Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moi panowie nie dali folii na styropian przed położeniem wylewek w sypialniach, woda z betonu dostała się pod styro i nie chce odparować! :evil:

to jeden z tych przypadków budowlanych z cyklu: "tak zawsze robiliśmy i nigdy nie bylo problemów"

jnawet estem w stanie uwierzyć, że wcześniej nie było, bo ludzie zazwyczaj nie budują się tak szyblo. Ta wylewka po roku, dwóch pewnie sama wyschnie..

a mówiłam, psiakość, żeby była folia!

gdybym miala teraz budować ponownie, byłabym bardziej twarda!

pocieszam się, że to jedna z nielicznych rzeczy, których nie zauważyłam w porę... jak tak dalej pójdzie, zrobię się strasznie podejrzliwa! ;)

lo matko, teraz będę musiała znaleźć jakieś panele, z którymi wytrzymam dwa lata! 8)

Przyszłam z blatem :wink: .

http://www2.picturepush.com/photo/a/2206475/640/Dom/P8090606.jpg

Jest klejony, żeby był grubszy, z metalową listwą pomiędzy:

http://www2.picturepush.com/photo/a/2206465/640/Dom/P9280376.jpg

A jak idą testy Sure? Mam nadzieję, że wypadną pomyślnie, bo szkoda by było gdybyś musiała go impregnować i miał stracić tę swoją chropowatość.

Soniko, na razie super, wszystko się zmyło.. jeszcze nie robiłam z olejem, bo zabrałam kamień i poszłam przymierzać Aurę ;)

Bardzo ładnie wygląda ten Twój blat. I chyba sprawdza się w użytkowaniu? A pamiętsz może, jakie mial parametry/cenę? Rozumiem, że kupiłaś 2-kę i pogrubiałaś rant?

Efi, już się chyba przekonuję do wykładzin - położę takie puszyste dywanowe, tylko muszą być przewiewne, żeby odparowywały.. nie będę nawet się starać, żeby to udawalo drewno! ;)

to nawet będzie miło po nich chodzić (zanim się ubrudzą)! ;)

Zrób z olejem koniecznie, zostaw przez noc.

Jaką Aurę :o ?

Blat jest OK, ale były z nim niezłe przeboje, bo ten pod oknem jest na wcisk i pierwszy pękł. Kamieniarz musiał przywieźć drugi. W pięć osób - w tym ja :wink: go tam wpychaliśmy. Jak się udało nie wiem do dziś.

Kupiłam dwójkę, żeby było taniej, ale ceny nie pamiętam.

Zrób z olejem koniecznie, zostaw przez noc.

Jaką Aurę :o ?

:D :D

nie tą świetlistą, w każdym razie! ;)

zdecydowalam się w końcu na zlew Teka Aura, i dzisiaj przymierzałam kolory do siebie - pasuje antracyt!

Blat jest OK, ale były z nim niezłe przeboje, bo ten pod oknem jest na wcisk i pierwszy pękł. Kamieniarz musiał przywieźć drugi. W pięć osób - w tym ja :wink: go tam wpychaliśmy. Jak się udało nie wiem do dziś.

ha, w takim razie koniecznie zamówię z montażem, bo u mnie jest też w roli parapetu!