Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chciałam sobie też poćwiczyć z nasionkami. Na razie wysiałam do pojemników astry (ale te posieję też bezpośrednio, bo chyba można) i szarotki, ciekawa jestem, co z tego wyjdzie... ;)

a mam też nasiona traw ozdobnych, jakaś mieszanka jednorocznych, na zdjęciu ładnie wygląda. Wysieję, jak się ociepli. No i kilka cebulek kupiłam, jedna mi wykiełkowała jeszcze w opakowaniu!!

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sure, już wysłałam wiadomość na PW :)

Posadzę te nasionka i zobaczymy co będzie :)

Podoba mi się żywopłot z cisu, jestem zauroczona :)

Byliśmy w styczniu w parku Południowym na spacerze i tam go zobaczyłam :)

http://systemc.pl/domek/2011/03/cis2.jpg

http://systemc.pl/domek/2011/03/cis3.jpg

http://systemc.pl/domek/2011/03/cis.jpg

A ja tez ogarnęłam konkrety, wcześniej tylko roślinki przeglądałam w necie i wątki ogrodowe, a dziś zajęłam się pozwoleniem na wycinkę drzew (jeszcze mi jakieś topole przeszkadzające zostały), a nawet oprzątnęłam co nieco, choć na większości terenu leży jeszcze śnieg, mam nadzieję, ze już ostatni?

Megano, Famelio, cisy piękne, ale czy naprawdę wszystkie tak wolno rosną? Moim zdaniem to zależy od odmiany...

Mohag, zajrzę później do Ciebie, wiesz, że do końca nie wyobrażam sobie tego efektu. Wcześniej oglądałam projekty i pomysły, ale ciekawe, na czym stanęło... :)

piękne słoneczko dzisiaj, ale ja niestety pracuję do nocy, życzę Wam i sobie miłego dnia, tak, czy inaczej! :)

Ja mialam zywoplot z ligustra - czy jak on sie tam nazywa i jakbym miala jeszcze raz robic taki, duzo zakrywajacy to zrobila bym tylko ten. Fakt trzeba go formowac zeby ladnie wygladal i w pierwszych latach pogodzic sie z tym, ze trzeba ciac dosc ostro i krotko - zeby zagescil sie dobrze od dolu ale warto.

Jak chcecie żywopłot ze zwykłych ligustrów to trzeba teraz naścinać gałązek i powsadzać je w ziemię... Puszczą korzenie. I za jakiś czas ścinać.... Więc jest gratis żywopłot, tylko trochę zachodu i pracy. A tak płaci się za gałązki, coś co można samemu posadzić....

Gosiaczku, a masz ten ligustr zimozielony?

nie ale powiem Ci, że jeden krzaczek kupiony nie bardzo wiem po co, no w każdym razie był ładny okazał się właśnie chyba zimozielonym ligustrem. Gdy nie ma wściekłych mrozów siedzą na nim listki w odcieniu żółtym i większe są od popularnego w Polsce zielonego. Zawsze kilka gałązek mogę uciąć, on tak biedak gdzieś bez sensu wciśnięty. Zapraszam tylko trzeba poczekać aż zacznie się wzrost :yes: