Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

my chcieliśmy z klamką, ale dostaliśmy lepszą ofertę (nieaktualną już niestety) na bez klamki i się do niej przekonaliśmy i nawet byliśmy zadowoleni. a teraz jak mamy wybór to z powrotem nie wiemy. najlepiej jakby kto zadecydował za nas :lol:

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chciałabym jakieś egzotyczne. W Castoramie nawet juz oglądałam, chyba mają najtaniej. Dowiadywałam się również w firmie DLH , która specjalizuje się w tego typu tarasach, jaki byłby wstępny kosztorys i .... i niemal dostałam zawału serca. Wcenili mój taras (19 m kw. ) na blisko 8 tys. netto. Myślę,że kupię drewno sama a całą robotę zrobi mi stolarz albo cięśla. Majstrowie , którzy robili podbitkę są zainteresowani.

Ile kosztuje modrzew i gdzie można kupić go w naszym województwie? Masz rozeznanie?

O, to jesteśmy z jednego województwa?... :D

Na razie niestety osobistego rozezanania nie mam, wyszukuje mi wyykonawca, mogę podpytać przy okazji. W sumie każde drewno z czasem patynuje, przy Castoramie widzialam egzotyki tarasowe, musiały już dłużej tam wisieć, bo kolory się ujednoliciły... ostatecznie zresztą zobaczymy przed wykonaniem, która oferta będzie najbardziej sensowna....

Hmm, w czyim dzienniku były szarości na elewacjach?... :-?

:D :D ... w moim... :D :D :D zapraszam

A cegiełka super i faktycznie do szarości pasi...

O, dzięki serdeczne! :D

już idę podziwiać... ...a pochwalisz się, jaki to tynk?

Zajrzałam do swojego dzienniczka i mało mam coś tam zdjęć domku "w tynku" :roll: , to wrzuciłam jeszcze jedno w zimowej scenerii. Kolory tynku mam dwa, bo ten jasny, na gzymsie i wokół okien zimowego ogrodu, to też szary 8) Kolory mogę Ci podać jutro, bo wiaderka mam na budowie. Cały system tynku był firmy Caparol.

Hmm, w czyim dzienniku były szarości na elewacjach?... :-?

:D :D ... w moim... :D :D :D zapraszam

A cegiełka super i faktycznie do szarości pasi...

O, dzięki serdeczne! :D

już idę podziwiać... ...a pochwalisz się, jaki to tynk?

Zajrzałam do swojego dzienniczka i mało mam coś tam zdjęć domku "w tynku" :roll: , to wrzuciłam jeszcze jedno w zimowej scenerii. Kolory tynku mam dwa, bo ten jasny, na gzymsie i wokół okien zimowego ogrodu, to też szary 8) Kolory mogę Ci podać jutro, bo wiaderka mam na budowie. Cały system tynku był firmy Caparol.

Bardzo poproszę. Fajny domek Ci się buduje, jak już zrealizujesz wszystkie swoje pomysły, będzie naprawdę super.

Mnie się w trakcie przygotowań do budowy plany trochę zmodyfikowały - od super nowoczesnej linii z przeszkleniem na całą ścianę i metalowymi konstrukcjami, do takiego dość "klasycznego" w wyglądzie... ...ale nie do końca! ;)

• 2 weeks później...

Przepraszam Sure, że tak długo, ale nie mogłam sobie przypomnieć kto mnie jeszcze pytał o kolory... :oops:

To jak pisałam system Caparol Kolory: Kiesel 13 - ten ciemniejszy Kiesel 15 - ten jaśniejszy, ale chyba im mieszalnik nawalił, bo wygląda jak Kiesel 16

8) :D :D :D

WOW, zazdroszczę wody 8)

U nas jeszcze ... i to studnia ... :-? Ale ma inne zalety ( $ ) :lol:

I jakie dziewicze zużycie, 200 l, co to jest ... :wink:

pozdrawiam, majki

No, nareszcie się doczekaliśmy! :D

Odbiór instalacji 01.04 - ciekawe, jakie szykują się niespodzianki? :wink:

Nie martw się, Majki, jesteś i tak o milę do przodu. Ja ciągle nie mam rozłożonej podłogówki, ba, nawet porządnego projektu! Ale nic to, przynajmniej na zewnątrz robi się optymistycznie...