Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no to jak z tą poręczą :)) jak jest zrobona
Ikson, już wcześniej odpowiedziałam, to wkleję jeszcze raz:

Ikson, nie wiem, o której lince piszesz? W barierce u góry są profile stalowe, które stanowią konstrukcję z bocznymi, taką ramę.... ogólnie całość nie jest jakoś bardzo trwała, więc przy małych dzieciach mogłaby się nie sprawdzić,...

Wow, czyściutko jak w jakimś katalogu :)

Czy TO są te tynki strukturalne o których mi pisałaś? Wszystko mi opadło :jawdrop:

No, w założeniu to są gładzie gipsowe na płytach k-g. Nie wiem, czy można było bardziej to zepsuć, płyty k-g są same w sobie gładsze... wyszła im bardzo oryginalna strukturka! :rolleyes:

Piękniutki widok oby jak najdluzej:-)

Mialam maila dluzszego i mi zzarlo:(

Jejku Sure , jak czysto :jawdrop:

Przyznaj się, przyszedł ktoś i Ci posprzątał :)

Rano pewnie nie będzie po tym śladu, bo jeszcze połowa liści na drzewach. A ten efekt uzyskałam metodą Alunek, czyli skosiłam kosiarką... :)

A mąż wyjątkowo był i pomagał grabiami. Jak reszta spadnie, to chyba jemu zostawię sprzątanie, bo to ciężka praca. A muszę jeszcze usunąć liście z zarośli, bo na klonie jest czarna plamistość, boję się, że mi zaatakuje rośliny w następnym roku. Chyba, ze można potraktować to jakąś chemią, może wiecie?

Fenix, Meg, to u mnie, u mnie, taki mi moi wykonawcy "wykończyli" ściany, ale dopiero teraz postanowiłam się nimi "pochwalić" (ostatnio koleżanka powiedziała zupełnie szczerze o tych ścianach, że mam "ciekawe tynki strukturalne" i mi się przypomniały różne trudne momenty z czasu budowy)... :rolleyes:

ale mimo takich "kwiatków" całkiem dobrze mi się mieszka... no dobra, przerabiałam teraz ogrzewanie, ale co tam te parę tysięcy, drobiażdżek!... ;)

wprawdzie u siebie wierszem nadaję

ale tutaj się witam prozą ... nie udaję .....

;)

bo tu takie "prozaiczne" tematy, a to koło w dołku, a to ściany spaprane... :(

cześć Gwoździk - i tak wierszem gadasz, jak widzę... ;)

Kotła na szczęście nie musiałam. Wyrzuciłam tylko mieszacz i pompę do niego,. jakąś plątaninę rurek rurek w kotłowni. Ponadto przeróbka wkladu kominowego - element końcowy był w ogóle do innego komina, skropliny wypalały cegły kominowe, otwór w kominie zatkali styropianem, bo nie pasowało przykrycie. Ciekawe, kiedy by się to rozlecialo, pewnie nie długo... :cool:

jeszcze podobno połączenie rury odprowadzającej spaliny z piecem jest pod nieodpowiednim kątem, ale serwisant stwierdził, że na razie nei warto tego rozkuwać, chyba, żeby coś ciekło... :o

sure masz tak piekny domek , ze naprawde mozesz sie nim chwalic. A takie niuansiki to pikuś.

Musisz zobaczyc moj domek, straszace niewykonczeniem otwory na drzwi:-)

A tak w ogole, to moze odwiedzisz mnie kiedyś? Masz ochotę? Mama opanowana, ma swoj pokoj, nie bedziemy sie nia stresowac.

Edytowane przez dorbie

Kotła na szczęście nie musiałam. Wyrzuciłam tylko mieszacz i pompę do niego,. jakąś plątaninę rurek rurek w kotłowni. Ponadto przeróbka wkladu kominowego - element końcowy był w ogóle do innego komina, skropliny wypalały cegły kominowe, otwór w kominie zatkali styropianem, bo nie pasowało przykrycie. Ciekawe, kiedy by się to rozlecialo, pewnie nie długo... :cool:

jeszcze podobno połączenie rury odprowadzającej spaliny z piecem jest pod nieodpowiednim kątem, ale serwisant stwierdził, że na razie nei warto tego rozkuwać, chyba, żeby coś ciekło... :o

Hmm czyli masz kocioł na gaz a komin był z wkładem ceramicznym ?

Dorbie, chętnie odwiedzę, ale już chyba po 1.11, bo wcześniej na pewno nie zdążę. Dzięki za zaproszenie! :)

Fenix, kocioł na gaz, wkład był dobry, tylko źle podłączony. Do mojego pieca jest wkład z rury 2-częściowej, wewnętrzna część odprowadza spaliny, zewnętrzna zasysa powietrze. Najpierw "specjaliści" podłączyli go tak, że zasysał własne spaliny zamiast czystego powietrza i się wyłączał, komunikując usterkę, czyli początkowo nie grzał wcale. "Poprawili" to przez podcięcie części zewnętrznej, co o tyle pomogło, że piec przestał się wyłączać, ale i tak deszcz lał do komina, a skropliny z kondensatu trawiły powoli cegłę. Kiedy w końcu przekonałam ich, że element końcowy, taki "daszek" jest konieczny, to i owszem, wstawili, tylko dla komina, który montuje się w ścianie zewnętrznej (dużo mniejsza, nie zasłaniała otworu kominowego, resztę zakleili styropianem). Itd, itp...

(a za tę pracę niestety zapłaciłam, dlatego musiałam się tak z nimi męczyć)