Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Su, a nie mozesz bokow tego biurka walnac czarna olejna na wysoki polysk narazie dopoki go nie zmienisz a do mebli ikeowskich bedzie Ci pasowal.... ja zrobilam teraz podobnie w wiatrolapie tz mam ikeowske meble biale z klonem - ale drzwi zewnetrzne i wewnetrzne do przedpokoju mam szare (ral 711) to gore z szafki-skrzyni na ktorej sie siedzi i gore niskiej szafy na manele tez walnelam tym kolorem.... wyglada nie najgorzej.

Ja też mam w przedpokoju malowaną szafę, ale "profesjonalnie", nie byłam pewna, czy uda się uzyskać dobry efekt. Jeśli tak, to wzięłabym szary! ;)

Niestety pomieszczenie w pracy muszę dostosować także do upodobań koleżanki, stąd np. ściany są żółte, a do tej kolorystyki to mi wiele nie pasuje. Najlepszy byłby chyba zestaw jasnych mebli typu klon, brzoza + szare fronty, przynajmniej niektóre. Biurko jednak jest bukowo - czarne. Z Besty mają tylko jesion z wyraźnymi słojami, a podłoga dębowy parkiet, nie wiem, jak te desenie ze sobą będą grały? Mohag, a gdzieś można zobaczyć zdjęcia Twoich szaf?

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sure.......dziś lub jutro wybieram sie do Gdańska do IKEA......po szafe:)

jadę z córką, ale pierwszy raz bez męża...../ początkujący kierowca ze mnie/.

Drogi się nie boje, pojadę autostradą i do IKEA znam drogę........

Martwie się tylko powrotem, a właściwie tym jak z IKEA wjechać na powrotną drogę do autostrady???

Czy możesz mi podpowiedzieć jak najprościej wyjechać i którędy?? Tak aby pojechać w lewo do autostrady ??

Bo kurcze martwie się, że zamiast wrócić to pojade obwodnicą dalej na Gdynie::(

Kalu, to może się gdzieś przy okazji spotkamy?? Napisz, kiedy będziesz?

A jeśli chodzi o wyjazd, to moim zdaniem najprościej z podziemnego parkingu. Wyjeżdżając na rondzie skręcasz w prawo, zaraz masz przed sobą drugie rondo i na tym prosto (od razu widzisz przed sobą obwodnicę,która w Pruszczu Gd. przechodzi w autostradę). Teraz tylko powinnaś na tę obwodnicę wjechać przez wiadukt (kierunek Łódź, Gdańsk, Tczew, czyli przeciwny do Gdyni, 2-gi zjazd), a potem już prooosto! :)

Ale jeśli to niejasne, to wyrysuję na mapce? Albo pokażę osobiście?? :rolleyes:

Kalu, to może się gdzieś przy okazji spotkamy?? Napisz, kiedy będziesz?

A jeśli chodzi o wyjazd, to moim zdaniem najprościej z podziemnego parkingu. Wyjeżdżając na rondzie skręcasz w prawo, zaraz masz przed sobą drugie rondo i na tym prosto (od razu widzisz przed sobą obwodnicę,która w Pruszczu Gd. przechodzi w autostradę). Teraz tylko powinnaś na tę obwodnicę wjechać przez wiadukt (kierunek Łódź, Gdańsk, Tczew, czyli przeciwny do Gdyni, 2-gi zjazd), a potem już prooosto! :)

Ale jeśli to niejasne, to wyrysuję na mapce? Albo pokażę osobiście?? :rolleyes:

sure........jeśli mogłabyś wyrysować na mapce to byłabym BARDZO wdzięczna:)

właśnie o ten zjazd na łOdź mi chodzi:)

Wybieram się dziś popołudniu najprawdopodobniej....

Z ochotą spotkałabym sie z Tobą.........tylko z uwagi na moje ograniczone umiejętności kierowania pojazdem, nigdzie poza teren IKEA nie jestem w stanie sama pojechać niestety:(

Albo próbuj dzwonić za chwilę?

Tu wyrysowałam drogę z parkingu Ikea - zieloną z podziemnego, czerwoną kawałek z górnego, potem się łączą. Swoją drogą jest jeszcze połączenie m. dolnym, a górnym, którego nie zaznaczyłam, ale to sama zobaczysz, w razie czego. Ta żółta dwupasmowa ulica to jest już obwodnica...

http://img844.imageshack.us/img844/6749/dojazdi.jpg

Szary do zoltego jest bardzo przyjemny - kiedys u Juniora zrobilam zolte sciany i szaro-klonowe meble, wygladalo to calkiem calkiem ... drewniana podloga sie nie przejmuj, jest jaka jest to jest raczej staly element pomieszenia i nieraz nie trzeba na niego patrzyc, tak jak na drzwi czy stolarke okienna. Gorzej jest tylko jak jest wykladzina dywanowa, czy inne kafle, ale przy drewnie to spoko.

foty wkleilam u siebie... wlasnie machnelam na szybko, bo nie mialam.

Hej Sure

to drewno komiskowe na Osowej to co roku przesyła mi sms ofertę, ale niestety nie zachowałam ostatniego sms. Moje drewno bukowe ( ponoć najlepsze ) z małą domieszką brzozy kupowałam u gościa z Żukowa. Prześlę ci na pw telefon do niego. Sprawdź czy jest jeszcze aktualny, od czterech lat nie zaopatrywałam się w drewno. jeszcze mam spory zapas.

Szkoda ,że dzisiaj nie mogę wyrwać się , bo mam spotkanie organizacyjne w przedszkolu, ale fajnie byłoby poznać w końcu Kalę;)

Pozdrawiam i buziaki przesyłam :rolleyes:

sure..........bardzo Ci dziekuje za pomoc i mapke !!!! :)

Nie odzywałam się, bo przyszła klientka, którą musiałam się zając interwencyjnie.........a potem juz wyszłam z pracy i nie miałam dostępu do netu:((

Di IKEA oczywiście nie dodzwoniłam się:( , zdecydowałam, że pojadę w ciemno!!! Mąż zdecydował, że pojedzie ze mną ;) chyba bał się, że zabłądze ;)

Ale szafy nie było !!!! :(:(

Ma być dostępna za 2-3 dni dopiero:(

Jestem wkurzona:(

szafa ASPELUND 3 drzwiowa

katalogu nowego też nie było!!:( wrrrrrrrrrrr :(

Dziewczyny, katalog w sklepach podobno ma być od 15.09. - tak mówił pracownik. Czyli pewnie razem z tą szafą? Bardzo szkoda Kalu, że sie nie spotkałyśmy. Nastęonym razem to już na pewno!! Obejrzałam sobie ją na stronie sklepu, stylem będzie pasować do wnętrza, a cenowo przystępna nawet bardzo! Widzę, że stawiasz na białe meble?

Mam pytanko..........może ktoś będzie widział......

czy można jakoś telefonicznie albo meilowo zarezerwować sobie w IKEA jakiś produkt???

Bo "moja szafa " na stronie IKEA jest ciągle niedostepna....

Pokazuje mi się informacja, że w niedziele najprawdopodobniej dostaną 8 szt ........

Tylko martwie się, czy one będą w sklepie jak ja tam pojade ?

a mam 100 km.....:(

kala67 pod tym względem Ikea bywa nieugięta. Nie rezerwują produktów, nawet nie chcą za bardzo je przetrzymać do późniejszego odbioru.

Ale moze zadzwoń rano i pogadaj. Jak to odbędzie sie w kilka godzin to moze uda się załatwić sprawę. Ja mam podobną sytuacje z Ikea w jankach. Też mam do nich 100km.

dzisiaj spędziłam w Ikei 3 godziny kupując meble do pracy. Właśnie wróciłam!! Żałowałam, że nie wzięłam opcji "skompletujemy twoje zamówienie", tylko targałam te pakunki "mężem". No , to naprawdę dobry mąż! :D

Przez to nie zdążyłam porobić fotek barierce, nareszcie dzisiaj ostatnia część została zamontowana. W sumie ten mój dziennik już i tak jest trochę przykurzony, nie zrobi to wielkiej różnicy... :rolleyes: