Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie jak nie osiągnie drugorzędowych cech płciowych(objawem jest ruja, że dojrzewanie skończone) to nie zalecaja sterylizować. Ja rozmawiałam z czterema weterynarzami - akurat przypadkowo z tyloma, w tym 1 to moja przyjaciólka i kazdy niezaleznie tak mi opowiadał, ale zapewne teorie i doświadczenia sa różne, pewnie też różnie w różnych rasach. Mój kot to mieszaniec, inaczej kot europejski:-)

U mnie daleko jest do drogi, Strużek zrobił się płochliwy, boi sie maszyn, samochodów i nie chodzi daleko, także go wypuszczamy. Ty Sure masz blisko do ruchliwych ulic i ryzyko, że ukradną Ci kota, też bym nie wypuszczała. Ale u nas bedzie swobodniej, ciagle jakis kot nam ucieka gdy ktoś wychodzi z domu, a wiesz jak z dziećmi, nie upilnuja

Mohag, w takim razie dbaj o magnolię, niech się wzmocni. Ale teraz chyba już wszędzie ciepło ma być, przynajmniej w najbliższych dniach. Już dziś posadziłam co nieco na wrzosowisku. Część wrzosów chyba nie przetrwała zimy, niestety... :rolleyes:

Famelio, moja malutka chyba dość mała pozostanie, ale to do dziewczynki pasuje... ;)

Teraz rozmiarem jest sporo mniejsza, niż szarak w jej wieku, a na zagłodzoną nie wygląda.

Dorbie, a dlaczego właściwie zaleca się czekać do rujki? Czy któryś z wetów tłumaczył, ze względu na co?

Hm, a mój Kocilla charakteru po sterylce nie zmienił, przynajmniej na terenie domu. Dalej eksploruje otoczenie i rządzi. Taki charakter...

Aka, Ala, dzięki! :)

W hameryce wiekszosc hodowli od dawna ciacha koty przed wydaniem do nowego domu, populacje jakos maja nadal i nic w rasach sie z tego powodu nie pozmienialo. Nie wiem, nie moge na sto procent powiedziec, bo wetem nie jestem ale dosc sporo o tym czytalam i nic nie wskazuje na to, ze cos z kotem sie niedobrego dzieje, jak rujki nie przezyje.