Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Afrodyto, w takim razie musisz pokazywać się częściej!
Będę, choć jakos ostatnio czasu deficyt :-? Choć czasem zaglądam i tylko poczytam :oops: Teraz jestem na etapie słoikowania gruszek i jabłek. Jak sie robi w pojedynkę, to jakoś czas przez palce ucieka :roll: :wink:

z czasem całkiem tak jak u mnie, choć o słoikach nawet nie marzę, bo ciągle się jeszcze wykańczam, ale w domu mam małą spiżarenkę i trochę większy schowek pod schodami w piwnicy, można nastawiac słoiczków i innych, ciekawe, pewnie się w tym temacie rozwinę? :roll:

Afrodyto, w takim razie musisz pokazywać się częściej!
Będę, choć jakos ostatnio czasu deficyt :-? Choć czasem zaglądam i tylko poczytam :oops: Teraz jestem na etapie słoikowania gruszek i jabłek. Jak sie robi w pojedynkę, to jakoś czas przez palce ucieka :roll: :wink:

z czasem całkiem tak jak u mnie, choć o słoikach nawet nie marzę, bo ciągle się jeszcze wykańczam, ale w domu mam małą spiżarenkę i trochę większy schowek pod schodami w piwnicy, można nastawiac słoiczków i innych, ciekawe, pewnie się w tym temacie rozwinę? :roll:

Wiesz...czasem to by się te słoiki w diabły posłało...latem.......ale zimą...fajnie się je wyciąga :wink: Normalnie rewelacyjnie. I buraczki i ogóraski, kompociki, soki i te inne, których pewnie nie nauczę sie robić :wink: Jak już bedziesz spokojnie na swoim, to może Ci się zachcieć mieć coś domowej roboty, z własnego ogródka. Spiżarka, czy schowek przy kuchni to rewelacyjna sprawa. Szwagierka ma spiżarkę 80x100 a ile się tam gratów mieści :roll: mop i szczotka to już musowo :wink:

Tez na to liczę, że w spiżarce się wszystko zmieści, bo teraz chronicznie brakuje mi miejsca. Mój miły twierdzi, że garderobę i tak szybko zapełnimy, ale dla mnie to będzie ulga, zamiast dopychać drzwiczki kolanem, po prostu wszystko pieknie rozwieśić! Może znowu mi się zachce prasowac rzeczy przed włożeniem na półkę! :lol:

A o przepisy na przetwory się do Ciebie usmiechnę w odpowiednim momencie, a nawet w momencie dowolnym, bo do komentarzy można zajrzeć wtedy! :D

Służę przepisami uczynnie :wink: Mało ich, ale są sprawdzone :wink:

Z przyjemnością, szczególnie na ogóreczki poproszę. I jeżeli masz coś fajnego do mięs, np. żurawinę, borówkę?

Zreszta każdy przepis cenny, chętnie spróbuję też nowych, bo przydaje się w kuchni trochę urozmaicenia! :D

...właśnie zamówiłam próbki tkanin zasłonowych w sklepie internetowym, czuję się, jakbym już w domku prawie mieszkała (pomimo braku podlogi).. :wink:

Widziałam Twoje piękne drzwi - nareszcie wiem, co to za kolor! :lol:

Wlasnie siedzialam w zdjeciach i porownywalam kolor okien i drzwi...kurcze inne sie wydaja, a mialo byc to samo :roll: ...mam nadzieje, ze to przeklamanie aparatu fotograficznego i moze jedne zdjecie bylo robione w pelnym sloncu, a drugie w cieniu...

Za 3 tygodnie bede macala osobiscie - nie masz pojecia jak sie ciesze :lol: :lol:

Pinus to sosna! Kiedyś były syropki na kaszel Pini, stad pamiętam. Może nadal są?... ;)

Jakbys gdzies jakies ladne swierki widziala, to daj znac :wink:

U nas na ul. Swierkowej zadnego swierku juz nie ma, a jak bylam dzieckiem to z 10 stalo....chcialbym zgodnie z nazwa ulicy swierki w ogrodzie zasadzic, ale...jak widzisz...znastwo u mnie materii wysmienite... :lol: :lol: :lol:

Jakbys gdzies jakies ladne swierki widziala, to daj znac :wink:

ze swoich projektowanych wstawiłam już dwa pospolite:

http://www.szkolka-szotek.pl/photo/oferta/picea_abies_cupressina.jpg

'Cupressina'

http://lh4.ggpht.com/_7D1MyJsmqe4/Sh_iyOtEcpI/AAAAAAAAMNM/i-d_k_jZBWc/s512/IMGP6443%20Picea%20abies%20%27Ko%C5%84ca%27%20-%20%C5%9Awierk%20pospolity.JPG

