Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bardzo jestem ciekawa ostatecznego ogólnego wrażenia, ale że jest to jeden z nielicznych "dizajnerskich" szczegółów, reszty temu nie podporzadkowałam!.. ;)

trochę pokombinujemy z oświetleniem, skończy się na szarych ścianach i drewnianej podłodze (miała być właśnie w stylu desek pokładowych, ale nie będzie). Schodki w dół pierwotnie chcialam zrobić betonowe szlifowane, tylko mnie zakrzyczeli... :-?

10 to norma mozna podobno robić też węższe lub szersze, jeśli ktos chce, ale te informacje mam od moich "elewatorów". Nie wiem, czy znają sie tak dobrze na teorii, tym bardziej, że to nei oni potem te domy użytkuja! ;)

...najbezpieczneij brać informacje ze strony producenta, może w razie czego nie będzie problemów przy reklamacjach? (odpukać)

Witaj Sure,

Coraz piękniej u ciebie, a ta barierka ze szkła i metalu to bardzo fajny i niebanalny pomysł. Gratulacje!

Jezeli chodzi o sianie trawy, to bazując na własnym doświadczeniu proponuję ci wczesna jesień. Ja część trawnika wysiałam w okresie, kiedy podobnie jak teraz prawie codziennie padało i niestety nasionka "spłynęly". Musialam całą operację powtarzać. Z pogoda jest, jak z loterią-trafisz, albo nie .

A co mówią długoterminowe prognozy?

Pozdrawiam,

Alunek

Hej, hej Alunek, dawno Cię nie było!.. :D

Tez pomyśleliśmy, że się wstrzymamy z tym sianiem, tym bardziej, ze nie jesteśmy na miejscu, z podlewaniem byłby kłopot. Chyba we wrześniu będzie koniec tego zamieszania, spokojnie trawnik będzie można pielęgnowac. Nawet jeszcze nie wiem, jaką powinniśmy wybrac trawę. Część jest w pełnym słońcu, część w cieniu...

A z barierką mamy pewnien klopot, bo nie ma jej kto zrobić. Polecony wykonawca odmówił, nie ma czasu (chyba że za parę miesięcy). A jak bedziemy robić parapetówę i goście nam pospadają ze schodów?!? :-?