Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zrobiłam na starej wizualizacji ogrodu rysunek tego kawałka z wymiarami. Rośliny mają rosnąc podobnie, tylko bardziej żywopłotowe. Długość parkingu to mniej więcej 9 m. wzdłuż ściany budynku, czyli 2 miejsca, jedno za drugim. 6 m szerokości jest do samego ogrodzenia, ale oczywiście tylko cześć da się wykorzystać. Strzałki pokazują kierunek spadku terenu. Myślałam tez o miejscu do parkowania w prawym dolnym rogu rysunku, ale nie mam pojęcia, czy dałoby się je zrobić ze względu na spadek terenu. Zimą pewnie byłoby trudno wjeżdżać...

http://img94.imageshack.us/img94/569/parkinga.jpg

Edytowane przez sure

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zapożyczam :)

Dzis wypróbuje przepis od waderki!!! :)

..Jeśli Wam smaka narobiłam muffinkami, to łapcie za miski i łyżki - za pół godziny będziecie mogły je jeść. Przepisów jest milion i kolejny milion wariacji - podstawa to ciasto z proszkiem do pieczenia, zawsze do jednej miski wsypujemy składniki suche (mieszamy), do drugiej wlewamy mokre (mieszamy) i potem stopniowo dorzucamy suche do mokrego i mieszamy. Jedynie do połączenia składników - ja mieszam tylko rózgą, bez miksera. Potem do foremek (zdobycie ich tutaj na wsi było swego czasu najtrudniejszym etapem pieczenia muffinek), na 20-25 minut do piekarnika (180o) i gotowe.

Proporcje na te konkretne:

1 i 3/4 szklanki mąki pszennej

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

0,5 łyżeczki soli

1/3 szklanki oleju

3/4 szklanki cukru

1 jajko

3/4 szklanki mleka.

Oryginał przepisu pochodzi stąd: muffinki, ale ja go trochę uprościłam i odpuściłam to masło na wierzchu.

Ja dałam połowę rozpuszczonej paczki masła, bo u mnie nie je teściowa oleju. Nawet nie powącha. A jest obecnie na.... " feriach zimowych"

Mufinki z powidłami już wyszły, teraz są w piecu takie biało czarne z kakao... Ciekawe jakie wyjdą....

Pierwsze z powidłami chłopcy jeszcze gorące pochłonęli....

Takie ciasto to ja mogę upiec. Zero paprania, szybkie i dobre :)