Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ale to dotyczy tylko drzewek szczepionych na pniu :wink: :lol:

Wiśnia też szczepiona? :roll:

co do tej nie mam pewności, ma byc ozdobna, ale nie wiem która? :-?

koronę miała nie okrągłą, jak japońska, ale tak rozrastajacą sie na boki (w sam raz nadaje się na kwitnący parawan)

muszę sprawdzaić! :oops:

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a jak długo ta wylewka już leży?

wylewki 6 czerwca zrobione

na szczęście teraz już ciepło, w maju, kiedy nasze były wylewane, ciągle lało..

ale wiesz, warto poczekać, aż się wygrzeją, żeby nie mieć problemów z podłogami! Masz tylko płytki, czy drewno też?

na szczęście teraz już ciepło, w maju, kiedy nasze były wylewane, ciągle lało..

ale wiesz, warto poczekać, aż się wygrzeją, żeby nie mieć problemów z podłogami! Masz tylko płytki, czy drewno też?

poczekamy, szkoda by było gdyby później jakieś niespodzianki przykre się trafiały :(

tam gdzie podłogówka tylko płytki będą, w pomieszczeniach z deskami grzejniki

a, to jeszcze nie najgorzej, choc i tak lepiej wygrzać... ale mnie się strasznie ten czas dłuży... :-?

na szczęście bardzo mnie teraz zajmuje to ciągłe wybieranie i zamawianie wyposażenia, urwanie głowy - najładniejsze zazwyczaj jest najdroższe, a poza tym w zamieszaniu latwo pomylić - ostatnio odsyłaliśmy jakieś przyciski, bo przyszły okrągłe zamiast kwadratowych! :wink:

a, to jeszcze nie najgorzej, choc i tak lepiej wygrzać... ale mnie się strasznie ten czas dłuży... :-?

na szczęście bardzo mnie teraz zajmuje to ciągłe wybieranie i zamawianie wyposażenia, urwanie głowy - najładniejsze zazwyczaj jest najdroższe, a poza tym w zamieszaniu latwo pomylić - ostatnio odsyłaliśmy jakieś przyciski, bo przyszły okrągłe zamiast kwadratowych! :wink:

oj, wierzę, mnie też się dłuży wszystko, a gaz będzie dopiero 21 sierpnia podłączony (instalacja butli na gaz płynny)

z wyborem wyposażenia mam podobny problem, jak już coś mi wpadnie w oko to okazuje się, że mnie na to po prostu nie stać :roll: i trzeba szukać dalej...

Jeżeli wykażesz dużo samozaparcia, to pewnie tak. jak pisałam, my się poddaliśmy, jeśli chodzi o naszą działkę, było pełno chwastów i samosiejekk różnych drzew - witki i gałązki do 1,5m, taki gąszcz. Próbowalismy to karczować jeszcze przed decyzją o budowie, ale były silniejsze. NIechcący nam "pomógł" sąsiad spychaczem, zgarnął całą ziemię niszcząc przy tym humus! Teraz nawieźlismy nowej ziemi, na razie próbujemy bez chemii..

Jeżeli wykażesz dużo samozaparcia, to pewnie tak. jak pisałam, my się poddaliśmy, jeśli chodzi o naszą działkę, było pełno chwastów i samosiejekk różnych drzew - witki i gałązki do 1,5m, taki gąszcz. Próbowalismy to karczować jeszcze przed decyzją o budowie, ale były silniejsze. NIechcący nam "pomógł" sąsiad spychaczem, zgarnął całą ziemię niszcząc przy tym humus! Teraz nawieźlismy nowej ziemi, na razie próbujemy bez chemii..

dzięki Sure, jutro będę się skradać do tematu o ogrodach... może mnie nie oleją i wykażą zrozumienie dla żółtodzioba :wink:

dzięki Sure, jutro będę się skradać do tematu o ogrodach... może mnie nie oleją i wykażą zrozumienie dla żółtodzioba

jeszcze masz o metodach na chwasty w trawie:

http://forum.muratordom.pl/chwasty-w-trawie-pomocy,t162431.htm

(ech, ileż ja się jeszcze muszę nauczyć, chyba Ci za bardzo nie pomogłam)

Hej Sure....ale u Ciebie zielono sie zrobilo :wink:

Rozpoznalam jeden krzak, ktory wkleilas do swojego dziennika. Mam go w tylnim ogrodzie. Ten zielony z miesistymi listkami i czerwonym owocem:

http://farm3.static.flickr.com/2583/3807015143_5b1b9f8712.jpg

Jest fajny...gdy listki opadna w pazdzierniku to czerwone owoce utrzymuja sie prawie do Gwiazdki....tylko latem maly problem :wink: przyciaga wiele bakow i pszczol....ciagle buczy i brzeczy w jego listkach, wiec nie nadaje sie na bliskie przebywanie....niestety u nas jest gdzie jest :lol: :lol: no coz - ogrodek miejski, na wyciagniecie krzesla po pracy i wypicie herbaty wystarczy :wink: :wink:

Maja

dokładnie nie wiem, ale 1000 minus powierzchnia zabudowana, czyli jakies 700 - 800m2? :roll:

To tak jak u mnie :D

Oj, sporo roboty przed tobą, ale nie martw się - większa powierzchnia , to większe możliwości :D

Skąd takie śliczności wynajdujesz?

Pozdrawiam ciepło :D

Alunek

Cześć Alunek, mam nadzieję, że i ty mnie będziesz wspierać na nowej drodze? ;)

te wszystkie śliczności z netu, a pomysły dzieki Elfir i odwiedzającym moje komentarze gościom ! No i oczywiście sama też czasem coś wyszukuję...

pozdrówka!

Hej Sure....ale u Ciebie zielono sie zrobilo :wink:

Rozpoznalam jeden krzak, ktory wkleilas do swojego dziennika. Mam go w tylnim ogrodzie. Ten zielony z miesistymi listkami i czerwonym owocem:

http://farm3.static.flickr.com/2583/3807015143_5b1b9f8712.jpg

Jest fajny...gdy listki opadna w pazdzierniku to czerwone owoce utrzymuja sie prawie do Gwiazdki....tylko latem maly problem :wink: przyciaga wiele bakow i pszczol....ciagle buczy i brzeczy w jego listkach, wiec nie nadaje sie na bliskie przebywanie....niestety u nas jest gdzie jest :lol: :lol: no coz - ogrodek miejski, na wyciagniecie krzesla po pracy i wypicie herbaty wystarczy :wink: :wink:

Maja

Hej, Maja, ojejku - to znaczy, że mi ten krzak też będzie bzykać?! :wink:

Ciekawe, może to nie jest ten sam? Ta irga jest niska, płożąca, do 40cm wysokości. Może lepiej przemyśleć i wybrac inne odmiany, jest ich kilka...

Albo posadzę go z mrówkami, tam i tak nie bedę chodzić? :roll: