Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Machaj - bo ładniuni jest :) Ja mam Vitodensa 333F. I przezył zimę i teraz już go bujnęłam przed podłogami. Fajnie się go obsługuje jednym guziczkiem :)

P.S. bardzo ładne drzwi. :)

No, brzydki nie jest, ale ciężki trochę, za dużo nie pomacham! ;)

333F to dwufunkcyjny? To na pewno mniej miejsca zajmuje, niż mój z zasobnikiem! Ciekawe, czy jest tak wydajny, jak go opisują, sprawdzałaś?

Dzieki, Nefer, nareszcie ktos zauważył drzwi! :lol: :lol:

Fajny jest kociołek. Tak dwufunkcyjny, ma wbudowany zasobnik.

Jest niezły - w chłupie cieplutko w moment (50 % podłogówki mniej więcej). U mnie spora kubatura, ale po pierwszym sezonie grzewczym byłam zadowolona z rachunków. Teraz - jak grzał tylko wodę, a jeszcze nie mieszkamy , to pomimo kąpieli po robicie na działce zużycie było śmieszne - praktycznie tylko opłaty stałe. Zobaczymy jak będzie w tym sezonie, kiedy chałupka już wysuszona.

Na razie jestem bardzo zadowolona.

A swoich drzwi już się nie mogę doczekać,więc zazdroszczę :):). Ładne - takie oszczędne w formie i eleganckie są .. Lubie takie.

Dobijajcie mnie dalej swoimi wypasionymi kociołkami....

No dobra , przyznam się . No mnie się nie podobają takie drzwi odrobinę przeszklone z witrażem lub czymkolwiek innym ze szkła . Jedyne co uważam za niezbędne ze szkła w takich drzwiach to kuklok, judasz czy jak to tam w róznych regionach nazywają . :roll:

Dzień Dobry wszystkim .

Witajcie!

Wstać dziś nie mogłam, chyba naprawdę przyszła ta jesień. Mała dawka energii potrzebna ;)

http://e-kartki.net.pl/kartki/18/141.jpg

A potem znowu w ten kołowrotek praca-budowa-dom. A wykańczalnia już naprawdę blisko końca, jeżeli się coś nie zbiesi!

My szybkę (i to niedużą) mamy tylko w drzwiach wejściowych, a wewnątrz w piwnicznych. Miły uparł się, że nie chce. Ostatnio po wrażeniach z użytkowania pomieszczenia, które miało drzwi szklane w toalecie chyba mu przyznam rację! ;)

Ale ta kawa już prawie pusta jest :(

U mnie małża też forsuje dzrzwi wewnętrzne z szybkami (jakieś skłonności do ekshibicjonizmu czy co ?) . Ja osobiście jestem na drzwi z szybą/ką jestem uczulony . Do dzisiaj mam bliznę na ręce z dzieciństwa po tym jak mi zatrzaśnięto takie drzwi przed nosem - nie wyhamowałem . :-?

wow, drzwi ładniutkie, zaczyna sie coraz bardziej po domowemu robic :)

a kocisko przecudne.

mam na wydaniu ladnego trikolorka, takze jezeli ktos jest chetny z małopolski to moze byc nawet z dowozem, i drugiego troszke wiekszego buraska z bialym (tzn mama ma bo mowi, ze 4 koty to juz za duzo :lol: )

sorki za prywate, ale tak mi sie przypomnialo, jak zobaczylam Assira.

a zdjecia traw extra, juz mi sie takie marza :oops:

Hej Sure,

Fajne zakupy kuchenne i drzwi tez :lol: Ja tez nie lubie wewnetrznych drzwi z szybkami. Po to laduje wszedzie wielkie okna by bylo w chalupie doswietlone :lol:

A jak rozmawiacie o piecach...to Junkers - jaki jest? bo mi zaproponowano dwufunkcyjnego z 42litrowym zasobnikiem..i nie wiem...zima ma grzac podlogowke a latem dawac nam ciepla wode i tyle. :wink:

Wydaje mi sie, ze Nefer ma podobna funkcje. Musze go oblukac na internecie :lol:

Maja

Uff, dobrze że na kawę zdążyłam, też nie mogłam rano się zebrać :D

Drzwi bardzo ładne, też chciałam pełne, ale mąż się uparł na przeszklone.

W sumie nie jest źle i faktycznie - górny korytarz dzięki temu jest jasny, nawet jak drzwi do pokoi są zamknięte. Szybki mamy małe i matowe, więc nic przez nie nie widać.

Pełne drzwi są tylko do pokoju, który docelowo będzie telewizyjno-rozrywkowy - żeby lepiej hałas tłumiły :wink:

Aniahubi, bardzo ładne te Twoje drzwi, też kiedyś mi się takie podobały, o mało nie kupiłam! A te moje teakowe bardzo będą pasowały do podłogi, po jej zaolejowaniu...

(mam nadzieję)

Maja, kiedyś też mi junkersa poecali, podobno efektywny, dobrze grzeje. Dla takich potrzeb powinien wystarczyć. Ale też mam sprzeczne dane na temat kosztów, podobno jednofunkcyjne w użytkowaniu tańsze, jak twierdzą niektórzy. Nie mam wiarygodnych danych do porównania... :-?

Nefer ma dwufunkcyjny, wygląda, ze jest jest baardzo ok!

Jest oddzielny wątek o kotłach gazowych, bardzo pożyteczny, w odpowiednim momencie śledzilam (potem mogę odnależć)

Junono, fajnie że zajrzałaś. Kotki w trzy koloorki mi się też podobają, miałam takiego w dzieciństwie i był bardzo madry. Assira będę mieć w sobotę, ciekawe, co z niego wyrośnie? :roll:

a teraz całkiem spokojnie wypiję sobie trzecią kawę... :D