Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pasiku, obie są podobnie z drewnem. W białej mam duravit, w szarej galassia, o którą pytasz?,..

Alunek, a widziałaś kiedyś taki odkurzacz w akcji? Ciekawe, czy to skuteczne i ile się mieści? Bo rozumiem, że ma pojemnik?

Chciałam dzisiaj właśnie tak "skosić" te liście, ale trochę mokro, nie wiem, czy zdążę przed zmianą pogody, pewnie skończy się na grabieniu, tym bardziej, że ciągle lecą... :rolleyes:

a w ogólne to zimno, brrr...

Mam ten sam problem z liśćmi. Zasypane całe trawniki i rabatki. Kosiarka ładnie wszystko ściągnie ale nawet kosić nie mamy kiedy bo ciagle trawa mokra (deszcz, mgła, szron itp.) Nie wiem sama czy sie wyrobimy z tym do zimy skoro w tym tygodniu juz ma śnieg z deszczem padać. Ale usunąć liscie trzeba napewno. U mnie po ubiegłej zimie zostały całe wstrętne placki wygnitej pod nieusunietymi jesienią liśćmi trawy.

May, a czy z rabat też usuwacie liście? Ktoś pisał, że się zostawia jako dodatkową osłonę roślin na zimę, nie wiem, czy tak lepiej? Pod klonem wolałabym "pozamiatać", bo miał czarną plamistość liści, lepiej ich tam nie zostawiać... tylko jak to wydłubać z tych chaszczy! ;)

Dziś jest u nas wiatr i deszcz, najmilej siedzi się przy kominku. Ale jutro mam wolne przedpołudnie, może zmobilizuję się i wyjdę z grabiami? :rolleyes:

Kaluś, ja do Ikei mogę wstąpić po drodze z pracy, a czego poszukujesz?

Sure.... nie przeceniaj mnie. Tylko trawniki chciałabym skosić. Na korze to jasne, ze liscie zostaną. na kamyczkach też zostaną bo nie ma nikogo chętnego do pracy na kolanach i wydłubywaniu ich z kamieni. Jak przegniją trochę i podeschna to licze (o naiwność!), że wiosenne wietrzyki je wywieją z kamieni ;)

Zresztą zobacz jak u mnie to po ubiegłorocznej ziemie wyglądało. Post nr 399

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?79551-Dom-Przestronny-)&p=4034866&viewfull=1#post4034866

Edytowane przez mayland

No popatrz, tak ładnie wszystko potem odrosło! Robiliście trawnikowi jakąś regenerację? :)

Spróbuję trawę jakoś ogarnąć, tylko że bardzo dużo liści ciągle na drzewie, musiałabym co parę dni wychodzić z tymi grabiami, ciekawe, czy pogoda na to pozwoli? Może poczekam na te mrozy i zdrapię, jak zamarzną! ;)

Pasiku, obie są podobnie z drewnem. W białej mam duravit, w szarej galassia, o którą pytasz?,..

Alunek, a widziałaś kiedyś taki odkurzacz w akcji? Ciekawe, czy to skuteczne i ile się mieści? Bo rozumiem, że ma pojemnik?

Chciałam dzisiaj właśnie tak "skosić" te liście, ale trochę mokro, nie wiem, czy zdążę przed zmianą pogody, pewnie skończy się na grabieniu, tym bardziej, że ciągle lecą... :rolleyes:

a w ogólne to zimno, brrr...

o szarą :)