Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

każde stare miasto ma w sobie zakodowaną ciekawą historię , nie tylko Kraków... kwestia chęci poznania (przez małe p) tej historii ...

PS. Staram się być obiektywny....

Alez nie mowie o ciekawej historii, tylko o tym, ktore miasto jest ladne. Np. jednym z ciekawszych historycznie miast jest Lodz, ktora... hmm... no taka srednio ladna jest, chociaz ma swoje fajne zakatki. Gdansk lubie ze wzgledu na energie, jaka niesie za soba stocznia i to, co sie w niej dzieje, to raczej perwersyjne piekno jest. ;) Sam Dlugi Targ traci 300% jak sie wejdzie do kamienicy, ktora okazuje sie byc komunistycznym blokiem, za to Gdynia ze swoimi modernistycznymi budynkami robi sie powoli zabytkowym miastem. Dlugo by tak mozna....

No nie wiem, gdzie Ty w Poznaniu te knajpki znalazlas, bo ja mam same fatalne doswiadczenia, a jezdzilam tam przez 5 lat regularnie, czasem raz w tygodniu, dawaj namiary. :D
ojej, o namiary to musiałabym popytac hasbenda, czyli po powrocie, ale mozna zrobić to inaczej, idąc od rynku skręcasz w dowolną uliczkę i masz co krok jakąś! :)

każde stare miasto ma w sobie zakodowaną ciekawą historię , nie tylko Kraków... kwestia chęci poznania (przez małe p) tej historii ...

PS. Staram się być obiektywny....

Na przykład historia miejscowości, w której obecnie jestem - od czasu Kazimierza Wielkiego do 1933 była miastem, potem miastem być przestała. A teraz znowu nim jest. Taka dłuższa przerwa w historii miasta.... ;)

Nie znam Łodzi... przejeżdżam tylko jedynką w kierunku pomorza albo z powrotem... Kluczyć trzeba przez miasto.. Wrrrrr

Ale raz zapuściłam się przez przypadek i natrafiłam na fajne budynki... chyba po dawnych fabrykach.....

Nawet poprzerabiane były na hotele i inne placówki i nawet fajne były....