Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ciekawa jestem, czy wybrałaś już płytę indukcyjną?

Kolory bardzo ładne, a propozycje do ogrodu częściowo sobie odgapię, mogę?

Pozdrawiam

Ja o ogrodzie , to nawet jeszcze nie marzę :(

Ale też mam obawy, bo ja do roślinek, to tylko doniczkowych mogę przyłożyć rękę, ale wybrać coś do ogrodu, to chyba za wysokie progi :(

Wróciłam właśnie z budowy. Biorąc pod uwagę nasze zaangażowanie w ostatnim okresie, powinno wszystko być wykończone na blysk!

Testowałam dzisiaj DGP (czyli rozprowadznie gorącego powietrza z kominka). Buczy paskudnie, inaczej tego nie mozna nazwać. Jest bez regulacji, myslimy, w jaki soposób poradzić sobie z kłopotem. Moze wystarczy wstawić cos w rodzaju "ściemniacza" świateł, czyli regulatora mocy, zeby tioto mozna było skręcić? :roll:

Witaj Megano! :D

Niestety, nie liczyłam kosztów. To bardziej zależalo od technologii, jaką stosował nasz wykonawca. Montuje się szybko, ale ma tez wady, przy takiej konstrukcji stropu płyty pracuja, na razie gdzieniegdzie pojawiły się pękniecia. Zobaczymy, czy to ustanie z czasem, czy w kółko będą rysy? :-?

Pewnie wolałabym tynki tradycyjne, ale mam to, co mam. Z maszynowych gipsowych tylko przypadkiem nie wybieraj na ściany lekkich, bo nieitrwałe, z tego co słyszałam.. :roll:

Sure - dzięki za odpowiedź, to chyba się zastanowię nad zwykłym tynkiem jednak :)

Coby to nie znaczyło :lol: :lol: :lol:,,bo jeszcze nie wiem co chcę :(

Ciekawa jestem, czy wybrałaś już płytę indukcyjną?

Kolory bardzo ładne, a propozycje do ogrodu częściowo sobie odgapię, mogę?

Pozdrawiam

Ja o ogrodzie , to nawet jeszcze nie marzę :(

Ale też mam obawy, bo ja do roślinek, to tylko doniczkowych mogę przyłożyć rękę, ale wybrać coś do ogrodu, to chyba za wysokie progi :(

Aniahubi, wybrałam płytę - tę samą, co Ty! :wink:

No, prawie tę samą, bo z suwakami. Zobaczę, czy będą mnei wkurzały. Skończyło się tak naprawdę na pierwszym wyborze (no i po co robilam takie zamieszanie??). A jakich garnków używasz i jak się sprawdzają? Na razie mam ikeowskie, które sprawdzają się na ceramicznej, ale różnie o nich czytałam..

...i mozesz sobie spokojnie zgapiac roślinki, powymieniamy się doświadczeniami po jakims czasie! :D

Megana, chyba nie będzie tak źle? Ja tez na razie ćwiczę na doniczkach, a zważywszy na fakt, że do ogrodu rodziców miałam lekką awersję w młodym wieku (no bo to dodatkowe obowiązki), to doświadczenia nie nabyłam!.. ;)

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: niestety nie.

Ale za to nie nadążamy z naszymi tynkarzami :o, robią szybciej niż jesteśmy w stanie przygotować pomieszczeń z gotową elektryką ... i weź tu dogódź inwestorom :lol:

No, taki stres to ja lubię! :lol:

Dobrze Ci to zrobi po poprzedniku (ciągle obecnym, jak rozumiem?), bo już miałas nastrój chyba "w dolnej strefie stanów średnich".

Ja przynajmniej przestałam czuć ochotę, żeby kogoś zamordowac, to jest postęp! ;)

jesli wszystko się uloży, to za miesiąc będzie jak w niebie. Patrząc na stare zdjęcia, postęp widac ogromny, ale ile jeszcze przed nami, sama nie wiem, bo wiele niewiadomych, wiele rzeczy może się nie udać...

btw, to moze dobrze, ze się nie widujecie? Chyba, ze cos jeszcze jest do ustalania?..