'Końca'

ale w projekcie jest jeszcze kilka, tylko nie dokopalam się do zdjęć! Na pewno niedługo wkleję w dzienniku... ;)

Widziałam Twoje piękne drzwi - nareszcie wiem, co to za kolor! :lol:

Wlasnie siedzialam w zdjeciach i porownywalam kolor okien i drzwi...kurcze inne sie wydaja, a mialo byc to samo :roll: ...mam nadzieje, ze to przeklamanie aparatu fotograficznego i moze jedne zdjecie bylo robione w pelnym sloncu, a drugie w cieniu...

Za 3 tygodnie bede macala osobiscie - nie masz pojecia jak sie ciesze :lol: :lol:

No, na razie się nie martw, zdjęcia bardzo zmieniają kolor, oświetlenie również. To zreszta nawet nie chodzi o to, zeby był identyczny, tylko żeby w calości wyglądał dobrze. Okna i drzwi to zupełnie różne płaszczyzny, inaczej załamują światło. U mie ze stolarką porobiło się trochę zamieszania, kolory nie do końca dobrane, ale już się przyzwyczaiłam!.. :roll:

Twój zestaw na zdjęciach wygląda bardzo dobrze!

Z przyjemnością, szczególnie na ogóreczki poproszę. I jeżeli masz coś fajnego do mięs, np. żurawinę, borówkę?

Zreszta każdy przepis cenny, chętnie spróbuję też nowych, bo przydaje się w kuchni trochę urozmaicenia! :D

...właśnie zamówiłam próbki tkanin zasłonowych w sklepie internetowym, czuję się, jakbym już w domku prawie mieszkała (pomimo braku podlogi).. :wink:

Byłam tu przed chwilą a już tyle postów natrzaskane :o :o :o :wink:

No kochana trafiłaś........ogóreczki akuratnio do dziś sępię od mamy. Ona robi wszystko z głowy, ale spoko, zapytam :wink: Ale paprykę, buraczki, na tej samej zalewie robię i są pyszne :wink:

sure chyba zostaniesz moim guru od roslinek :) co zobacze jakies nowe zdjecia u Ciebie to tez od razu mi sie to zamarzy :wink:

a tak po prawdzie to ze mnie jest wzrokowiec i leniwiec. lubie poogladac zdjecia niekoniecznie sie do tego przykladajac.

u nas projekt ogrodu ma byc w tym tygodniu, przed wyjazdem chcialabym jeszcze troche drzewek podosadzac.

pozdrawiam.

Byłam tu przed chwilą a już tyle postów natrzaskane :o :o :o :wink:

No kochana trafiłaś........ogóreczki akuratnio do dziś sępię od mamy. Ona robi wszystko z głowy, ale spoko, zapytam :wink: Ale paprykę, buraczki, na tej samej zalewie robię i są pyszne :wink:

Paprykę poproszę od razu! A i buraczkami nie wzgardzę!..

sure chyba zostaniesz moim guru od roslinek :) co zobacze jakies nowe zdjecia u Ciebie to tez od razu mi sie to zamarzy :wink:

a tak po prawdzie to ze mnie jest wzrokowiec i leniwiec. lubie poogladac zdjecia niekoniecznie sie do tego przykladajac.

u nas projekt ogrodu ma byc w tym tygodniu, przed wyjazdem chcialabym jeszcze troche drzewek podosadzac.

pozdrawiam.

no, jak będziesz miała projekt ogrodu, to będzie podstawowa kopalnia pomysłów (pzrynajmniej tak jest u mnie) :D

Dawno Cię nie było, Junono, fajnie, że zajrzałaś!

Ja tez chyba jestem wzrokowcem i dlatego te wszystkie zdjęcia sobie wklejam, przynajmneij mam pojęcie, jak to będzie wygladało i mogę wybrać, czy wolę to, czy to. A do tego jeszcze chyba jestem dość wytrwała w poszukiwaniach, przynajmniej odkąd buduję ten dom, ta cecha mi się ujawnia. Wyszukiwanie zdjęć cieszy, bo od razu jest ładnie... ;)

ale zupełnie nie wiem, kiedy to wszystko będe realizować, mam nadzieję, że przynajmniej część w tym roku, np. trawnik? :roll: