przed chwilą nadciągała, chyba się rozmyśliła. Kolejna rzecz, o której pomyślę, to system nawadniający, ziemia sucha jak pieprz, a wąż na pewno okaże się za krótki.

Na drogach jakiś kataklizm, wszyscy jadą na majówkę i korki straszliwe. nawet w sklepach kolejki okropne, choć w niedzielę będą czynne. Aż mi się jeść odechciało! ;)

sure...........doszły moje drzewka..........wkleiłam fotki u siebie:)

No pięknie, zupełnie ładne i wcale nie małe! :yes:

Robiłam rano zakupy i to co się działo to jakby kataklizm miał nadejść. Gdyby wiedział to wczoraj bym wszystko kupiła. Na mieście korki okropne. Kazdy wkurzony. Dobrze, ze na wsi weekend juz sie rozpoczął :D

Ja podobnie. Dziś robiłam dodatkowe zakupy, bo obiecałam młodemu kupić coś na wyjazd, wpakowałam się w oko cyklonu ;)

policja na to "jeżeli ktoś się skarży, oni muszą zareagować" ;)

to ja chyba powinnam się poskarżyć, ze ktoś się na mnie skarży, i żeby interweniowali? ;)

zastanawiałam się, czy może jakoś zakłóciłam porządek tym ogniskiem??

(ale nie była to impreza, tylko było trochę gałązek do spalenia po prostu)

się ciesz że straży pożarnej nie wezwali .