Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki, pięknie to wygląda, widzę, że ładnie też wyprofilowali ociekacz...

Dije, czy ten granit to star galaxy, czy jakiś inny? My będziemy mieli jakiś szary, jeszcze nie jest zakupiony, więc nie wiem, na pewno. Myślałam o satynowanym, a ty masz chyba połysk? Jak się sprawdza?

Star galaxy, połysk. Jak to połysk w dodatku czarny...ciemnych paprochów nie widać, ale biały kurz i resztki jasnego jedzenia widać, podobnie jak jakieś tłuste plamy, paluchy, kółka po szklankach itp. Nie narzekam, przecieram co drugi dzień ściereczką z mikrofibry. Wygląda za to pięknie! Pewnie też byłoby inaczej, gdybyśmy mieli ciemniej w kuchni, a my mamy okna z każdej strony i pod światło wszystko wiadać. Podsumowując: gdybym miała jeszcze raz robić blat, zrobiłabym identyczny.

Hejka,

Sure, ja mam taki zwykly - nakladany z ociekaczem po lewej stronie. Jakies stare Franke.

Pan Maz mi sie ostatnio zaczal buntowac, ze na Kaszubach wszystko nowe i lsniace, a na codzien stare dziesiecioletnie i moze powinnam sie przekierunkowac z ladowaniem pieniedzy :roll: :roll:

Dije, pieknie to u Ciebie wyglada...jak z zurnalu...

A w sprawie brudzenia...wydaje mi sie, ze pare osob przesadza...korzysta sie to bedzie sie brudzilo...na jasnym bedzie widac wszystkie ciemne plamki od wina, herbaty, sosy i inne okruszki, a na ciemnym odwrotnie.... :wink: to tak jak byl z naszym Dalmatanczykiem...w czarnym plaszczu mialam zawsze pelno jego bialej siersci, a w jasnych swetrach bylo widac czarna siersc z plamek.... i badz tu madrym... :roll: :roll: :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Maja

No, pieknie wygląda. A ten blat z połyskiem łatwy do czyszczenia. Ja wybrałam matowy, na nim mniej widac plamki, ale za to bardziej chłonie brud. Teraz się waham, miał mieć wykończenie satynowe, a bardzo mi się spodobał black asoluto, wykończenie nazywa się "antyczne", dowiedziałam się, że szczotkowane. Jest bardziej szorstkie, nie wiem, jak się sprawdzi? :roll:

Podobno w blatach kuchennych może być stosowane, ale..

To jest Irga Cotoneaster prawdopodobnie horizontalis :)

Owoce długo utrzymują się na krzewie:)

A ta palemka - CUDO! czemu tylko u nas takie nie przetrzymają :(

Hej Sure,

Zrobilam zdjecia z bliska:

http://farm4.static.flickr.com/3502/3809042390_515004202b_o.jpg

I co? To samo czy nie? :wink:

Ojej, bardzo podobne. Ale nie wiem, co to - może ktoś pomoże?

Tu masz jeszcze palme. Wlasnie kwitnie:

Kurcze, nie wiem jak ja odwrocic :roll: :roll: :roll:

:lol:

W wewontku się już nie da odwrócić chyba. A z palmą to mi się zawsze ten filmik kojarzy :D :D

sure, jak u ciebie kolorowo! :D

obmyslasz ogródek? :wink:

mi się podoba taki duży krzak z podłużnymi, stożkowatymi, fioletowymi kiściami kwiatów, który rośnie pod moim blokiem , i do którego zlatują sie wszystkie motyle z okolicy. Momentami są całe tęczowe roje. Motyle siedza na tym krzaku w ilościach niewyobrażalnych lub latają chmarą dookoła- cudny widok. :D Nie jest to wisteria, bo nie jest to pnącze tylko ewidentny, rozrośnięty krzak.

Musze pstryknąc fotkę, bo nie wiem jak on sie nazywa, a chciałabym sobie coś takiego pod oknem posadzic :roll:

A to Budleja Dawida - polecam wszytskim...

Czytam z zaciekawieniem wątek :)

Ja osobiście mam już trochę dość czerwonego i purpurowego w ogrodzie,

Ale jak chcecie coś super czerwonego to polecam trzmieliny - Eonymus

Jesienią przebarwiają się niesamowicie! odm. Coloratus trzmieliny oskrzydlowej na jaskrawo czerwono.

Ostatnio zachwycam się zielonymi i ten Wiąz 'Wredei' który wkleiłaś- piekny jest :) w ostatnim ogrodzie wsadziłam takich 5 :)

Afrodyto, a czarny ma podobno żółte, w sam raz dla wiedźmy ;)

(albo najwyżej będę miała dwa, miejsca wystarczy)

Niebieski jest tym, którym się zajmowałaś?

To znaczy, że mąż przywiezie "Znajdę"?

:D :D

nie, nie, to jeszcze inaczej - zajmowałam się kotkiem siostry, Puchatkiem: http://img404.imageshack.us/img404/9781/przeszkoda.jpg,

a mąż ma przywieźć tego czarnego znajdkę, ale to nie jest pewne, bo jak rano go szukał, to go nie było :( zobaczymy wieczorem..

..a jesli go nie będzie, to poszukam niebieskiego, już robię wywiad!

(sama nie wiem,czy ja to wyjaśniłam? :roll: )

mi się podoba taki duży krzak z podłużnymi, stożkowatymi, fioletowymi kiściami kwiatów, który rośnie pod moim blokiem , i do którego zlatują sie wszystkie motyle z okolicy. Momentami są całe tęczowe roje. Motyle siedza na tym krzaku w ilościach

A to Budleja Dawida - polecam wszytskim...

czy o coś takiego chodzi?

http://cyklamen.blox.pl/resource/budleja_davida_buddleia_davidii_fascinating01.jpg

Ostatnio zachwycam się zielonymi i ten Wiąz 'Wredei' który wkleiłaś- piekny jest :) w ostatnim ogrodzie wsadziłam takich 5 :)

Ja zielonymi zachwycam się właściwie cały czas. Jak nie zacznę szaleć, to czerwonych i innych będą tylko akcenty (taki jest plan). A jeśli gdzieś masz fotki "wrednych wiązów", chętnie bym popodziwiała?

Afrodyto, a czarny ma podobno żółte, w sam raz dla wiedźmy ;)

(albo najwyżej będę miała dwa, miejsca wystarczy)

Niebieski jest tym, którym się zajmowałaś?

To znaczy, że mąż przywiezie "Znajdę"?

:D :D

nie, nie, to jeszcze inaczej - zajmowałam się kotkiem siostry, Puchatkiem: http://img404.imageshack.us/img404/9781/przeszkoda.jpg,

a mąż ma przywieźć tego czarnego znajdkę, ale to nie jest pewne, bo jak rano go szukał, to go nie było :( zobaczymy wieczorem..

..a jesli go nie będzie, to poszukam niebieskiego, już robię wywiad!

(sama nie wiem,czy ja to wyjaśniłam? :roll: )

Spoko kumam :wink:

Kum, kum, kum :lol: :wink: