Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bo ja wiem, do spania to ta leżanka chyba nie za bardzo wygodna?? Kiedyś miałam okazję, średnio mi się podobało. Ale jest śmieszna z tymi poduszkami, więc sobie stoi, czasami używamy.

pochwalę się, przed chwilą rozgęściłam derenie! :)

(tylko drżę, czy tego nie odchorują, nie dość, że już w nocy przymrozki, to ziemia miejscami pełna korzeni)

a z mniej przyjemnych wydarzeń - niestety, ostatnio zepsuł mi się program pocztowy, może być opóźnienie w wysyłaniu fotek.. :rolleyes:

Cześć Arnika, a ja w twoim dzienniku właśnie siedzę! :)

Suszy się tak, jak owoce np., tylko takie, które mają mało pestek (np. te śliwkowe)...a ja najczęściej kupuję w sklepie. Słyszałam tez o metodzie suszenia na słońcu... ;)

I cześć wszystkim, dziś przymrozek i słoneczko, mam nadzieję, że przesadzanie dereni im nie zaszkodzi! :)

ta jest trochę podobna:

http://www.ikea.com/PIAimages/0108342_PE258088_S4.JPG

O, właśnie to chciałam kupić do pokoju komputerowego, który czasem służy za goscinny :) Czy dwie osoby są w stanie się zmieścić na takiej leżance?

Widzę, że miło spędziłyście czas, strasznie żałuję że nie dojechałam :(

Mój mąż twierdzi, że może na 11 listopada wybierzemy się na północ :) Tylko czy będzie jakaś sensowna pogoda?

Arniko, już doczytałam. Ciągle mam coś takiego, że horrorzaste historie budowlane mnie trafiają, czyli wspomnienia całkiem świeże! :rolleyes:

Wzięłabym gościa na miejsce i mu to pokazała, może się poczuje w obowiązku to poprawić?

Aniu, daj znać, jak tylko się będziecie wybierać. Może kolejne spotkanko zorganizujemy? Nie wiem, kiedy w końcu przyjedzie Malgos, ale zarzeka się, ze będzie! :)

Moja leżanka jest podobnego typu, ale to model sprzed paru lat, trochę "japoński" w stylu. Dwie osoby spały, ale czy im było wygodnie?? :rolleyes:

Dorbie, a jaka masz suszarkę do tego? Może warto byłoby kupić...

A, to masz podobnie. Własnie mamy do zapłacenia ok. 3 tysiące za poprawę instalacji kominowej i ogrzewania. Tylko tym razem wzięliśmy fachowca, bo jak pomyślałam, że mam się znowu z nimi przepychać i udowadniać, że jest źle, tłumaczyć, jak powinno być - to wolałam zapłacić komuś innemu...

(a to trochę drogo wychodzi płacić dwa razy za to samo)

Przepis na sałatkę "jesienną" fasolową:

- 2 puszki fasolki czerwonej

- 2 puszki fasolki białej

- 1 lub 2 puszki groszku

- 1 lub 2 puszki kukurydzy

- 2 łyżki majonezu

- plasterki banana

- przyprawy (np. do sałatek)

Produkty w puszkach oczywiście w zalewie, nie w sosie... ;)

Wszystkie składniki z puszek odsączyć, wymieszać z majonezem i przyprawami, udekorować plasterkami banana, zjeść! :)

O, właśnie to chciałam kupić do pokoju komputerowego, który czasem służy za goscinny :) Czy dwie osoby są w stanie się zmieścić na takiej leżance?

ja spałam i jeszcze jedna osoba by się swobodnie zmieściła;)

ja też myślę o pokoju komputerowym lub pokoju syna....