Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

niezła robota z rana ;)

coś podejrzanie ładnie słońce u nas dziś świeci...:rolleyes:

dzień dobry :)

Noo... kot na mnie dobrze działa! Tylko dlaczego o takiej porze!

A u nas słońce wcale nie świeci, choć miało. I to też jest bardzo podejrzane! ;)

Pozwolisz, że skopiuję Twoją ciężką detektywistyczną pracę? ;)

Ależ proszę, chętnie się podzielę! A jak któryś przetestujesz, napisz o wrażeniach, ok?:D

Elena Ty lepiej się nie doszukuj bo mam duuże plany związane z ładną pogodą:)

dobrego dzionka:D

Nio tak, plany...

Może przynajmniej zdążę przed deszczem do ogrodnika? :rolleyes:

Dzień dobry:)

Czy ja też mogę sobie skopiować te adresy ogrodnicze?:cool:

Przeglądnęłam dziennik - i ehhhh znowu mnie Asirek wciągnął na maxa. To jakaś wielka kocia osobowość z niezłym charakterkiem :-)

Ponieważ mi się koncepcje budowlano- wnętrzarskie pozmieniały o 360 stopni - to mam ochotę jeszcze sobie coś od Ciebie skopiować sure - mianowicie zdjęcia z tym narożnym oknem. Mam makietę domu, ale jest bez okien i jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak to ma wyglądać;)

Ależ proszę, adresów ci u nas dostatek! ;)

Assirek jest łobuziak, ale strasznie kochany. Dla przeciwwagi mamy zamiar mu/nam do pary zakupić miłą, słodką, delikatną koteczkę, najchętniej w kolorze czekoladowym... Ciekawe, co tym razem wyjdzie z tych planów? :rolleyes:

Małgosiu, jeśli będziecie robili takie okna, można je też montować w inny sposób (w ociepleniu), wtedy jest głębsza wnęka w środku, a płytsza na zewnątrz. To chyba lepiej wygląda i jest praktyczniejsze. Jeśli będą wyższe i niżej, można sobie siadać na parapecie...

Ależ proszę, adresów ci u nas dostatek! ;)

Małgosiu, jeśli będziecie robili takie okna, można je też montować w inny sposób (w ociepleniu), wtedy jest głębsza wnęka w środku, a płytsza na zewnątrz. To chyba lepiej wygląda i jest praktyczniejsze. Jeśli będą wyższe i niżej, można sobie siadać na parapecie...

Daleka droga do tych okien (dobrze wiedzieć o tym montażu w ociepleniu) ale muszę rozplanować na nowo w zasadzie większość najważniejszych okien i jakoś mi to idzie jak po grudzie, bo już sama nie wiem co bym chciała w tym nowym/starym projekcie.

Swoja drogą wiesz może jak zrobić żeby zamiast załącznika wyświetlało się normalne foto?

Przecież w nowym wystarczy raz nacisnąć delete i wkleić linka . W sumie ilość czynności jest taka sama . Wtedy wklejałaś i zaznaczałaś potem klik na img . Teraz naciskasz ikonkę , potem delete żeby skasować i wklejasz linka potem "ok" i już gotowe . Robimy to samo tylko trochę inaczej , ale zajmuje nam to tyle samo czasu co przedtem.

Przecież w nowym wystarczy raz nacisnąć delete i wkleić linka . W sumie ilość czynności jest taka sama . Wtedy wklejałaś i zaznaczałaś potem klik na img . Teraz naciskasz ikonkę , potem delete żeby skasować i wklejasz linka potem "ok" i już gotowe . Robimy to samo tylko trochę inaczej , ale zajmuje nam to tyle samo czasu co przedtem.

Przecież nie dla wszystkich to musi być takie oczywiste ;) Wypadłam z wprawy ostatnio jeśli chodzi o FM, a to nowe jest mi całkiem obce.

Teraz już wiem jak to zrobić - dzięki za podpowiedzi :yes:

Sure sorry,że z taką dygresją tu wyskoczyłam:oops:

Daleka droga do tych okien (dobrze wiedzieć o tym montażu w ociepleniu) ale muszę rozplanować na nowo w zasadzie większość najważniejszych okien i jakoś mi to idzie jak po grudzie, bo już sama nie wiem co bym chciała w tym nowym/starym projekcie.

Swoja drogą wiesz może jak zrobić żeby zamiast załącznika wyświetlało się normalne foto?

O wklejaniu już Fenix napisał, ja tylko nie wciskam żadnego delate, bo i tak się wkleja adres w okienku! ;)

Bardzo jestem ciekawa tej nowej odsłony projektu, napisz, jak już Ci się skrystalizuje. No i makieta, koniecznie! :D

Btw, a co u Teosia, nie wspominałaś?

Ja powiem - starym sposobem, czyli ... - ja tak robię ;)

Tez można, tylko czasem się znaczki mylą... :rolleyes:

Przecież nie dla wszystkich to musi być takie oczywiste ;) Wypadłam z wprawy ostatnio jeśli chodzi o FM, a to nowe jest mi całkiem obce.

Teraz już wiem jak to zrobić - dzięki za podpowiedzi :yes:

Sure sorry,że z taką dygresją tu wyskoczyłam:oops:

Ależ proszę, feel free! :D

Kiedyś się zastanawiałam, do czego może służyć wątek "komentarze". Wychodzi na to, ze budowy wcale nie jest tam najwięcej, ale często można uzyskać pomoc w różnych dziedzinach. Może trafniej byłoby go nazwać :grupą wsparcia"! :D :yes:

Kot Teodor ma się dobrze - ogarnęła go głupawka wiosenna i lata jak na ...nie powiem co. Już nikomu się nie chce otwierać w kółko drzwi. No i przytyło mu się gdzieś przez zimę:rolleyes: Śmiejemy się, że jeszcze trochę a będzie wyglądał jak ten z najnowszej wersji Shreka:cool:

Opanowałam już to wklejanie (a raczej sobie przypomniałam jak to robić) Wkleiłam w dzienniku makietę dachu i rzuty ław z lotu ptaka z naniesionymi zmianami. tzn. zmianami w bryle domu.