Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

I do tego fasolowa salatka z przepisu Sure.

Ja do pieczonego miesa zawsze serwuje zapiekanki moze byc np z ziemniakow z pestkami slonecznika i boczkiem w sosie smietanowo-jajecznym, takie talarki z gotowanych ziemniakow albo tez makaron z sosem serowym posypany sartym serem i zapiekany. Do tego mozesz tez moja salatke z susz pomidorami

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bez przykrycia i najlepiej na najniższym poziomie piekarnika- żeby zminimalizować poziom przypalenia musztardy ;) Ona i tak się mocno przypiecze, może przypali, ale w tym wszystkim chodzi przecież o mięsko ;)

Inne mięsko (kurczęce) tnę na paski grubości palca i maczam w cieście (4 jajka, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki mąki zwykłej i duuużo przypraw szczególnie papryki) i smażę w głębokim tłuszczu w wysokiej temperaturze. To taki KFC dla ubogich ;) Ale na imprezach schodzi ;)

Dzięki Famelio, przepisy na pewno wykorzystam! ;)

jeszcze deserek od Kali:

Drożdżówka dla leniuchów

10 dkg drożdży rozkruszyć w misce

wsypać 1 szklanka cukru + cukier waniliowy, nie mieszać

5 jaj roztrzepać ze szczyptą soli i wlać do miski, nie mieszać

wlać 1 szklankę oleju, nie mieszać

1 szklankę zimnego mleka, nie mieszać

4,5 szklanki mąki przesiać, nie mieszać

Nie mieszać!!!! wstawić do lodówki na 3-10 godzin:)

Po wyjęciu z lodówki dopiero wymieszać ciasto i wyłożyć na posmarowaną blachę.

można położyć owoce /jablka w cząstkach, śliwki/.

Na to kruszonkę:

3/4 szklanka mąki, 1/2 kostki tłuszczu, 1/2 szklanka cukru, zagnieśc.

Piec ok. 40 minut w temperaturze 150 stopni.

SMACZENEGO :)

potrawa ze szpinakiem skopiowana;)

deskę serów i danie szpinakowe jak najbardziej polecam!!! a skoro ja to mówię to wtajemniczeni wiedzą o co chodzi:cool:

a ten makaron to kukurydziany był? dobrze pamiętam? bo on taki zwyczajny to napewno nie był:)

Edytowane przez aka z Ina

to jeszcze jeden sposob na panierke - lyzka majonezu - lyzeczka musztardy - lyzeczka maki ziemniaczanej - jedno jajo - lyzeczka vegety - wszystko wybeltac razem i w tej pampie maczac filety z piersi kurczaka lub jakies tam inne miecho i bach na rozgrzany tluszcz - nawet nawet smakuje.

ps a to drazdzowe dla leniwych, to ja chetnie sobie przywlaszcze ;)

to jeszcze jeden sposob na panierke - lyzka majonezu - lyzeczka musztardy - lyzeczka maki ziemniaczanej - jedno jajo - lyzeczka vegety - wszystko wybeltac razem i w tej pampie maczac filety z piersi kurczaka lub jakies tam inne miecho i bach na rozgrzany tluszcz - nawet nawet smakuje.

ps a to drazdzowe dla leniwych, to ja chetnie sobie przywlaszcze ;)

przywłaszczaj!!! :):):)

smacznego;)