Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj sure :lol:

matko ale mam zaległości w czytaniu :wink:

drzwi superowe!!!

jak Ci sie udał sobotni wypad na deske???

Ala, mnie się udał wyśmienicie - przeczytałam prawie cały Czystopis Łukianienki! ;)

zrobiłam tez kilka zdjęć mojemu miłemu, który smigał po falach (i kilku innym, nie wiem, czy miłym, ale mieli podobne żagle)

...no za duży wiatr był, żebym miała próbowac pływania, nie umiem za bardzo. Mam mocne postanowienie na przyszły sezon!.. :lol:

Ładne drzwi, takie jak lubię, pełne :lol:

I zawiasy mają ładnie chowane :lol:

w rzeczywistości mają przyjemniejszy kolor, a moze ja już jestem zakręcona?

właśnie wróciłam z budowy, posiedzieliśmy ze znajomymi przy kominku. Mamy kawałek podłogi, klej od parkietu śmierdzi, wszędzie pełno pyłu... ...ale - było super! :D

A cegły w kuchni były szare, po namyśle kazaliśmy przemalować na bialo - dużo lepiej wyglądają...

Maja, kiedyś też mi junkersa poecali, podobno efektywny, dobrze grzeje. Dla takich potrzeb powinien wystarczyć. Ale też mam sprzeczne dane na temat kosztów, podobno jednofunkcyjne w użytkowaniu tańsze, jak twierdzą niektórzy. Nie mam wiarygodnych danych do porównania... :-?

Nefer ma dwufunkcyjny, wygląda, ze jest jest baardzo ok!

Jest oddzielny wątek o kotłach gazowych, bardzo pożyteczny, w odpowiednim momencie śledzilam (potem mogę odnależć)

:wink:

Mam ten sam problem :lol:

Dopisalam sie juz kiedys do ktoregos z watkow, ale mnie olano :wink:

Ja mam piec dwufunkcyjny teraz (jakies angielskie cudo) i zasady dzialania z teorii znam, ale ten Junkers co mi proponuja to jest dwufunkcyjny co ma jeszcze dodatkowo ten maly zbiornik na wode, by ciepla zawsze trzymac w obiegu...

Obecnie czekam te pare sekund i jestem do tego przyzwyczajona, wiec czapka z glowy mi nie spadnie, jak nie bedzie natychmiast, a nie wiem, czy jest to taka wielka roznica by wydawac na ta opcje dodatkowe €€ :wink:

No ale na moj dylemat nikt nie potrafi mi odpowiedziec we wontku o kotlach gazowych :lol: :lol:

Ide popijac herbate :lol:

Maja

Chyba w tym wewontku pisałam:

http://forum.muratordom.pl/jaki-piec-kociol-gazowy,t122326-600.htm

ale nie jestem pewna, bo minęły lata świetlne od tamtego czasu, czyli parę miesięcy, piec mi się już sam znalazł, podejrzewam, ze wykonawca dostał korzystną cenę na piec, ale nie przewidział, że podłączenie też kosztuje (wkład do komina i takie tam)...

i tyle na dziś, bo już stało sie jutro! ;)

Witaj Sure , nadrabiam zaległości, tj. czytam i oglądam.

Jak czują się wylewki? Kładziesz podłogi czy nadal czekasz?

Z tego co piszesz, to widzę,że obie jesteśmy takimi samymi "pogodowymi" windserferkami :wink: Ja również trochę pływam/pływałam, ale tylko jak słabo wiało :D :D

Po prawdzie to od dwóch lat nie wskoczyłam w piankę. Od kiedy małżonek zdradził windserfing dla motorów, to jakoś nie po drodze nam do Chałup :cry: a szkoda :evil:

Nie tracę jednak nadzieii :wink:

Pozdrawiam ciepło :D

Szkoda, szkoda, Alunek, bo może byśmy się tam spotkały na 'surfowaniu'? ;)

Mój mąz ma wiele zainteresowań, motor to będzie kolejne, ale na razie wstrzymał się do ukończenia budowy z ich realizacją. Wystarczy, że mamy zabytkową DS-ę, która czeka na garaż.... ;)

a na budowie? Podłogi się robią, dziś może nadjedzie wydruk do łazienki, a zaraz dzwonię do stolarza, kiedy szafy!... hmm, wczoraj siedzieliśmy przy kominku i wydawało się, że już mieszkamy! :D

efekt końcowy może być jutro, jezeli cos się nie pochrzani z logistyką... :wink:

stolarz umówiony, armatura ma dojechać, tylko lampkę zamontować i podświetlać!

ktos wie, jakie transformatory nie buczą? i świetlówki?

mam świetlówki w obu łazienkach, obie bucza jak pszczółk, albo nawet bąki - albo je wymienię, albo nie będę włączać!

może znowu mi wykonawcy "oszczędzil"i na materiale? :evil:

Hejka :)

Przybieglam do Ciebie kierowana generowana u Efi ciekawoscia dotyczaca blatu kuchennego :p To satyna? Jaki kamien? Piekny - taki wlasnie bym chciala :) A jak testy zdaje, to juz w ogole jest grejt :D

Bardzo mi sie w ogole u Ciebie podoba, piekny kolor okien, piekne plytki wybierasz, a ogrodzenie jest po prostu miodzio :p I kotecek slodziutki! :lol:

Mam pytanie - jaki masz wklad kominkowy? Bo wyglada mi na taki, na ktory sie zasadzam... ;)

Ala, fotki już dzisiaj by były, tylko aparatu zapomniałam! :-?

No bo już jest położona podłoga na dole, co robi wrażenie - pomieszczenie się powiększyło!

i podwieszona miska w małej łazience, co wiekiego wrażenia nie robi!

wydaje mi się ciut nisko, dolna krawędź na 38 cm i od spodu wchodzi w światło cokolika - czy to nie za nisko? na jakiej wysokości macie, napiszcie?

do moich smietankowych płytek próbowałam dobrac fugę - chyba skończy sie na białej, zamiast jaśminowej (ale będę psioczyć na nią pewnie) :roll:

DorciaIQ, wkład to varia bh, podobny był kfd linea

jest bardzo fajny, choć już nie tak nieskazitelny jak za pierwszym razem! ;)