Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zrobię mnóstwo, ale wstawię pewnie wioczorem, bo dzis ma wiać i pojedziemy z miłym na deskę od razu po budowie...

to znaczy, on na deskę a ja na plażę, bo bo umiem pływać tylko w wybranych warunkach!

nie może byc za zimno, ani za gorąco, wiatr musi być nie za mocny, bo trapezowi za bardzo nie ufam, itp. ;)

no wstyd się przyznać, ale za bardzo tego nie umiem... :oops:

Dzień dobry

Wprawdzie dopiero pierwszą stronkę przebrnałem , ale napisze juz teraz . Potem mi się wszystko kiełbasi . Bardzo udany indywidualny projekt . Duży salon (hmmm taki jakby połączony z jadalnią) , duże sypialnie , dwie łazienki (to podstawa udanego pomieszkiwania w domku ) . Ta nierówności terenu w pewnym sensie ograniczyła Wam pole manewru ale z drugiej strony otwarła nowe możliwości . Podoba mnie sie ten układ z garaże i częsciowym podpiwniczeniem . Kanaliza to dla wykonawcy u Was to była chyba bajka .

Z tego co doczytałem a nie mam pewności . Czy Ty masz okna drewniane czy też zle zrozumiałem ?

Dachóweczka w kształcie podobna do naszej , ładnie się prezentuje .

Kominy poniżej lini szczytowej dachu . Też się nasłuchałaś , że tak nie powinno być , że to bubel budowlany , etc....

Podbitka , tu też nie mam pewności czy dobrze widzę . Tworzywo sztuczne ? Jeśli tak to można spytać z jakiej firmy ?

Na razie tyle , spowrotem zagłebiam się w lekturę .

Dzięki, Fenix! :D

Wyjaśniam naprędce, bo zaraz uciekam, pooglądam te kominy też! Podbitka drewniana świerk, okna drewniane meranti (nie wiem, czy warto). O kominach nikt nie pisnął - czy coś mam reklamować? Sprawdzę, czy to architekt, czy wykonawca??

Pisz, pisz - lepiej, zeby szybciej mi się oczy otworzyły!

Zmęczyłem drugą stronkę .

Ja też przyuważyłem że podbitka jednak drewniana .

Ciekawy parapet macie .Podoba mnie się , taki w starszym stylu ( oczywiscie w moim spaczonym mniemaniu). My jeszcze się nie zdecydowaliśmy jaki .

Na temat drzwi się nie wypowiadam , nie mamy zupełnie koncepcji w tym temacie . Zostawiamy se to na sam koniec.

Płotek też ładny . Małży się jakieś pseudo kute dziadostwa podobają .

Szafka z jeżykiem , pociesze Cię , większośc tak ma , ja również (chodzi o dom w któruym aktualnie pomieszkuję).

Brama garażowa , musieliście mieć gotową wylewkę przeed montażem . Bo nasz docelowy wykonawca stawia takie wymagania ?

Pstryczki mnie się podobają . Ładne , nie wiem co małża wymysli w tym temacie .

Co do kominów , to w końcu technika i wiedza budowlana poszła troszkę do przodu i obecnie większość nowo stawianych budynków ma kominy jak Ty czy ja . Niestety do wielu ludzi to nie dociera i od razu ferują wyroki że to zle . A nieprawda .

No to teraz czas na trzecią stronkę .

Opaskę mam w planie zrobić z dwunastek lub coś w okolicach tego rozmiaru . Na samą myśl o tych godzinach klęczenia przy tych małych rozmiarach , słabo mi się robi .

Z tego co widzę kocioł masz chyba gazowy ?

Zlewy , się nie wypowiadam , zostawiam to w gestii połowicy.

Kabiny prysznoicowe z bardzo płytkim brodzikiem w ogóle mi się nie widzą ale ja to wiadomo , męski spaczony gust .

Co do ogrodu , zaczynam dojrzewać do decyzji w sprawie powierzenia tego jakiemuś projektantowi . Oczywiscie tę część przed domem , tę za w głowie mam . No i zaznacze z góry jakie typy drzew i roslin mi się tam widzą.

No udało się .... zainfekowałem kolejne komenty .

Hej masz ładny awatar ;-)

Testowałam dzisiaj DGP ....

ja w pracy prowadzę pilotaż DGP i właśnie je testujemy :D

ale służy nam zupełnie do czegoś innego :D jest to Data Gathering Portal

czyli elektroniczny magazyn dokumentów :D

...i co my na to, Assir, hmm?

jest śliczny !!!!!!!!!

i ładne roślinki powklejałaś...

skorzystam z twojej pracy i pospisuje sobie nazwy niektórych :D

Fenix, to mnie pocieszyłeś, myślałam, że z kominami też będzie jakiś problem. Myślimy, że może okazać się konieczne wstawienie do komina "kominkowego" czegoś, co poprawi ciąg, na razie nie wiem, czy okaże się potrzebne?

Brama garażowa , musieliście mieć gotową wylewkę przeed montażem . Bo nasz docelowy wykonawca stawia takie wymagania ?

Pstryczki mnie się podobają . Ładne , nie wiem co małża wymysli w tym temacie .

Wylewka była konieczna, ale płytek jeszcze tam nei było, później położone. I było ok...

...a pstryczki fajne, ale kosztowne. Fakt, ze robią efekt. Na razie nie są pozakładane osłonki, ale i tak jest ładnie. Niestety po zamontowaniu drzwi wydają mi się trochę nie w tym miejscu, za blisko futryny, wkleję zaraz w dzienniku...

Kocioł mam gazowy, na razie sprawuje się świetnie (ale jeszcze nie ma zimy ;) )

Kabiny prysznoicowe z bardzo płytkim brodzikiem w ogóle mi się nie widzą ale ja to wiadomo , męski spaczony gust .

:D :D :D

a to się cieszę, że w moim domu męski i kobiecy gust w brodziku się zgadzają... ;)

u nas wcale nie będzie brodika, odpływ liniowy... może pożałuję przy sprzątaniu?? :roll:

No udało się .... zainfekowałem kolejne komenty .

no bardzo solidnie wszystko skomentowałeś!! Jestem pod wrażeniem!

a co do drzwi wewnętrznych - lojalnie uprzedzam, ze nikomu nie dam się przekonać, że nieładne!

(gdyby ktoś przypadkiem wpadł na tak zaskakujący pomysł?!?)

Testowałam dzisiaj DGP ....

ja w pracy prowadzę pilotaż DGP i właśnie je testujemy :D

ale służy nam zupełnie do czegoś innego :D jest to Data Gathering Portal

czyli elektroniczny magazyn dokumentów :D

hehe, to mi się zupełnie nie kojarzy z kominkiem! I jestem przekonana, że to raczej nie buczy w przeciwieństwie do mojego? :wink:

muszę coś zrobić z tym buczeniem, mimo wełny mineralnej za bardzo rezonuje...

...i co my na to, Assir, hmm?

jest śliczny !!!!!!!!!

bardzo ciekawa jestem tego kota, jeśli nic nie przeszkodzi, za tydzień będzie u nas! :D

i ładne roślinki powklejałaś...

skorzystam z twojej pracy i pospisuje sobie nazwy niektórych :D

nie ma sprawy, bardzo mi miło! :D