Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ogród zapowiada się fantastycznie.. Nie napisałaś Sure kto projektował ogród, ale szpiedzy działają ostro i uprzejmie doniesli,że to Elfir .

Elfir a może i mi pomożesz wykombinować cos fajnego w moim ogródku?

Ależ napisałam - że Elfir! :D

Alunek, kiedy się przyglądam Twojemu ogródkowi, wydaje mi się juz całkowicie skończony i doskonały. Może zmienię zdanie, gdy sama będę na tym etapie? ;)

Czemu myślisz o płycie ceramicznej? Jakieś przeciwskazania?

Jesli nie to tylko indukcja. Ja mam Tekę.

myślałam o ceramicznej, bo w wątku o płytach (i na ceneo w opiniach o wybraanej przeze mnie indukcji Electroluxa) narzekali, ze hałasuje. A ceramiczną mam teraz i przyzwyczaiłam się do tego, ze trzeba zsuwać garnek, żeby nie wykipiało, czy itp. Ostatecznie przemyslałam to wzdłuż i wszerz i chyba indukcję kupię, możliwe, ze tę samą, którą planowałam..

A który model Teki i jak się sprawuje?

Może jednak zastanowię się nad Teką, bo mam zlew z tej firmy. Tylko napisy będą inne, co może nie za bardzo estetyczne (piekarnik mam w wyspie pod plytą, a nie w słupku)..

Indukcja to nie tylko "dźwieki". To najmniejszy problem. Ja swojej płyty nie słyszę. Żadna z niej rewelacja, prosta płyta. Indukcja to bardzo szybkie gotowanie i mniejszy pobór energii. Gdy potrawa wykipi płyta sie wyłączy także. Indukcja to czyste gotowanie. Dla mnie ma jednak znaczenie jej szybkość. Mniej czasu spędzam przy kuchni.

Na indukcje trzeba mieć odpowiednie gary ale obecnie to nie problem bo można kupić w dobrych pieniądzach.

Indukcja to płyta "chłodna". Nie oparzysz się. No chyba że przyłożysz dłoń pod garczek zaraz po wyłączeniu płyty :wink:

Dla mnie wydziwiane programy i inne bajery to wyrzucenie pieniędzy których ja i tak nigdy nie mam za wiele :lol:

Podpisujem siem rencyma i girami...sorrry...nogami mialo byc...wlasnie bylam na telefonie z Kaszubami :wink:

:lol: :lol: :lol:

Sure, a ja nie wiem co mam za cudo w kuchni :oops: nazywa sie Bomerg...kupilam razem z domem i tak jest...instrukcji nie ma, wiec nazwy modelu nie znam....dla mnie wazne ze dziala i znosi moje pseudokulinarne zapedy :lol: :lol:

Tez Ci wczesniej mowila, ze nie kupuj tej z milionami guzikow, ktorych nigdy nie wykorzystasz :wink:

Usluznie wracam w moje krolestwo....

Maja

Ogród zapowiada się fantastycznie.. Nie napisałaś Sure kto projektował ogród, ale szpiedzy działają ostro i uprzejmie doniesli,że to Elfir .

Alunek, kiedy się przyglądam Twojemu ogródkowi, wydaje mi się juz całkowicie skończony i doskonały. Może zmienię zdanie, gdy sama będę na tym etapie? ;)

Moja kochana jesteś niestety w błędzie. Mojemu ogródowi daleko jeszcze do doskonałości. Ciągle coś wsadzam... przesadzam, a czasami nawet oddaję w tzw. dobre ręce. A wszstko to dlatego,że nie mam żadnego projektu "pisanego" , tylko moją wyobraźnię.. Ostatnio coraz częściej zastanawiam się nad skorzystaniem z pomocy fachowca.

Moja kochana jesteś niestety w błędzie. Mojemu ogródowi daleko jeszcze do doskonałości. Ciągle coś wsadzam... przesadzam, a czasami nawet oddaję w tzw. dobre ręce. A wszstko to dlatego,że nie mam żadnego projektu "pisanego" , tylko moją wyobraźnię.. Ostatnio coraz częściej zastanawiam się nad skorzystaniem z pomocy fachowca.

Ja na razie mam tylko ogród papierowy, ale jestem zadowolona. podoba mi się, że są uwzględnione także wymagania gklebowe i wodne roślin, grupy obok siebie mają podobne wymagania, łatwiej będzie je nawozić, czy podlewać. Mam nadzieję, że w tym roku jeszcze cokolwiek uda mi się z tego zrealizować (choć jak patrzę, ze różne plany i terminy po kolei pękają, to jestem sama nie wiem)

Tak dosłownie odpowiedział mi jeden, po złożeniu zamówienia. Co do innych, jeszcze nie wiem, porozsyłałam trochę zapytań, jutro sie pewnie okaże (ale pozostali podawali dłuższe okresy oczekiwania)...

...i jeszcze zajrzę jutro do UM sprawdzić, jak z tym numerem, może chociaż powiedzą mi, jaki będzie?!? :roll:

tak czy inaczaj ten sprzęt kupimy, tylko najwygodniej byłoby go odebrać w miejscu docelowym. Trochę mnie zdziwiło, że sa tacy sztywni i nie da się tak prostej sprawy załatwić (nawet proponowałam sklepowi, że wywieszę kartkę z numerem działki, ale to wg nich nie jest dokładny adres!)...

za to w końcu blat zamówiłam, jutro jadę wpłacić zaliczkę!