Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Sure. Świetny ten Twój trawnik, taki soczysty, a płot wiklinowy extra. Wprawdzie nie mam ogrodzenia u siebie i nie będę mieć, a szkoda ....bo super to wygląda. A wrzosy tez już fajne, bedzie wrzosowisko że ho ho.....U mnie coś niektóre wrzosy zaczynały brązowieć......3 sztuki wywalone, z resztą na razie jest ok, zaczynają kwitnąć i robi się pięknie...Pozdrawiam.

Wpadłalm zobaczyć jak po burzy i cieszę się, że wszystko ok.

Informuję także, że moje maty trzcinowe stoja drugi rok w garażu bo nie widzę chętnego bo ich przytwierdzenia do płotu. Zastanawiam się, czy robić to jeszcze w tym roku czy poczekać do wiosny? :D No ale ja mam maty z trzciny a Ty masz wiklinowe to i pewnie dużo trwalsze są.

ależ proszę: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?20296-DOM-TOLI/page135 :)

Tola jest jednym z moich ogrodowych guru! Tu strona z obrzeżami, zapisałam sobie w ulubionych! ;)

w moim dzienniczku również dokładne wytyczne Toli ze zdjatkami trawnikowymi są zamieszczone;)

i dla mnie Tola to jedna z tych guru:wiggle:

witam poniedziałkowo!

Kalu, nie dołuj się, tylko rozpocznij "dążenie do doskonałości". U mnie ciągle łyso i pusto w tym ogrodzie, ale jak sobie porównam ze starymi zdjęciami, to czuję się podbudowana! :)

Mayland, nie wiem, czy wiklina dużo trwalsza, ale drugi sąsiad własnie mocuje sobie używaną, po 2 latach nadal wygląda dobrze! Choć gdybym miała taki wybór, jak Pasie, pewnie byłby to płot, ostatnio rozmawialiśmy, ze można bylo zrobić dookoła taki z drewna, gdybyśmy wiedzieli, ze tak soę to skończy. Ale wiklina chyba lepiej osłania, mimo wszystko? :rolleyes:

Saro, u mnie ogrodzenie to z konieczności, ale efekt jest niezły, mimo drobnych wad. Pocieszę Cię, sama nie wiem, ile wrzosów wyrzuciłam, ale to chyba będa dziesiątki - podczas upałów mi uschły sadzonki...

Akuś, a Ty nie narzekaj, bo też masz już fajny ogród! Ja się nie mogę doczekać,m aż te wszystkie maleństwa podrosną. Pewnie wiosną je zaleję nawozem i przegnę w drugą stronę! ;)

A w ogóle to cześć Wszystkim! Wróciłam dopiero z pracy i nic mi się nie chce,. Po drodze jeszcze wstąpiłam do Ikei, żeby obejrzeć meble do pracy. Dzisiaj Ikea wydawała mi się strasznie wielka, aż nie miałam ochoty łazić po niej, niebywale - i nic mi się nie podobało! ;)

Rany!! widok na zdjeciu jakbys mieszkala juz od x lat....ale zielona trawa...przyznaj sie...pomalowalas;) jak za starych czasow, by na zdjeciu dobrze wygladala...

...my mamy wikline juz 5/6 lat...dopiero teraz powoli zaczyna sie sypac, ale absolutnie jej nie pomagalismy przetrwac w zaden sposob;) wiec przypuszczam, ze jak o nia zadbasz to i dluzej pociagnie...

Maja

Spójrzcie tutaj, zrobiłam dziś rano zdjęcie mojej sarence...

Parę dni temu widziałam jedną małą z dwiema jeszcze mniejszymi, a dzisiajsza miała jakieś inne towarzystwo. Na prawo od niej to chyba... ...kot??

http://img517.imageshack.us/img517/1917/sarenkai.jpg

ps. wiklina z bliska już tak pięknie nie wygląda ;)

to są te miejsca, gdzie nie zdążyliśmy jej zamocować

Witajcie z rana (zaczynam prawie jak "Chris o poranku" z Przystanku Alaska)! :)

U nas słonecznie, ale wichura taka, że roślinki się gną, a w samochodach uruchamiają alarmy. Niestety, wiklina tez lata. Pisałam, ze jest mocowana tylko u góry, na dół nie starczyło, a niestety, gdy kończy się weekend, brakuje czasu na takie "drobiazgi". Więc mocowana wędzie pewnie w kolejną sobotę. Jeśli przetrwa...