Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no jak to nikt nie zagląda?! :foch: ;)

foty w dzienniku widziałam - wymiziaj kota ode mnie, za kazdym razem jak go widzę, to czuję się rozbrojona :D

Jakby Cię słyszał, przeciągnął się rozkosznie i przewędrował na kocyk spać dalej! :D

Przyznaję, wygląda słodko, ale jest z niego łobuziak! ;)

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie nadrabiam zaległości przy kompie, czyli jestem cały czas! ;)

A czy z obu stron masz ścianki? Bo jeśli tylko z jednej lub wnęka niezbyt głęboka, może nie być to problem. Najlepiej może weź sobie stołeczek i tam usiądź? I jeszcze postaw coś w roli planowanych sprzętów na przykład...

mam jedną ścianę ale niestety zewnętrzną (boje się że może być zimno), dziś będąc na budowie rozpakowałam stelaż i sprawdzałam - zrobię troszkę pod kątem będzie lux.U moich teściów na wc siada się z ukosa i nie jest to zbytnio komfortowe (z jedne strony obudowa wanny z drugie ściana). Ale pójdę do nich i pomierzę. W normowych wytycznych jest 20cm od krawędzi tak jak u Ciebie. Prześpię się z tym i zobaczę co mi się przyśni

A ja się dziś samorzutnie zerwałam ciut świt, co w języku mojej koleżanki z dzieciństwa określa, jak się można domyślić, wczesny poranek. Kota obudziłam i teraz hasa po salonie z piłeczką, co jakiś czas wskakując do miski od prania (hm, co miska robi w salonie??). Chyba mnie energia rozpiera, bo dziś w planach montaż wikliny i inne prace ogrodowe, które mają dać znaczący postęp. No, to po prostu niebywałe, chyba się... ...starzeję?! ;)

(tym bardziej, że "główny wykonawca" jeszcze smacznie śpi i muszę poczekać do bardziej ludzkiej pory)

sure..........wygląda rewelacyjnie z tą wikliną!!!!!!! :)

.....też u siebie taką załóże...........jak już zamieszkam rzecz jasna;)

a póki co mam pytanko..........jak u Ciebie wygląda zakończenie brzegu z włókniną wysypaną korą??? czym to oddzielasz od trawnika??

bo ja dziś zaczełam wykładać włóknine i nie wiem jak ją wykończyć przy trawniku:(

Noo... jeszcze nijak! :rolleyes:

Teraz kończy się włóknina i jest trawa, nawet nie wyrównana, czyli z bliska wygląda nieszczególnie. Trudno to kosić i włóknina wystaje spod kory miejscami. A docelowo ma być wyrównany brzeg, a pomiędzy włókniną przykrytą kora ma być niewielki rowek w ziemi, pozbawiony trawy i ubity, Tola zamieściła kiedyś w swoim wątku instruktaż. Ponadto brzegi włókniny chcę dodatkowo przymocować do ziemi, żeby się nie przesuwały...

Edytowane przez sure

zieleń po burzy wygląda cudnie :)

tak w ogóle to sporą masz działeczkę

Z tej perspektywy szczególnie wydaje się spora, bo po przekątnej. Od drzwi do płotu jest 16 m, czyli niemało, poza tym pusty trawnik pogłębia to wrażenie...

A wiecie, rzut beretem ode mnie było gradobicie i jakieś 2 pożary od piorunów. Odpukać, u nas tylko ulewa!

Noo... jeszcze nijak! :rolleyes:

Teraz kończy się włóknina i jest trawa, nawet nie wyrównana, czyli z bliska wygląda nieszczególnie. Trudno to kosić i włóknina wystaje spod kory miejscami. A docelowo ma być wyrównany brzeg, a pomiędzy włókniną przykrytą kora ma być niewielki rowek w ziemi, pozbawiony trawy i ubity, Tola zamieściła kiedyś w swoim wątku instruktarz. Ponadto brzegi włókniny chcę dodatkowo przymocować do ziemi, żeby się nie przesuwały...

dziękuje sure.............będę szukać informacji u Toli :)