Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja bym też nie zmniejszała przestrzeni.....

ano właśnie jakiegoś wyższego np. iglaczka tam sie zamierzasz dołozyć?

ja taki mini skalniaczek mam przed furtką (której jeszcze nie posiadam;)) i tam mam posadzoną jodłe kalifornijską

górską w sam raz nadajaca się na skalniaczki

Compacta

ebcb2f66b6b43af446&#1.jpg

lub możesz świerk serbski Nana

swierk_klujacy_s&#11.jpg

Edytowane przez aka z Ina

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sure, nie zmniejszaj przestrzeni między kamyczkami. U koleżanki kwiatki się rozrosły wyglądają pięknie, a jak mało będą miały miejsca, to będą same kamienie , a mało kwiatków ( to tylko taka moja mała uwaga ) :)

Racja, przecież te roślinki się kiedyś rozrosną, aż się nie chce wierzyć patrząc na nie... ;)

Zgadzam się z Meganą :)

Czy tam będą same niskie roślinki, czy coś wyższego też planujesz?

W tym miejscu same niskie, bo to jest taki przypadkowy skalniak, w projekcie go nie było. Mam taki pagórek na którym rosły krzaki, jest w środku pełno korzeni i resztek pieńków, nie ma sensu tego karczować. A że jeszcze w pobliżu leżał ten głaz, postanowiłam to wykorzystać...

ja bym też nie zmniejszała przestrzeni.....

ano właśnie jakiegoś wyższego np. iglaczka tam sie zamierzasz dołozyć?

ja taki mini skalniaczek mam przed furtką (której jeszcze nie posiadam;)) i tam mam posadzoną jodłe kalifornijską

górską w sam raz nadajaca się na skalniaczki

Compacta

[ATTACH=CONFIG]14112[/ATTACH]

lub możesz świerk serbski Nana

[ATTACH=CONFIG]14113[/ATTACH]

Świerk serbski mały mam już przed domem (chyba właśnie Nana, choć nie jest niebieski jak ten na zdjęciu? :rolleyes:

W pobliżu, przy ogrodzeniu, rosną 3 choiny kanadyjskie, a na samym pagórku posadziłam te "bonusy", które mi się trafiły, tzn. sosnę Nikko i dwie sosny ościste. A po drugiej stronie głazu jeszcze tę malutką sosnę Negishi. Chyba więcej iglaczków nie będę dodawać, bo braknie im miejsca. Musiałam trochę zmniejszyć trawnik, a nie chciałabym rezygnować z irg, bo je lubię! ;)

dobry ranek (choć nieco zachmurzony)!! :D

dzisiaj mam cały dzień do dyspozycji tylko dla siebie, bo moi panowie na razie nieobecni (z wyjątkiem kota, który zresztą łaskawie mnie dziś nie budził), chyba skoszę trawnik i zacznę budować murek. To znaczy, koszenie później, warto skorzystać z tej "drugiej taryfy"! ;)

Pomiędzy tymi irgami powinien rosnąć cis Dovastonii Aurea, ale na razie mogę o nim zapomnieć, nigdzie nie ma!! Może widziałyście / widzieliście gdzieś w swoich szkółkach?

...a mój "boski" kot próbuję się właśnie bawić z suką - staruszką. Chyba jednak inaczej rozumieją, na czym ma polegać zabawa!... :rolleyes: