Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jakaś paproć?

http://img442.imageshack.us/img442/7111/p5200011h.jpg

uff, udało mi się wgrać zdjęcia po trzeciej próbie!

Pośrodku jest raczej młoda jarzębinka :D

Ha, no to mam kilka jarzębinek pod dębami! ;)

(tylko co ja z nimi teraz zrobię? Chętnie pozwoliłabym im rosnąć! :rolleyes:

..a mój na Yarisce ... jazdy właśnie skończył ... we wtorek zapisuje się na egzamin ... Jeździ po Wawie podobno dobrze ...ale egzamin ma swoje "prawa" ;)

cześć

ostatnio instruktor wspominał, że Młody sobie radzi, ale egzamin to zawsze stres... zostały mu chyba jeszcze 2 godziny i będzie zdawał!

O, ktos tu moje ukochane rojniki pokazał :) Uwielbiam te kapustki, planuję je u siebie na tarasie :) sure, jak tam leniuchowanie?

leniuchowanie mi sie w końcu znudziło, chciałam podjechać do marketu po coś tam do ogrodu, a tu gucio, wszystko pozamykane... :rolleyes:

Widziałam taras, wyszedł bardzo ładnie :)

dzięki, ale chybana zdjęciu wszystko ładniej wygląda... ;)

przywitać sie przyszlam !!!:)

witanko!

i w końcu nie padało, tylko słońce schowało się za chmury - ciekawe, co będzie dzisiaj?

Szuruś, kot wskazuje nie tylko na zmianę pogody ale i pory roku, bo wydaje się, że sierść zmieniła odcień :)

i zazdroszczę Ci ogródkowego etapu, bo ja ciągle w środku siedzę i jeszcze sporo do roboty zostało... a skoro już o tym mowa, może zajrzysz do mnie i coś podpowiesz, bo nie bardzo umiem się zdecydować...:rolleyes:

choć zdjęcie nie do końca oddaje, rzeczywiście, teraz ta jego szaroniebieskość jest bardziej srebrna, z połyskiem - czasem odbija odcienie tła, co ciekawie wygląda...

...a na co nie możesz się zdecydować?? Idę poczytać! :yes:

Hej Sure, ja kiedys mialam cala pierwsza skarpe w rojnikach i konwaliach...az budowa ich nie zniszczylam...same rosly.. Babcia nasadzila jak jeszcze dzieckiem bylam - nigdy nic nie trzeba bylo z nimi robic:D zime kazda przezyly:D

pekny maz taras...zazdraszczam, bo moja skarpa ciagle budowlana:cool:

:D

Maja

Cześc Sure :)

widzę ,że trawnik pięknie zazielenił się .. ale z nawożeniem poczekaj po pierwszym cięciu. Jarzębinki możesz przesadzić w inne miejsce np od strony ulubionego sąsiada , przed drewunią. Co ty na to ?

Haha, dobry pomysł. Tylko jarzębinki ryzykowne, może potem będzie problem, że śmiecą? ;)

A ten trawnik miejscami jest łysy. Może za jakiś czas trzeba będzie dosiać trawy? Zobaczę po niedzieli. A czy warto wyrywać te chwasty, które teraz się pojawiają, czy zostawić?

A to cwaniaczek!:lol::lol::lol:

A tak na serio ,to wiem,wiem ,że zwierzę to duża odpowiedzialność.Moi rodzice mają 3 psy,kota,3 pawie i chyba ze sto ryb w oczku...Także doświadczenia mi nie brakuje;)

Pozdrawiam!

Masz moje błogosławieństwo, kupuj brytka! ;) :D

Hej Sure, ja kiedys mialam cala pierwsza skarpe w rojnikach i konwaliach...az budowa ich nie zniszczylam...same rosly.. Babcia nasadzila jak jeszcze dzieckiem bylam - nigdy nic nie trzeba bylo z nimi robic:D zime kazda przezyly:D

pekny maz taras...zazdraszczam, bo moja skarpa ciagle budowlana:cool:

:D

Maja

E tam, piękny to będzie jak o niego zadbam. Obecnie jest produktem trzeciorzędnym, jeśli chodzi o poświęcaną uwagę. Nie zarasta chwastami, nie drapie, ani nie miauczy. Prawie go nie widzę... :)

A Twoja skarpa to prawdziwe pole do popisu, fajna będzie, jak już skończysz budowę... :)

i ta co narzeka;)

pięknie się robi w Twoim ogrodzie.....!!!podoba mi się:)

Akuś, to tylko na zdjęciach, bo w rzeczywistości niewiele widać, zapytaj Alunka, większość roślinek trzeba wskazywać palcem! Ale jestem dobrej myśli... :yes:

większość roślinek trzeba wskazywać palcem! Ale jestem dobrej myśli... :yes:

ja też...jestem dobrej myśli :)

tylko pamiętaj, że to zobowiązuje ;)

Haha, dobry pomysł. Tylko jarzębinki ryzykowne, może potem będzie problem, że śmiecą? ;)

A ten trawnik miejscami jest łysy. Może za jakiś czas trzeba będzie dosiać trawy? Zobaczę po niedzieli. A czy warto wyrywać te chwasty, które teraz się pojawiają, czy zostawić?

...to norma,że trawnik rośnie nierówno, bo nasiona w różnym tempie kiełkują, jedne są płycej ,inne głębiej w ziemi... cierpliwości ;)

...chwastów nie wyrywaj... po pierwszym koszeniu, kiedy trawka wzmocni się to opryskaj cały trawnik środkiem chwastobójczym do trawników. Działa tylko na dwuliścienne ( Starane, Biofix itp.) No chyba ,że strasznie rozrosną się , to wtedy bardzo ostrożnie przy pomocy takiego "śrubokręta do chwastów" możesz je powyrywać.

obiecuję, że do rękoczynów nie dojdzie:cool:

mam nadzieję, ze będziesz zadowolona z wyboru... :)

ja też...jestem dobrej myśli :)

tylko pamiętaj, że to zobowiązuje ;)

Już się czuję zobowiązana, a nawet już zaczynam mieć poczucie winy - ogród w potrzebie, a ja wyjeżdżam! ;)

ale na kolejny weekend zapowiadają opady, więc chyba nic i tak by nie wyszło z prac ogrodowych, oby tylko nie było problemu z tymi opadami... :rolleyes:

...to norma,że trawnik rośnie nierówno, bo nasiona w różnym tempie kiełkują, jedne są płycej ,inne głębiej w ziemi... cierpliwości ;)

...chwastów nie wyrywaj... po pierwszym koszeniu, kiedy trawka wzmocni się to opryskaj cały trawnik środkiem chwastobójczym do trawników. Działa tylko na dwuliścienne ( Starane, Biofix itp.) No chyba ,że strasznie rozrosną się , to wtedy bardzo ostrożnie przy pomocy takiego "śrubokręta do chwastów" możesz je powyrywać.

Nie wiem, co to za śrubokręt do chwastów? Na razie mam coś w rodzaju małej szufelki i tym dłubię... chciałam kupić taki nawóz ze środkiem chwastobójczym na "po koszeniu", ale pani w sklepie mi odradziła, że to dopiero w następnym sezonie, gdy trawa się wzmocni?...

one już mi się wydają strasznie rozrośnięte! :(

Szuruś, ja w zeszłym roku kupiłam sobie coś takiego, ale u mnie same chwasty póki co...

[ATTACH=CONFIG]11593[/ATTACH]

Cudownie wygląda to narzędzie tortur!:cool: Przydałoby się zwłaszcza moim ostom!:evil:

Witanko!:D