Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... dawno nie byłem na FM ....obiecałem sobie, że dzisiaj "polatam sobie po ludziach" aby trochę pogadać ...

Zacząłem od Ciebie .... i ..... dopadła mnie ta smutna informacja :(

Bardzo współczuję Szurku, trzymaj się... :(

PS. odwiedzę Cię jutro ...nie chce mi się już nigdzie dzisiaj latać

Ja robie za pogodowke :lol2: ale ja mam taki dziwny piec ktory ma zbiornik w zbiorniku tz w zimie c.o ogrzewa tak przy okazji wode uzytkowa i jak jest cieplo to czujnik nie wlacza pieca zeby grzal c.o tak czesto ale zeby utrzymac temp wody uzytkowej to ja podgrzewa ... no ale ja wiekszosc czasu jestem sama, to mi jej tak duzo nie jest znowu potrzeba - to wole sobie sama podkrecic albo przykrecic.

Hej Sure,

Przyjmij najszczersze...:hug:

u nas jest +12 i zakile juz wysokie tak na 15 cm. W sobote przyuwazylam fioletowy lepek krokusa w ogrodzie. Foryscja tez zaczyna sie zolcic...

ale u Was jest zimnica....kurcze zeby mi domu nie rozwalilo...Kuzyn zapewnial, ze wszystko dobrze, wszystko pod kontrola....cholipa!!!:o

Maja, z tym +12 to dałaś czadu. Nam, zmarzniętym kłuć tak w oczy! :lol2:

Mohag, ja zazwyczaj tez sama, ale ostatnio jakoś w domu mam cały tłum, znaczy i męża i syna i kota. A w porywach dziecka też kolegów. Ale niezależnie od sytuacji sobie ten system regulacji temp. chwalę, bo ma więcej opcji, na przykład można sobie ustawić oszczędzanie, jak się wyjeżdża, albo pory ogrzewania c.o. i c.w i takie tam. I przez to w momencie, kiedy jesteśmy wszyscy zaczyna brakować ciepłej wody, bo sobie ustawiłam z uwzględnieniem normalnych godzin pracy... ;)

Famelio, a Ty podobno mieszkasz niedaleko... a tu nadal -10... :rolleyes:

Alu, a u nas to chyba zależało od termometrów. Ja miałam rano odczyt -21, a K. - 23 dziesięć minut później...

Arniczko, witanko i też buziaki! :)

Tak, jak jest wiecej ludzikow w domu, to taka regulacja ogolna jest super ... ja jestem przewaznie sama a jak TZ jest, to tez mamy ten sam rytm i zdecydowalam sie na elektroniczne termostaty w kazdym pomieszczeniu. Przez to moge kazdy grzejnik sterowac osobno tz np w lazience na gorze mam nastawione grzanie na 2 godz rano i 2 godz wieczorem (po tym czasie termostat zjezdza temp o 4 stopnie) w miedzy czasie uzywam lazienki na dole - tak samo mam w pokoju w ktorej mam szafe ... w sypialni mam nastawione tylko od 9 wieczorem do 8 rano a w duzym pokoju i kuchni od 7 do 23 ... program urlopowy tez tam jest, jedynie co to trzeba przycisnac w kazdym pokoju ale to tez spoko.

Mohag, to w sumie tez prosto, jak się ma kaloryfery, chyba nie ma problemu z tym sterowaniem. U mnie przy podłogówce steruje się całością. W sumie nie wiem, jak jest z opłacalnością takiego systemu, ale wygodny jest na pewno...

Gwoździku, nie rozumiem, dlaczego nie masz sterowania!! To w końcu kto tam rządzi w tej Gwoździkowej, hm? :)

Mohag, to w sumie tez prosto, jak się ma kaloryfery, chyba nie ma problemu z tym sterowaniem. U mnie przy podłogówce steruje się całością. W sumie nie wiem, jak jest z opłacalnością takiego systemu, ale wygodny jest na pewno...

Gwoździku, nie rozumiem, dlaczego nie masz sterowania!! To w końcu kto tam rządzi w tej Gwoździkowej, hm? :)

Może wiatr?????????