Przez to, że coś innego tak dobrze się realizuje to oni zeszli na plan dalszy. Będzie bardzo niemiło przy rozliczeniu (bo on chyba nadal myśli że kara jest ustalona na 10 tys. a przez to ze nie dotrzymali kolejnego ustalonego terminu to ustalenia są nie aktualne), ale co tam.

Super, że u ciebie takie postępy. To nadzieja dla nas "tych przed wykończeniówką" że kiedyś to się wreszcie zakończy.

Tofee, gdyby tak dało się naprawdę korzystać z cudzych doświadczeń, nie miałybyśmy takich niemiłch niespodzianek. Ale jeżeli tylu przezyło, pocieszmy się, ze my też!

Ostatnio uczę się, ze mało skuteczne są same awantury, przede wszystkim trzeba mieć wiedzę i być asertywnym...

Awantura z naszym wykonawcą to nie krzyki bo to już od dawna nie pomaga a szkodzi. Dyskutujemy i tłumaczymy nasze racje.

Jednak denerwuje mnie, że traktujemy go po partnersku, jak on tak z nami pogrywa.

Ale oliwa sprawiedliwa, życie wystarczająco go dotyka, podobno ludzie mu zwiali i mając rozpoczęte 4-5 budów nie ma ludzi. Jak tak prowadzi business to musiało się tak skończyć. Oby tylko wreszcie u nas zakończył te kilka drobiazgów.

Ale to takie szczególne partnerstwo, na budowie naprawdę poświczyłam sobie stawianie ludziom granic... było o tyle łatwiej, ze przez długi czas nei było kłopotów, a trudniej, bo moja ekipa naprawdę sympatyczna, mozna byłoby się z nimi kumplowac...

Dobrze, ze macie umowę, co na piśmie określa, gdzie sa te "granice"...

Aniahubi, wybrałam płytę - tę samą, co Ty! :wink:

No, prawie tę samą, bo z suwakami. Zobaczę, czy będą mnei wkurzały. Skończyło się tak naprawdę na pierwszym wyborze (no i po co robilam takie zamieszanie??). A jakich garnków używasz i jak się sprawdzają? Na razie mam ikeowskie, które sprawdzają się na ceramicznej, ale różnie o nich czytałam..

...i mozesz sobie spokojnie zgapiac roślinki, powymieniamy się doświadczeniami po jakims czasie! :D

Ja też często tak robię - coś sobie upatrzę, ustalę z mężem zakup, a potem zaczynam: szukać, sprawdzać, kombinować...ale on mnie ustawia do pionu :wink:

Garnki mam z Emalii Olkusz takie zwykłe, emaliowane - mieszkałam 10 km od Olkusza i sobie kupiłam :wink: Za to patelnie kupiłam nowe w jakimś hipermarkecie - jedna to Tescoma Spiral, druga nie mam pojęcia :roll: Natomiast te Tescoma były znacznie tańsze od tej drugiej firmy, a pracują tak samo cicho.

Dużo ci jeszcze do przeprowadzki brakuje?

Alunek, nie mam żadnej firmy do reaalizacji ogrodu. Prawde mówiąc, mam już trochę dość firm, które coś mi realizują, mam nadzieję, ze szybko realizowanie skończa i sobie pójdą... ;)

Myślę, ze będziemy zakładac ogród sami. Co do trawnika, nie wiem, teoretycznie jesteśmy umowieni na wykonawstwo, ale różnie moze być!

Ostatnio miły stwierdził, ze sam będzie robił murek i ścieżki, ale możliwe, ze straci zapał i kogoś wynajmiemy..

A czy miałas jakąś firmę wykonawczą? Bardzo mi się Twoje roślinki podobają, no i to, że mieszkasz i możesz sobie sama wszystko urządzać.. :D

A ja to wszystko sama wymyślam i realizuję... Jestem jak szampon w odżywką :D :D :D

:wink:

Pozdrawiam serdecznie :wink: