Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć dziewczynki!

Pogoda wspaniala, tylko dlaczego ja jutro pracuje dobe? :-(

Ale za to dzis poszalalam w ogrodzie, przesadzilam rabate przed wejsciem, szalona jestem, bo przesadzilam kwitnaca róże na pniu, powinna sie przyjac bo korzeni nie ruszylismy, z całą bryła poszła na inne. Szkoda ze zapowiadaja ze to juz koniec ladnej pogody

hej, hej, widzę, ze nie tylko ja dziś :wypoczywałam" w ogródku! Dorbie, pracujesz całą dobę? To trochę męczące chyba?... :rolleyes:

Ale faktycznie szalejesz, kawał roboty zrobiłaś, Skoro udało ci się przesadzić róże, może też spróbuję ze swoją wierzbą babilońską, bałam się trochę o jej korzenie. Ale jest w tym roku wsadzona, może tak się nie rozrosły. Stwierdziłam niestety, że dwie z choin kanadyjskich mi uschły, nie wiem, dlaczego. Jak myślicie, czy lepiej szukać teraz sadzonek, czy pomyśleć o tym wiosną? Chyba już nie odżyją, opadły im szpilki całkiem... :(

Ok, to kiedy robimy spotkanko, jak się ochłodzi?

Kala, Aka - wybieracie się do Ikei? :)

Jeśli chodzi o spotkanie, to mnie najbardziej odpowiadają terminy 9 - 10 października (wtedy nie mam planów i mam całkiem wolną "chatę"), albo 23 - 24 października. Co Wy na to? Napiszcie, komu pasuje i kiedy, ok? Oczywiście oglądanie morza i Ikei też wchodzi w grę! :)

A ja wczoraj "powalczyłam" z miejscem pod trawnik, dzisiaj od rana wyglądam co chwilę przez okno i bardzo mi się efekt podoba. To dlatego, że oczyma wyobraźni widzę, jak to będzie po paru latach, kiedy już wszystko urośnie (nawet to, czego jeszcze nie posadziłam)! ;)

Bardzo chętnie, ale październik mamy zawalony gośćmi. Jeżeli nawalą, skorzystam z Twojej oferty Last Minute jeżeli można ;)

Mnie interesują zdjęcia bo sama nie mam motywacji do robienia ogrodu. Może to z braku projektu, a może z powodu żółknięcia brabantów :( Więc może Ci pozazdroszczę i wezmę się do roboty...

E, mój ogród jeszcze za bardzo imponujący nie jest, ale "ma potencjał". Tylko ciągle mi te rośliny jakaś zaraza dopada, już nie wiem, co z nimi robić. A tej zimy zapowiadają wielkie mrozy, nawet do - 40 (ło matko, może nie u nas) i reszta pewnie powymarza! :)

A dlaczego twoje brabanty żółkną?

(Last Minute też może być)

Kaluś, zawsze możesz przenocować, jeśli się za bardzo ściemni! :)

Mnie też bardziej na spotkanie pasuje sobota, ale mogę się dostosować bez problemu, czyli jak wolicie.

a tu fotka przyszłego "trawnika", siałam tylko w tym miejscu za funkiami, ale porządkować trzeba było większy teren, w dodatku strasznie zachwaszczony i pełen korzeni, dwa pieńki mąż musiał wyrąbać siekierą, bo inaczej się nie dało. Jestem przekonana, że i tak na wiosnę będą nowe pędy wyrastać. Chciałam tez trochę wypoziomować spadek, żeby w czasie deszczu mniej wody spływało w to miejsce pod garażem... :rolleyes:

http://img820.imageshack.us/img820/9646/1009287.jpg