Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie tak różnie bywa z tą potrzebą, raz mam mam linki w stopce, raz nie.

A w ogóle to hurra - mam katalog Ikei! I tutaj dotarł, co jest miłe, zaraz zasiadam do oglądania, tylko sprzątnę w kominku i Miły napali!! Przy tej pogodzie wymarzone zajęcie na wieczór...:)

ja też palę :) listwami podłogowymi z orzecha bo mi inteligentny producent przysłał do obrobienia stopni schodowych toczone listwy przypodłogowe o przekroju zbliżonym do trójkąta, kiedy wyraźnie pisałam w zamówieniu, że maja być o przekroju prostokątnym bo będą gierowane ze stopniami pod kątem 45* :rolleyes:

najgorsze, że nie mam ich czym pociąć, bo piła tempa jak ten producent ;) musiałam na niej najpierw poskakać troszkę i puściła w paru miejscach, ale od razu cieplej :D

Hehe, też miałam taki ekskluzywny opał kominkowy - resztki iroko i modrzew. Na ten sezon z resztek zostało chyba tylko meranti! ;)

A producentom stolarki gratulujemy błyskotliwości! :)

u mnie dziś inauguracja sezonu grzewczego, dotychczas jakoś się trzymaliśmy, ale dziś mam mało ciepła wewnętrznego i już mi się nie chce wytrzymywać. To niewątpliwy znak, że zbliża się jesień! :rolleyes:

Hehe, też miałam taki ekskluzywny opał kominkowy - resztki iroko i modrzew. Na ten sezon z resztek zostało chyba tylko meranti! ;)

A producentom stolarki gratulujemy błyskotliwości! :)

u mnie dziś inauguracja sezonu grzewczego, dotychczas jakoś się trzymaliśmy, ale dziś mam mało ciepła wewnętrznego i już mi się nie chce wytrzymywać. To niewątpliwy znak, że zbliża się jesień! :rolleyes:

znowu? przecież dopiero co skończyła się zima :D

wiesz, że jeszcze nie przejrzałam do końca?? W przerwie była obiadokolacja i konwersacje rodzinne, fm i kot, teraz dopiero zasiadłam spokojnie do niego. Na pewno widzę trochę niższych cen - regały Billy, które muszę dokupić do gabinetu, nowa narzuta pokrowiec, pasująca do pokoju Młodego, ale dopiero strona 60 - ta z 300-u! ;)

wiesz, że jeszcze nie przejrzałam do końca?? W przerwie była obiadokolacja i konwersacje rodzinne, fm i kot, teraz dopiero zasiadłam spokojnie do niego. Na pewno widzę trochę niższych cen - regały Billy, które muszę dokupić do gabinetu, nowa narzuta pokrowiec, pasująca do pokoju Młodego, ale dopiero strona 60 - ta z 300-u! ;)

no to znowu troche kasy pójdzie ;)

ja też palę :) listwami podłogowymi ..............

najgorsze, że nie mam ich czym pociąć, bo piła tempa jak ten producent ;) musiałam na niej najpierw poskakać troszkę i puściła w paru miejscach, ale od razu cieplej :D

poskakałaś po ............. pile :eek: czy raczej po listwie :rolleyes:

;)

Witam porannie :)

Ja dwa trzy dni temu rozpaliłam wieczorem w kozie - niestety (a może stety?) zwykłym drewnem kominkowym, resztek po budowie brak :)

A że wczoraj już cały dzień świeciło słonko, dziś też ładnie się zapowiada, to na razie nie muszę włączać ogrzewania:wiggle:

Katalogu nie dostałam, ale do Opola (nie mówiąc już o okolicy) chyba nigdy nie rozwożą. Ikei u nas nie ma, najbliższa we Wrocławiu, ew. w Katowicach...Jestem skazana na katalog internetowy.

Jamles, wyjątkowa spostrzegawczość, szczególnie jak na porę - 1:20?? :D

Aniu, zapasów drewna zazdroszczę, ja się od wiosny noszę z zamiarem znalezienia dobrego dostawcy, ciągle jeszcze nie zorganizowałam tego. Na razie dopalam własny, zeszłoroczny "zbiór", kilka drzew musieliśmy wyciąć przed budową... :rolleyes:

A jakie są u Was ceny za drewno kominkowe?

Kalu, na razie tylko mebelki do pracy, mam sobie coś wyszukać, pasującego do biurka, połączenie czarnego i buku.. Na razie wyłowiłam system Besta, ale własnie widzę, ze te ciemne elementy w systemie są brązowoczarne, a nie czarne (tzn. czarny jest tylko z połyskiem), no i gucio, jednak nie będzie pasować! Za to jest nowa fajna lampka biurkowa...:rolleyes:

Najchętniej widziałabym meble w kolorze brzozy, z nowym biurkiem, ale tego w Ikei chyba nie dostanę (nie pasują do siebie)...

A do domku już dawno mam plan, żeby kupić więcej regałów billy, no i komodę do sypialni. Jakoś nie mogę się zabrać... ;)

Dzięki Wam za przegląd cenowy drewna kominkowego. W sumie jeszcze nie wiem, jakich cen szukać, co jest "normalne" - pewnie zależy od gatunku i jakości??

Sure ja robiłam niedawno taki pokój dla dziewczynki w buku i czarnym. Wybrałam Bestę- bukowe obudowy i czarne fronty lakierowane http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10116665 . Wyszło bardzo fajne. Do tego szafa wnekowa tez buk+czarny lakobel. Zrobię zdjecia napewno ale nie wiem kiedy :( Dziś kończą montować im szafę wnekową. Też jestem ciekawa jak wyjdzie bo jedne drzwi będą w tapecie Le Monde http://styl-sklep.pl/tapeta_dekoracyjna_marilyn_monroe,142,2154.html za szkłem.