Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A jakie będą te meble?, bo ja tak sobie ostatnio wymyśliłam, po konsultacjach z taką jedną superową Forumką, co się na rzeczy zna 8) , że zrobię fronty z mdfu lakierowanego i tyle po moim lacobelu... :roll:

a dlaczego lakierowany mdf a nie szkło? ja właśnie skłaniam się ku szklanym frontom w górnych szafkach :roll:

Bo wychodzi duuużo taniej... :roll:

a ja już się nastawiałam na jakąś użytkowo-praktyczną argumentację 8) :wink:

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

była u Cię :wink:

powiem tylko tyle- piekny dom! i to co mi sie bardzo rzuciło w czoy: jak superaśnie komponuje się podbitka z ogrodzeniem. ja tez stawiam na drewniany płot :D

kominek prawdziwy? cos za czysto w nim :p

Kominek prawdziwy, na zdjęciu świętowaliśmy pierwsze rozpalanie, teraz wygląda już bardziej "normalnie".. ;)

dzięki Aka, za mile słowa, mój dom ma jakiś potencjał, jeżeli mi sie uda wszystko wykończyć - a Twój już piękny jest! :D

płot z ogrodzeniem malowane tym samym środkiem, kolorystycznie grają, choc wg. mnie płot za bardzo rustykalny w stosunku do całości domu (ogólnie mógłby taki być w innym zestawie), ale nadal cieszę sie z tego, że drewniany...

a to na dobranoc:

http://img441.imageshack.us/img441/756/dsc04488.jpg

oj piękne!

a kominek.... zazdroszczę!

ale niech sie pali ładnie w nim :)

ale też będziesz miała?

w kominku przepalają, już się pobrudzil, ale dalej mi się podoba... a czy już zdecydowałas się na projekt domku? Pamiętam różne pomysly, ciekawa jestem, co zwyciężyło? ;)

to sie ciesze, bo ja bede miała jako jedyna w okolicy drewniany :D

dziękuje za miłe słowa!

no, ja w sumie też, u nas króluja metalowe, tez niektóre niczego sobie!

ja chętnie oddzielę się trochę od przejeżdżających samochodów, bo poza tym widoku nie blokuje, domek jest na skarpie - i dlatego też w projekcie ogrodu mam roślinki, które trochę osłonią taras..

CUDNE BRYTYJKI,,,choruje na nie....ale ich cena....- z ciekawosci- jesli mozecie to napisz na priv,

aha- i wielkim literami podpisuje sie pod twym ostatnim zdaniem:

napisze po swojemu!!

"Specjalistyczne zadanie- zatrudnij prawdziwego specjaliste= bo ogolnego speca od wszystkiego będziesz musiał zastąpić po wykonaniu jego zadania TY"

CUDNE BRYTYJKI,,,choruje na nie....ale ich cena....- z ciekawosci- jesli mozecie to napisz na priv,

aha- i wielkim literami podpisuje sie pod twym ostatnim zdaniem:

napisze po swojemu!!

"Specjalistyczne zadanie- zatrudnij prawdziwego specjaliste= bo ogolnego speca od wszystkiego będziesz musiał zastąpić po wykonaniu jego zadania TY"

ANNNJA, jeszcze lepiej to ujęłaś - dokładnie o to chodzi!!

ktek niestety drogi, bo bez rodowodu nie sprzedają, przynajmniej ja nie znalazłam... :(

dziewczyny o co chodzi z tymi specjalistycznymi pracami??? :o

ktos coś komus spieprzył???

no to drobny przykład:

już parę miesięcy bujam się z podłogówką, ostatecznie połozona jest chyba dobrze, nawet był projekt z wyliczeniami...

tylko, że - projekt trzeba było przerabiac, bo przez pomyłkę policzyli jak dla terakoty, a mam drewno,

po wygrzewaniu wylewka nie wysłchła, okazało się, ze zegary w mieszaczu chyba źle działają (na ciepłej rurce pokazywały mniej stopni, niż na chłodnej)..

..i ostatecznie okazało się, że co prawda gazu poszło sporo, piec miał 55 stopni, a podłoga chłodna, bo w rozdzielaczu przepływy były ustawione na niską temperaturę!!

i nikt nie zauważył, że coś jest nie tak!

(normalnie jak w reklamie banku - jeżeli coś jest do wszystkiego, to jest do ...)

sure...............rozumiem, że tą podłogówke nie robił Ci fachowiec od podłogówki??? :cry: tylko taki...od wszystkiego??

no bo 1 ekipa robi mi calość, tylko że w skałdzie to ponoc mają fachowców różnych! no i przeciez sprawdziłam, że podłogówkę też robią i robili często... :-?

i jeszcze jakiegoś znanego systemu mieli użyć, i projekt wynegocjowałam i coś tam, coś tam.. no qrczaki, nie dało się lepiej zabezpieczyć przed takimi niespodziankami!..

a tu masz babo placek!