Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a może powinnam sobie kupić taki zwykły, normalny stolik?

http://www.sklep.meble.pl/gfx/edar/sklep_oferta/86068/m1167897135.jpg

albo taki?

http://www.sklep.meble.pl/gfx/moma/sklep_oferta/41878/m1815558419.jpg

http://www.sklep.meble.pl/gfx/moma/sklep_oferta/41878/s468248202.jpg

ech, chyba dość na dziś, idę spać, bo jutro może trzeba będzie o świcie odkopać się z zaspy... ;)

Hmmmm no to ja mam 100m drogi prywatnej do bramy (razem z 1 sasiadem użytkujemy) i 90m od bramy do garażu. Jak sobie tego nie odsnieże to jestem odcięta od świata, nie wydostane sie do drogi wojewódzkiej. Czy chce czy nie to musze to odśnieżać. I mi ustawy nie sa do tego potrzebne, ot mus....

Z licytacji wychodzi chyba, ze Mayland ma najwięcej, Jamles - spadłeś na druga pozycję pod względem długości! ;)

No to już się nie będę martwić tym moim nieistniejącym chodnikiem do odśnieżania... :rolleyes:

May, przynajmniej możesz wpuścić pług na te metry, ja muszę za to samodzielnie na tym podjeździe, na szczęście nie jest tego tak dużo w sumie.

Aniu, macie strasznie z tą pogodą, już w poniedziałek przeżyłam te kataklizmy wracając z Jasła, widzę, że Twoje okolice nie gorsze? U nas wczoraj mocno sypało, ae dziś juz słoneczko. Nawet próbowałam fotografować zimowy ogród, tylko spod śniegu go za bardzo nie widać... ;)

Sipatko, ja sobie tego kształtu działki nie wybierałam, wolałabym odwrotnie, a mam najdłuższy bok od ulicy, niestety. Najwięcej ogrodzenia i odśnieżania, niestety. Arniko, a masz tez chodnik do odśnieżania? Bo ja też niecałe 40mm, ale na razie to, co na zewnątrz mnie nie interesuje zimą, na szczęście.

Hej 78mysz, dawno Cię tu nie było, a ja nie mam czemuś powiadomień z Twojego wątku, muszę pooglądać, co się dzieje!

Dobrego popołudnia Wszystkim i słoneczka! :)

Sure na pocieszenie - ja mam dwa graby na "straży" bramy i przeogromną akację i jeszcze jednego graba sąsiada (prawie w granicy) to mam za to jesienią grabienia :bash:. I niestety grabić wypada bo bobym przed wsią na ostatniego lenia wypadła :yes:. Tak więc albo śnieg albo liście, każdy ma swojego mola co go gryzie no nie?:cool: Edytowane przez sipatka

Mohag, u nas tylko -16, ale teraz się ociepliło. Przed chwilą podrzucałam gdzieś Młodego, po drodze tylko -10! :) A co u Ciebie tak ogólnie, jak Mam?

Maya, możesz się policytować, trochę metrów ogrodzenia masz i to na skarpie, gdybyś miała tam spędzić zimę, zimówki obowiązkowo! ;)

Sipatka, u mnie dużych drzew tez dostatek, przynajmniej nie przy wjeździe, ale grabienia sporo. W tym roku nie udało nam się tych liści usunąć, trawnik przynajmniej jako tako ogarnęłam, ale utylizacja tych chorych tylko częściowo. Zobaczymy, co będzie na wiosnę z tą zarazą. No i sąsiedzi mocno narzekali na te nasze drzewa, ale podejrzewam, że liście były tylko pretekstem... :rolleyes:

Surku.... chodnika nie mam... ale odśnieżyłam cały podjazd, dojście z kotłowni do blaszanego garażu (jest tam węgiel ) i do drewutni, i odśnieżyłam połowę pobocza i połowę drogi... drugą połowę odśnieżył mąż, który wyzywał na śnieg... moi "białe gówno.., sypie i sypie... " A ja to nawet zadowolona jestem. Podoba mi się taka zima... Oj nawet bardzo :)

Ale dzisiaj też tańczyłam na drodze w samochodzie... , tylko Emil zamarł i był przerażony....

Ale nic to... i tak mi się podoba.

Arniko, pamiętam, że masz trochę tych metrów do odśnieżania, ale przynajmniej macie normalną drogę dojazdową, w przeciwieństwie do mnie. Płyty betonowe są tak krzywe, że trzeba uważać, żeby nie zgubić koła. Za to pług jeździ i przysypuje mi odśnieżony wjazd! Czuje się prawie, jak w Bieszczadach! ;)

http://www.dowcipy.info/article.php?sid=25

Ciesze się, że kiedyś wybrałam się na szkołę jazdy w ekstremalnych warunkach, bardzo mi się te umiejętności zimą przydają... :rolleyes:

Też już robiłaś obertaski na drodze?

Ja już wczoraj z młodym się pokręciłam... Emil zamarł.... Nie mówię już o ekstremalnym wjeżdżaniu na osiedlowe dróżki... lód pod kołami i breja zalegająca na ulicy....

Ale i tak mi się podoba :)

Wstawiłam kilka zdjęć u siebie jak jest pięknie....

Muszę jeszcze kilka fotek pstryknąć...