Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No pewnie, że nie ma ulew, a u Was na dalekim poludniu to chyba nawet znowu upały??

Młodego zawsze taniej było ubierać, niż żywić, a teraz to już całkiem fajnie, bo nie muszę z nim walczyć, żeby jakieś stare spodnie wyrzucić, sam uznaje, że już nie nadają się do chodzenia! Ale wczoraj centra handlowe mnie jednak zmęczyły... ;)

Ogólnie teraz rzadko facetów do sklepu zabieram, chyba że potrzebuję "konsultacji", no i na pewno jest wtedy spokojniej i mniej pospiesznie.... :rolleyes:

A dzisiaj pogoda jest taka bardziej surfingowa, trawa powiewa na wietrze jak wyrzut sumienia, trzeba ją w końcu skosić! Ale wcześniej było mokro, a kosiarka jest elektryczna, to był dobry powód, żeby sobie odpuścić przez tydzień. Hmm, czy to przypadkiem nie miała być taka "wolno rosnąca"?? :)

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kalu, szczęściara z Ciebie. Wiesz, że ja nigdy nie byłam w Chorwacji?? :)

A u nas własnie zaczęło lać. Nie za mocno, ale z rynien cieknie, albo się przepełniły, albo puściło znowu łączenie. Ja wczoraj pryskałam, a właściwie smarowalam punktowo odrosty wyciętych chaszczy, nie wiem, czy pomoże, bo wieczorem padało. Podobno wystarczy 2 godziny, zobaczymy. No i mam dylemet, jesli chodzi o chemię na działce, toksyczność itp...

Elena, dzięki za filmik, kot Simona to mój ulubieniec! :D

Aka, nie znałaś wcześniej kota Simona? te filmiki to jest cała prawda o kotach! :)

A ja przed południem posadziłam "prawie ostatnie" roślinki na rabacie przed domem. Gdyby nie to, że część wrzosów nadal uschnięta, byłaby skończona, tylko czekać, aż urosną. Teraz w realu kolor berberysów nie za bardzo pasuje mi do różowej brukentalii, ale myślę, że się zgra. Zaraz wkleję zdjęcia!...

Aka, nie znałaś wcześniej kota Simona? te filmiki to jest cała prawda o kotach! :)

A ja przed południem posadziłam "prawie ostatnie" roślinki na rabacie przed domem. Gdyby nie to, że część wrzosów nadal uschnięta, byłaby skończona, tylko czekać, aż urosną. Teraz w realu kolor berberysów nie za bardzo pasuje mi do różowej brukentalii, ale myślę, że się zgra. Zaraz wkleję zdjęcia!...

zaraz powiadasz? :cool:

Jello,

ja ide na zakupy z synami w poniedzialek....az dzien urlopu wzielam;) mamy szkolne mundurki i ksiazki na liscie...i na pewno jakies spodnie dla starszego, tylko ze On zaczyna wchodzic w ten okres, kiedy wszystko jest beee...:rolleyes::rolleyes:

DOKLADNIE za 2 miesiace bede na Kaszubach....rany jak sie ciesze:):)

zaraz powiadasz? :cool:

:D

no... a jak nikt nie zagląda, to co ja będę wklejać te foty! :p

(no dobra, wczoraj nie zdążylam, zaraz się zajmę, jeszcze przed koszeniem ;) )

Jello,

ja ide na zakupy z synami w poniedzialek....az dzien urlopu wzielam;) mamy szkolne mundurki i ksiazki na liscie...i na pewno jakies spodnie dla starszego, tylko ze On zaczyna wchodzic w ten okres, kiedy wszystko jest beee...:rolleyes::rolleyes:

DOKLADNIE za 2 miesiace bede na Kaszubach....rany jak sie ciesze:):)

wiek nastoletni to najcięższa przeprawa dla matek jeśli chodzi o zakupy! ;) :rolleyes:

Maja, będziesz w tym roku jeszcze?? To koniecznie musimy zorganizować jakieś spotkanie!! :D

ano taka dziwna jestem, ze nigdzie na niego wcześniej nie trafiłam;)

czekam na fotki:rolleyes:

i ja się uchowałam nieznająca kota Simona, ale teraz ile radości mam ;-)

rewelacja!!

Ha - prawie zazdroszczę, teraz to już tak mocno nie działa, ale po pierwszym się prawie popłakałam ze śmiechu! :D :D

Witam wlaścicielkę uroczego domku. Ja poczynania śledzę już od bardzo dawna i podziwiam z ukrycia. A teraz mam pytanie i pozwolę sobie je zadać: zauwazyłam że w toalecie (w tej z ceglsto-białą ścianą) masz toaletę blisko ściany. Stelaż miałaś odsunięty od ściany (ja mam wnękę w którą mi idealnie wchodzi stelaż ale boję się że udem będę się opierać o ścianę zewnętrzną) - mogłabyś mi może zmierzyć jak daleko masz krawędź kibelka od ściany?

:D

no... a jak nikt nie zagląda, to co ja będę wklejać te foty! :p

(no dobra, wczoraj nie zdążylam, zaraz się zajmę, jeszcze przed koszeniem ;) )

no jak to nikt nie zagląda?! :foch: ;)

foty w dzienniku widziałam - wymiziaj kota ode mnie, za kazdym razem jak go widzę, to czuję się rozbrojona :D

Witam wlaścicielkę uroczego domku. Ja poczynania śledzę już od bardzo dawna i podziwiam z ukrycia. A teraz mam pytanie i pozwolę sobie je zadać: zauwazyłam że w toalecie (w tej z ceglsto-białą ścianą) masz toaletę blisko ściany. Stelaż miałaś odsunięty od ściany (ja mam wnękę w którą mi idealnie wchodzi stelaż ale boję się że udem będę się opierać o ścianę zewnętrzną) - mogłabyś mi może zmierzyć jak daleko masz krawędź kibelka od ściany?

Cześć Konieczki, dzięki za miłe słowa i "ujawnienie się" w moim wątku, Zapraszam, zapraszam! :)

Zmierzyłam te odległości, mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam o które chodzi?

http://img338.imageshack.us/img338/213/odlegoci.jpg

Pewnie nie widać oznaczeń na zdjęciu, ale po obu stronach jest 20 cm, Jest całkiem funkcjonalnie, ale drzwi kabiny sa składane, więc od ich strony i z przodu jest przestrzeń ( to co widać u dołu, to kawałek umywalki w roli statywu)...