Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kaluś, zawsze możesz przenocować, jeśli się za bardzo ściemni! :)

Mnie też bardziej na spotkanie pasuje sobota, ale mogę się dostosować bez problemu, czyli jak wolicie.

a tu fotka przyszłego "trawnika", siałam tylko w tym miejscu za funkiami, ale porządkować trzeba było większy teren, w dodatku strasznie zachwaszczony i pełen korzeni, dwa pieńki mąż musiał wyrąbać siekierą, bo inaczej się nie dało. Jestem przekonana, że i tak na wiosnę będą nowe pędy wyrastać. Chciałam tez trochę wypoziomować spadek, żeby w czasie deszczu mniej wody spływało w to miejsce pod garażem... :rolleyes:

http://img820.imageshack.us/img820/9646/1009287.jpg

sure.........na wszelki wypadek zabiorę ze sobą piżamkę ;)

....ja dzis tez walczyłam z trawnikiem.........a raczej z nieszczęsnymi obrzeżami.......póki co wyszło tak:

http://lh4.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TJ9ljzDdfFI/AAAAAAAAGnM/Nqrk03P2PHk/s512/PICT0252.JPG

włóknina i kora leżą w garażu.......zastanawiam się czy ściółkować przed zimą.......czy poczekać do wiosny???

....ja dzis tez walczyłam z trawnikiem.........a raczej z nieszczęsnymi obrzeżami.......póki co wyszło tak:

http://lh4.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/TJ9ljzDdfFI/AAAAAAAAGnM/Nqrk03P2PHk/s512/PICT0252.JPG

włóknina i kora leżą w garażu.......zastanawiam się czy ściółkować przed zimą.......czy poczekać do wiosny???

Też zastanawiałam się nad tym. Swoją korę wysypałam całą, miałam wrażenie, ze przechowywanie w workach jej nie służy, muszę doczytać, jak to jest. Miałam tylko parę worków, nie opłacało mi się zostawiać, a przy okazji chyba lepiej zabezpieczy roślinom korzenie. Wiosną dokupię nowej i wysypię gęściej. Widzę, ze obrzeża zrobiłaś dość głębokie? U Toli były niewielkie rowki, ale jej trawnik już jest gęsty i równy. Ja na coś takiego muszę trochę poczekać, na razie brzegów jakoś specjalnie nie wyrównuję, pobawię się tym w przyszłym roku chyba...

właśnie wyszli goście,jaka szkoda, ze jutro muszę do pracy... :rolleyes:

O, 16 października jestem na trasie do Ciebie, bo pod Łodzią (na weselu). A jak daleko stamtąd?

Z łodzi jakieś 180-200km....

Prościutko traską i z tasy zjeżdża się jakieś 3 km ...

Z tym, że większości parapetówa chyba 23 października pasuje, ale co nie znaczy , że nie możesz zajechać... Zawsze powtarzam, że do mnie zawsze po drodze....

Cześć szuruś :)

Wstępnie piszę się na 9.10. O ile moja ciocia zgodzi się zostać z dziećmi na noc.

Z Torunia długo się jedzie?

Wczoraj przytachałam dwie skrzynki z roślinami (różowa budleja, krzewuszka z czerwonymi liściami, trytoma, liliowiec oraz funkie, skalniaczkowe maleństwa i parę innych) - dostałam od znajomej :) Szkoda, że taka paskudna pogoda, bo muszę je dziś wsadzić.

A zaraz jadę do szkoły zrobić lekcję o chlebie w klasie mojego starszego syna. Będą piec własny chleb przy moim udziale :wiggle:

niezłe plany dziewczyny!!!

niestety ja autkiem nie mogę jeździć....jedyne co to to , że mąż mógłby mnie gdzieś dowieźć a dalej z kimś bym się zabrała...

Sure gdzie Ty dokładnie mieszkasz???dawaj na priva..

dziewczyny szalejecie z obrzeżami! niezłe początki;)

Jeśli chodzi o spotkanie, to mnie najbardziej odpowiadają terminy 9 - 10 października (wtedy nie mam planów i mam całkiem wolną "chatę"), albo 23 - 24 października. Co Wy na to? Napiszcie, komu pasuje i kiedy, ok? Oczywiście oglądanie morza i Ikei też wchodzi w grę! :)

Podgladam jak sie sprawa z lista rozwija;)......

....ja tylko tak sobie na brudno szeleszcze;)

Małgoś, ma sens! I zawsze możesz przyjechać już w piątek!:)

czyli na razie jest tak:

1. Sure

2. Dorbie

3. Kala

4. Małgoś??

5. Aniahubi

6. Famelia (Last Minute)?

ależ u nas ponuro i deszczowo, była ulewa i znowu musieliśmy wrzucić pompę do studzienki, niepotrzebnie odkładałam temat na wiosnę! ;)

o kimś zapomniałam? Aka, Maya, Mohag - piszecie się?