Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A propo kota to gdzie takowego się kupuje? Poszukuję takowego ale z dobrego domu i spokojnych rodziców?

W takim razie najlepiej zakupić w jakiejś zarejestrowanej hodowli - nie wiem, z jakiego jesteś rejonu? Większość hodowli ma strony internetowe i na niektórych z nich można znaleźć opisy, jacy są rodzice. Można się też spodziewać, że największy kocurek z miotu raczej będzie pełnił rolę samca alfa... ;)

Przyszły niektóre trawki, dodałam do kolejki oczekujących na posadzenie - na razie wczorajsze irgi i cis nadal stoją pod ścianą... :rolleyes:

przestało padać, ale dziś mam mało czasu, a teren niestety wymaga przygotowania, bo chwasty i glina (trawki chyba tego nie lubią? Muszę poczytać)

...kiedy tniecie swoje wierzby? Zastanawiam się, czy nie przyciąć swojej hakurki, żeby się rozkrzewiła, choć jeszcze za dużych przyrostów nie ma!

sure...........z tego co wiem wierzby tnie się po kwitnieniu..........czyli jak wyrosną na nich bazie:)

ale można je śmiało ciąć cały rok.....chyba ?? :):):)

sure, wpadam się przywitac i gratulować pięknego tarasu. Sama mam pomysł żeby zrobić z desek (modrzew syb) jeśli to nie tajne napisz ile cię zakosztował taras i co masz pod spodem (bloczki na betonie czy coś innego)

pozdrawiam i podziwiam

pap

Mój taras też z modrzewia, olejowany. Z tarasu jestem bardzo zadowolona, wrażenie dla mnie bez porównania w stosunku do terakoty. Fajnie się użytkuje. Niestety, z wykonania nie jestem zadowolona, nie wiem nawet, czy jest technicznie poprawne. Mam bloczki betonowe izolowane jakimś czarnym mazidłem, na to papa, legary i deski. Niestety, są niezbyt starannie przykręcone, chyba też były źle zaimpregnowane, niestety.... :(

sure...........z tego co wiem wierzby tnie się po kwitnieniu..........czyli jak wyrosną na nich bazie:)

ale można je śmiało ciąć cały rok.....chyba ?? :):):)

zdecydowałam się moją przyciąć, teraz wygląda jak pędzelek! ;)

dziś nadal słonecznie, odpukać - miłego dnia życzę! :)

Taras super! I ktoś tu niedawno narzekał na całokształt elewacji :evil:

na elewację nadal narzekam! ;) :p

no wyobraź sobie, ceglastoczerwona dachówka (nazywa się miedziana) i w tym samym kolorze podmurówka (miała być piaskowa), a tynk zamiast szarego wyszedł biały! Teraz jak mam posadzić z przodu żółte kwiatki, to... :rolleyes:

Cuuudny taras!!! Przepiękny!!!:cool::yes::D

Teraz kawka o poranku na tarasie będzie inaczej smakować...:cool:

dzięki, Rasiulka, żeby jeszcze był tak porządnie zrobiony, jak Twój! :)

to zapraszam Was na tę kawkę (muszę czym prędzej jakiś stolik zakupić, bo stary sprzedałam razem z mieszkaniem! :)

Taras masz miodzio i przestan narzekac - do malych niedociagniec czlowiek sie przyzwyczaja hihi u mnie stanelo na calkiem jasnych plytkach betonowych robionych na podsypce - no ciagnie mnie do tego betonu ;) ale na ten beton bedzie sie schodzic drewnianymi schodami na szarej konstrukcji metalowej ... mysle ze takie drewno i beton zgra sie nie najgorzej.

Brzmi świetnie, chętnie zobaczyłabym jakieś zdjęcia - chyba nic u siebie nie zamieszczałaś? :rolleyes:

ja też marzyłam o betonie, dla odmiany we wnętrzu, ale nie udało mi się przebić z ta koncepcją ani na podłodze, ani na kominku. Mam na szczęście gres, który jak beton wygląda... ;)

Dzieki :) uklad jest faktycznie inny i troche pogmatwany, bo na taras musi byc wyjscie z przyziemia czyli dwa stopnie w gore - no i zejscie z przesunieciem (zeby sie w leb nie walnac wychodzac z dolu) z niskiego pietra a co za tym idze 4m szerokosci tarasu musi byc wolne na "ciagi komunikacyjne" - drugie 4-ry mozemy przystosowac do naszych tarasowych potrzeb.