Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tylko jedna fota tego ładnego tarasu?!

Miętę jakoś ograniczyłaś czy wsadziłaś prosto do gruntu? Mam tą samą odmianę. Rozrasta się jak szalona. Ma dziesiatki odnóg. U mnie zalicza już 3 miejsce bo ciagle jej mało miejsca :D Teraz wylądowała w takim miejscu, ze moze rosnąć jak szalona. Ale zapach ma niesamowity. Bardzo intensywny. Woda mineralna+kilka jej gałązek+cytryna i lód i nie ma nic lepszego do picia!!! :D

Dzieki Wam za miłe słowa, skoro tak, zrobię mu po powrocie jeszcze jakieś fotki! :)

Teraz po deszczu penie nie musze zbierac tego nadmiaru oleju! ;)

Olejowałam bezbarwnym Beckersem do tarasów, ozywił barwę. czyli pewnie wydobyl tę naturalną modrzewiową.

Mayland, mięty jeszcze nie posadziłam! :oops:

I dobrze, skoro mówisz, że trzeba ograniczać - kupię jakiś plastik do wkopania! ;)

...i wracam do pracy! :)

Kalu, oczywiście że będziesz miała boski taras. A tez chcesz zrobić drewniany? Bo przy drewnianym domku równie bosko wygląda np. kamienny... :)

Aniu, Mayland - strasznego smaka mi narobiłyście na tę miętę! Na pewno wyjdzie świetne mojito! ;) Niestety moja nadal w doniczce, bo wróciłam za późno, no i była ulewa. Ale taka malutka, bo woda nigdzie nie stoi! :rolleyes:

Bardzo ładnie wyglądają te deski - bo chyba nie znalazłam tarasu

też będę - kiedyyyyyśśśśśś :( - miała drewniany. Mam tylko obawę, czy nie jest bardziej ślisko na deskach niż na gresie - po deszczu? Bo mój taras nie będzie przykryty. Chociaż ta wątpliwość nie zmieni postanowienia , że będzie drewniany,

Łaziłam sobie s - rana po Twoich włościach. Myślałam , że spotkam kota, ale chyba spał.

Jednak w związku z tym (łażeniem) mam do Ciebie troszszszszkę pytań.

Bardzo podoba mi się Twój kominek. Głównie ta jego panoramiczność. Czy mogłabyś powiedzieć mi coś więcej o nim - jeżeli chcesz i możesz.

Bo i tak będę łaziła za takim mocno prostokątnym kształtem a tak zdjęłabyś ze mnie trochę udręki.

MAm podobne pytanie dotyczące lodówki. Wydaje mi się - rozsądna, a to co widziałam do tej pory w sklepach jest albo dziwnie wąskie albo dziwnie drogie.

Ponieważ często dodajesz - że rozsądna cena, więc stosunek do zakupów mamy podobny, bo nie jest sztuką .....ble ble..

no i okap podoba mi się .... dużo rzeczy mi się podoba ale nie będę Cię już więcej męczyła.

Ładnie się zrobiło u Ciebie ...

An.i, mój wkład kominkowy to Spartherm Varia Bh 120, ten niestety nie był w przystępnej cenie, szczególnie, ze "gilotynowy" i że kryzys nastał i w trakcie mojej budowy euro skoczyło strasznie w górę (wiele rzeczy przez to było droższych, niż planowałam). Ale można używać go z otwartym paleniskiem, a to ma swój urok. Z podobnych, a nieco tańszych jest np. KFD Linea 1350, też go brałam pod uwagę. Mój taras jest z desek ryflowanych, są przez to mniej śliskie, ale "na mokro" go jeszcze nie testowałam. Nie może chyba być bardziej śliski, niż z płytek!

Lodówka side - by - side to Samsung, ma dużo funkcji, więc nie jest najtańszą z możliwych, ale na pewno kosztuje mniej, niż Siemensy, czy podobne. No i zakup w necie to oszczędność 1.500 zl w stosunku do Media Marktu! Sbs-y nie są zbyt pojemne, ta ma taki bajer, że zastosowano jakąs specjalną izolację, która jest cieńsza i pozostaje więcej powierzchni użytkowej w środku. A dla mnie jej największa zaleta to kostkarka na zewnątrz ;)

Okap wyspowy to polski Ciarko, nieźle się sprawuje, a najtaniej było kupić u samego producenta!

Maja, chętnie już bym zaległa na tym tarasie, piękne słoneczko i robi się coraz cieplej, nawet tu u nas! A własnie kurier dowiózł nowa porcję roślinek i chyba muszę brać się za łopatę! :rolleyes:

(a może powinnam zacząć od fotografowania, a sadzenie odłożyć do jutra? ;) )

I fotografowałam i sadziłam, ale ani jednego, ani drugiego nie zrobiłam porządnie - sporo roślinek mi zostało na dzisiaj (szczególnie głowię się nad dwiema nadprogramowymi sosnami ościstymi, mam takie malutkie sadzonki, w projekcie ich nie było, a wyrzucać szkoda) :rolleyes:

...najwięcej pracy było ze skarpą przed domem, ostatnio domurowaliśmy jej u dołu mały murek ograniczający, Wczoraj się bawiłam długo z wyrównywaniem ziemi, bo są tam już roślinki, dwa jałowce musiałam przesadzić. Teraz przynajmniej kora się nie zsuwa na ścieżkę! :cool: