Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześć Szurku, mam pytanko z troszkę innej beczki. Czego używasz to mycia zlewu z tegranitu? Dotychczas czyściłam go po prostu płynem do mycia naczyń, ale to mało skuteczne na przebarwienia po kawie czy herbacie na stalowym odpływie. kupiłam mleczko Teki ale badziewie kosztuje 50zł za 200ml i stali też mi idealnie nie doczyściło :(

Szurku, no właśnie płyn do mycia naczyń u mnie przestał dawać radę, za dużo się widać w tej kuchni dzieje :rolleyes:

Arnika, ja też bym się obawiała wybielaczem tegranit traktować.... może za bardzo się cackam, ale nie miałam wcześniej z tym doświadczenia, a piszą, że do czyszczenia używać środków bez kwasów.

Meg, no to przejdziesz wszystkie fazy - od pazia do królowej! :D

hm, Małgoś... na razie nie planuje wyrzucać mojego zlewu... :rolleyes:

Elenko, zastanawiam się, czy czegoś nie było w instrukcji, ale pewnie co najwyżej, że "myć łagodnymi"? Może warto użyć jakichś magicznych ściereczek, tylko tych bez chemii - te do szyb i mebli mi się dobrze sprawdzają... ew. jeszcze wątek "złote środki na brud, itp"

Elena... ja się nie boję.... Bo nie proponuję wybielacza chlorowego, a tlenowy . Tlen jest w powietrzu i nic nam nie jest... a co by było, gdyby zabrakło....

Zaszedł Ci zlew po kawie, herbacie, burakach, papryce? Jeśli tak to wybielacz tlenowy da radę.

Ja swój zlew już takim potraktowałam, a mam beżowy zlew, i wszystko jest w najlepszym porządku.... Nic złego się nie stało. Wszystko jest OK.

Oczywiście nie namawiam. Każdy zrobi jak uważa.