Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hm, jeszcze nie wiem, jak się dba o wiklinę.. jakaś konserwacja?

nie wiem co lokalnie sie kupuje na wszelkie panele, ploty, wikline, pergole i inne takie, ale tutaj jest to cos:

http://www.buy4now.ie/woodiesdiy/productdetail.aspx?pid=9433&loc=P&catid=2.3.6

Pan Maz zakupil jakies 3 lata temu razem z pompka do rozpylania tego na wikline.....i ciagle stoi i czeka na zmilowanie...

Aka, niedługo znowu będę w Ikei, zapytam!

A moja wiklina nadal powiewa na wietrze, choć trochę się uspokoiło. Mam nadzieję, że nie połamała jałowców, bo rosną najbliżej. Gdyby nie to, że zapomniałam dokupić tego czegoś do przypinania, te teraz bym je łapała, szkoda, żeby się zniszczyły... :rolleyes:

Ale ten preparat z Sadolinu sobie zapiszę, Maju, może u nas też będzie dostępny, marka na pewno jest w marketach!

Mnie ich nowy katalog nieco rozczarował. Mało niższych cen i nowych produktów.

Jedynie mnie cieszy obniżka komód Malma.

Widzę też, że wycofali się z płytkich szaf paxa w wersjach kolorowych (tylko białe są).

Wczoraj szukałam czegoś 40cm głębokosci i 80cm szerokosci w typie szafy i nic nie znalazłam. Nawet gdybym to z części zestawiać miała. Billy za płytki, Besta za droga, Malm za głęboki.....

Mi się podoba nowa seria mebli dla dzieci - fajne możliwości bo łączy się oddzielnie korpusy, drzwi/szuflady i półki. No i jest kilka kolorów do wyboru i można nóżki założyć. Nie policzyłam jeszcze dokładnie jak to cenowo wychodzi, ale na 90% mojemu młodszemu zrobię z nich pokoik.

Mnie też dostarczali do domu, ale nie wiem, jak będzie pod nowym adresem. Podobno właśnie teraz jest akcja roznoszenia, jak mi podali w w sklepie, a na miejscu dopiero we wrześniu. Ciekawe, czy tu do mnie dotrą? :rolleyes:

A teraz bardzo by mi sie przydał, dobieram sobie kolor mebli do pracy i nie jestem pewna, czy jesionowa besta pasuje do dębowego parkietu? Kolorystycznie na pewno, ale ma zupełnie inne usłojenie, obawiam się, że będzie się gryzło. A bukowa może być zbyt czerwona... no i biurek siesionowych nie mają! Dzisiaj łaziłam po sklepie i kombinowałam, az mi się czasy budowy przypomniały - ból przemęczonego mózgu! ;)