Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak miło, że tyle osób mnie pociesza... :)

Przy tej pochmurnej pogodzie i mrozie jeszcze trudniej jest mieć dobry nastrój, na szczęście na przyszły tydzień zapowiadają słońce (i mróz jeszcze większy). Teraz oglądam jakiś francuski film i równolegle wątki ogrodowe - planuję, co będę robić wiosną...

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorbie, Meganko, ja mam projekt ogrodu, ładnie rozrysowany. Co nie zmienia faktu, że sama działam na tym polu i zmieniam co nieco. Choć głównej idei się trzymam, to prawda. Jednak tyle różnych kuszących roślinek dookoła, że co i raz coś dodaję i przestawiam. Pewnie niedługo połacie trawnika zaczną stopniowo zanikać. Sporo z tych moich przemysleń dotyczy też odprowadzenia wody deszczowej, nadal głowię się nad takim ukształtowaniem tego terenu, żeby nie wszytko spływało na ten najniższy obszar. Zobaczymy, jak mi to wyjdzie w praktyce? :rolleyes:

A na razie za oknem sypie coraz mocniej, a spora porcja drewna kominkowego już w środku - jesteśmy gotowi na te mrozy! ;)

Dziewczyny, oczywiście, ze będę pisać i planować, najlepiej jednak czymś się zająć, choćby dlatego, żeby mniej myśleć o smutkach!

A za oknem się trochę przejaśniło, nawet widziałam jakiś przebłysk słońca przez moment. Zaraz będę mieć gości na obiedzie, z małymi dziećmi, na pewno będzie sporo zamieszania... ;)

Jasne, ja jak mam smutki - różne smutki ( bo teraz to mam wielkiego stresa!!! Nie wiem czy moja opieka nocna dostanie kontrakt, a to moja 1/3 dochodu, buczec mi sie chce) to mysle o ogrodzie i planuje. Ale teraz to w ogole nie moge sie skupic, bo to chodzi o pieniadze, a ogrod to tez pieniadze. Zwariuje chyba do jutra, a i tak nie wiem czy jutro cos bedzie wiadomo

Mohag, wyczytałam na innym forum, ze marzec będzie za to cieplejszy, niż zazwyczaj. A Ty i tak nie możesz narzekać za bardzo, bo słońce u was na okrągło! :)

Dorbie, trzymam kciuki, żeby kontrakt był podpisany. Tak to z tymi kłopotami bywa, że jak nie urok, to przemarsz wojsk. Ale nic to, nie dajmy się. Ogród jak najbardziej dobry na stres, choćby wirtualnie... ja przed wyjazdem do mamy zapisałam chyba kilka stron mojego wątku! :)

Surku ogródek dobra rzecz... tylko nie wiem dlaczego ja się go boję.... Znaczy się swojego...

Dorbie kontraktu życzę oczywiście podpisanego, ale nie za dużo pracy...

U mnie posypało tylko tyle, że śnieżynki na ulicach leża, ale była z synem na giełdzie terrarystycznej i ślizgałam się kilka razy... Nawet abs nie działają jak trzeba...

Alu, może działa, ale słabo? No bo zajęcie to przecież nie jest żadne lekarstwo, tylko wypełnienie sobie czasu, żeby go było mniej na rozmyślania.

Arniko, nie bój się ogródka, już masz ładnie zaprojektowaną rabatę (ostatnie, co widziałam w twoim wątku ogrodowym), dalej będzie już "z górki"... ;)

A dzisiaj u mnie faktycznie mróz, ale ogólnie ładnie. Nawet słoneczko chwilami się przebija. Zaraz muszę iść do pracy, a ciągle jeszcze nie odkopany podjazd.. na szczęście ten śnieg jest lekki i sypki! :rolleyes:

(przypominam - od marca ma być cieplej)