Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiki1710, witam u siebie! :)

Dzięki serdeczne za info. Zaraz po powrocie sobie wypróbuję ten programik, może w końcu coś wymyślę, bo czas decyzji się zbliża nieodwołalnie. Ostatecznie mogę nauczyć się wjeżdżać do garażu z zamkniętymi oczami (podobno to pestka). Chociaż osobiście wolałabym jednak, żeby elewacja mi się podobała... ;)

Btw, fajny masz opis w stopce! :D

pozdrawiam

Wyślę Ci na priv co mój małżonek zrobił w tym programiku (tzn. z elewacją oczywiście).

A co do opisu - JUŻ ZA PÓŻNO !! NA POWSTRZYMANIE MNIE hi hi hi.....

Właśnie za chwilę kładę gresy, glazury itp.

Na forum prawie nie piszę ale tyle co ja czytam wiedzy... więc jak mogę to się odwdzięczam komu się da.

Jeszcze raz trzymam kciuki za dalsze postępy i pozdrówki serdeczne :)

Wyślę Ci na priv co mój małżonek zrobił w tym programiku (tzn. z elewacją oczywiście).

A co do opisu - JUŻ ZA PÓŻNO !! NA POWSTRZYMANIE MNIE hi hi hi.....

Właśnie za chwilę kładę gresy, glazury itp.

Na forum prawie nie piszę ale tyle co ja czytam wiedzy... więc jak mogę to się odwdzięczam komu się da.

Jeszcze raz trzymam kciuki za dalsze postępy i pozdrówki serdeczne :)

Ok, w takim razie bardzo poproszę, wysyłam e - mail na PW! :D

Własnie wróciłam i jutro będę oglądać postępy - bo przez dwa dni "budowało się samo", czyli bez mojej obecności. Mam nadzieję, że też bez problemów... 8)

Gość justyna_m

Życzę Wam Wszystkim aby Wasze marzenia się spełniły, abyście mieli siłę i wiarę realizować swoje plany, aby nigdy nie zabrakło Wam nadziei. Wiele miłości i uśmiechu, abyście każdy dzień witali z uśmiechem i radością. Dużo zdrowia i pogody ducha, prawdziwych przyjaciół i przychylności losu.

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!

Justyna

A my będziemy tak świętowali A co - jak szaleć to szaleć!!!

http://img246.imageshack.us/img246/7483/picasabackgroundcr6.png

Wrzucam fotki elewacji w powiększeniu. Jak myślicie, która brama pasuje bardziej? W kolorze elewacji (jasno szara), czy brama w kolorze podbitki (złoty dąb)? Trochę przekłamane te kolory, ale może coś widać. I niestety tutaj dach jeszcze trochę niekompletny...

http://images33.fotosik.pl/436/716e2b9cf71739b5med.jpg

http://images32.fotosik.pl/431/e01917a7c4dc79a3med.jpg

Dzięki za "głosy w sprawie" :wink:

Przydały się, żeby przyklepać decyzję, wybraliśmy złoty dab. Tak poza wszystkim ten kolor wydaje się praktyczniejszy, bo taki jasny pewnie szybciej wygląda na brudny. Na razie nie zapowiada się, że ktoś nam wybuduje drogę i przez większość roku jest mnóstwo pyłu. Może należałoby pomyśleć o jakimś ciemniejszym kolorze tynku, ale tu zdecydowanie bardziej podobają mi się blade (szary, ecru, ewentualnie piasek - ale taki z egzotycznej plaży, nie tej trójmiejskiej... :-? ).

wg mnie złoty dąb

(nie podoba mi się polączenie koloru bramy z tym żółtym chyba klinkierem)

W rzeczywistości klinkier będzie taki bardziej beżowy, ale jeszcze nie wybraliśmy konkretnej płytki, Myślę, że trzeba to do siebie przyłożyć i zobaczyć jak te kolory pasują. Ostatecznie jednak okazuje się, że efekt końcowy jest zawsze inny. Pocieszam się, że gdy doczekam się jakiegoś ogrodu, elewacja się trochę zamaskuje i mniej będa się rzucały w oczy drobne niedociągnięcia... :wink:

Witam serdecznie u siebie,Słoneczko, dzięki za miłe słowa i "głos" :D

Wiewiór rzeczywiście pięknie pozował, jesienią można je było spotkać nawet podwójnie. Teraz też na śniegu widuję różne ślady, a najwięcej to mam mrówek, takich dużych, czarnych. Upodobały sobie miejsce pod dębem, ja zresztą też - ciekawe jak się dogadamy? :wink:

Dzięki, Wiki, miło, że domek się podoba. I pochwal się czasem swoim, tez niczego sobie! ;)

Teraz sobie wyszukuję w necie płytki, które kolorem pasowałyby do niej, wkleiłam kilka, ale na razie mi wcięło, bo serwer się zbiesił. Nic to, próbuję raz jeszcze

Lindebloem Vandersandena na przykład: http://images34.fotosik.pl/433/9741839a5c5b08ad.jpg

Widziałam zdjęcie tej cegły we wnętrzu: tutaj

http://images36.fotosik.pl/47/b821daaf27d9f669.jpg albo taki Geel Zilverzand?